? Как получить кредит?
Головна - Блог - Банківські кредити - Умови кредитування в банках України та ймовірність схвалення кредиту

Умови кредитування в банках України та ймовірність схвалення кредиту

Споживче кредитування міцно увійшло в життя українців і щоб купити нову річ або оплатити поїздку за кордон, вони вважають за краще брати кредити в банку, ніж збирати і економити. Але перш ніж подавати заявку потрібно ретельно вивчити пропоновані умови кредитування в банках України та розрахувати свої фінансові можливості відповідним чином. Прострочення по позиці можуть погіршити становище і привести до потрапляння в чорний список або судового розгляду. Що потрібно для отримання позики в банку, і наскільки ймовірним є його схвалення, розповімо в цій статті.

Види банківських кредитів

Условия кредитования в банках Украины и вероятность одобрения кредита

Кредитно-фінансові організації пропонують клієнтам цілий ряд продуктів, які відрізняються принципом виконання і умовами для отримання. Сюди ставитися іпотека, автокредит, споживчі позики та інше. Всі вони діляться на два види:

  • цільові;
  • нецільові.

Вид кредиту визначає його суму, умови отримання, порядок користування та повернення коштів, що вкрай важливо знати позичальникові перед оформленням заявки. Цільові позики видаються для оплати конкретної послуги або товарів, найчастіше дорогих, тому і розмір позики часто перевищує 30 000 гривень. При оформленні уважно перевіряється кредитна історія позичальника та його платоспроможність. За цільовим витрачанням коштів стежить банк і якщо умови договору не виконуються, гроші можуть зажадати повернути, сплативши штраф. Нецільові позики найчастіше мають на увазі невеликі суми до 30 000 гривень на термін від 30 до 180 днів, які видаються на будь-які цілі і можуть витрачатися позичальником на власний розсуд. Імовірність схвалення обох видів кредитів приблизно однакова, а тому і вимоги, які пред'являються банком, теж.

Документи для отримання банківської позики

Порядок оформлення у всіх випадках однаковий, але пакет документів може трохи відрізнятися в залежності від суми кредиту. Іноді окремі організації можуть висувати до клієнтів додаткові вимоги, що не суперечить законодавству. Обов'язкові для отримання позики в банку:

  • паспорт громадянина України;
  • ідентифікаційні номер платника податків.

Ці документи потрібні для будь-яких юридичних процедур і повинні мати всі необхідні позначки, в тому числі реєстрацію та цивільне становище. Додатково в банку можуть знадобитися:

  • довідка про доходи за останні три місяці;
  • копія трудової книжки;
  • документи на нерухомість;
  • свідоцтво про реєстрацію автотранспорту;
  • довідка з пенсійного фонду.

Єдине, при цільовому кредитуванні потрібний документ, що підтверджує заявлені в заяві мети отримання грошей. Це може бути договір з підрядником або навчальним закладом, квитанція або заява. Вибираючи кредитно-фінансовий продукт варто враховувати його довгостроковість, яка впливає на вартість і характер виплат, а також ймовірність схвалення.

Довгострокове кредитування

Великі банки України, такі як «Укрсиббанк», «Альфа банк» і «Приват Банк» пропонують клієнтам особливі кредитні продукти довгострокового характеру, до яких відносяться іпотека, автокредит і позики іншого типу, які передбачають великі грошові суми. Умови отримання і процентна ставка по таких позиках істотно вище, ніж за іншими банківськими послугами, а отримати довгостроковий кредит при наявності прострочень і низькому рівні офіційної заробітної плати взагалі неможливо. Навіть якщо у позичальника є невиконані зобов'язання перед іншими банками, в отриманні коштів гарантовано буде відмовлено.

Термін погашення за довгостроковим кредитом становить від 5 до 30 років в залежності від характеру продукту. Він відноситься до цільового виду позик і вимагає збору повного пакету документів та проходження ряду співбесід зі співробітниками фінансової організації. Клієнт буде ретельно перевірений службою безпеки банку на наявність судимостей або спроб шахрайства. Платоспроможність буде розраховуватись тільки виходячи з розміру офіційної заробітної плати, тоді як навіть істотний «лівий» заробіток враховуватися не буде.

Короткострокове кредитування

Якщо потрібна невелика сума грошей на короткий строк, можна оформити споживчий експрес-займ нецільового характеру, для оформлення якого буде потрібно тільки паспорт і код ІПН. Оформлення заявки та отримання відповіді від банку вкладається в короткий час, а гроші видаються готівкою або на картку. Головним недоліком такої форми кредитування залишається висока вартість, яка становить мінімум 30%, а максимум 90% річних. Крім цього, сума кредиту невелика і часто не перевищує 15 000 гривень, що підходить для вирішення поточних фінансових питань. Термін погашення може варіювати від декількох днів до півроку, а в якості умов отримання може знадобитися довідка про доходи, поручитель або застава.

Імовірність відмови в кредиті

Після падіння економіки і практично повної зупинки видачі кредитів населенню, в 2018 році ситуація нормалізувалася і спостерігається зростання числа виданих позикових коштів українцям. Цьому сприяє не тільки стабілізація курсу національної валюти, а й спрощення умов отримання позик. Незважаючи на це, трапляються і відмови, причинами яких стають:

Вероятность отказа в кредите

  • маленька зарплата і неможливість підтвердити наявність додаткового доходу;
  • погана кредитна історія;
  • наявність декількох непогашених кредитів;
  • борги за комунальні послуги;
  • судові розгляди;
  • надання недостовірної особистої інформації.

Менш поширеною, але можливою причиною відмови може стати не погана кредитна історія, а її повна відсутність. Клієнти, що ні разу не оформляли позики викликають недовіру у банків і сумніви в плані здатності повернути отриману суму з відсотками.

Якщо терміново потрібні гроші, але немає часу збирати величезний пакет документів і проходити всі банківські перевірки, варто оформити заявку на онлайн кредит в компанії MyWallet. Процедура займає не більше 5 хвилин, а ймовірність схвалення позики на карту перевищує 90%, гарантуючи отримання потрібної суми всім громадянам України від 18 до 65 років з постійним трудовим доходом.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...