? Как получить кредит?
Головна - Блог - Кредит під заставу - Кредит під заставу криптовалюти

Кредит під заставу криптовалюти

Криптовалюта - це дуже вигідна тема для заробітку. Тому брати кредит під заставу криптовалюти, я не рекомендую. Краще залишити її і почекати поки підросте курс, а потім вже вивести гроші при нагальній потребі. Для кредиту краще скористатись МФО, де від вас нічого, крім документів, вимагати не будуть.

Іван Луцький

Ринковий експерт, редактор в Kredit-ok.

Ринок криптовалюти показує неймовірну динаміку в останні кілька років, виділяючись деякою стабільністю на тлі нестабільності на міжнародному валютному ринку. Падіння вартості національної валюти змушує інвесторів шукати нові активи для вкладення грошей, що позитивно позначається на репутації цифрових коштів, які поступово починають проникати і в банківський сектор. Новою послугою на ринку є кредит під заставу криптовалюти, який дозволяє отримати реальні гроші на спрощених умовах при наявності віртуального гаманця з монетами біткойну, ефіру, даш і інших. Ще не так багато фінансових організацій видають подібні позики і ще менше позичальників обізнані про особливості такого кредитування, що робить необхідним більш детальне ознайомлення з послугою.

Кредит під заставу криптовалюти

Де оформити

Отримати позику під заставу криптовалюти в Україні не так просто, так як в країні ще не сформувалося чітке поняття і відношення до нового явища. Більшість українців взагалі не чули про те, що існують цифрові гроші, вартість яких часто перевищує ціну реальних в багато разів. Інші, ті хто знайомий з криптовалютою, вважають її шахрайським способом збагачення і лише зовсім мало хто розуміє всю цінність віртуальних валют і прагнуть використовувати їх. Наявність крипти на електронному гаманці дозволяє не тільки проводити розрахунки в мережі інтернет, а й отримувати реальні гроші, звертаючись в класичні інституції.

Ломбарди

Сучасні ломбарди пропонують клієнтам обслуговування не тільки у власних відділеннях, а й на сайті, де є вся необхідна інформація і можливості для електронного розрахунку, в тому числі і криптовалютою. Процедура отримання кредиту під заставу віртуальних грошей практично нічим не відрізняється від стандартної за винятком переказу коштів на рахунок компанії. Одним ломбардів, що надають подібні послуги в Україні став ломбард «Скарбниця», що видає позики на наступних умовах:

  • гроші видаються тільки в гривнях;
  • термін дії договору становить не більше 64 днів;
  • максимальна сума кредиту 20 000 гривень;
  • отриманий кріптоактіви оцінюються на 40-50% нижча за реальну вартість;
  • після завершення дії договору клієнту повертаються активи в повному обсязі.

Подібні умови характерні для всіх ломбардів, особливо все, що стосується оцінювання отриманої застави, тому звертаючись до подібної послуги, клієнт отримує стандартні умови обслуговування. Погашати позику можна за допомогою таких дій:

  • частинами або повністю;
  • за допомогою карти, терміналу і в відділенні банку.

Інвестиційні компанії

Суть діяльності подібних організацій - це інвестування, а не кредитування, але якщо розглядати придбання криптовалюти, як якийсь внесок з можливістю отримати дивіденди в майбутньому, то порівняння доречно. Наприклад, компанія Bona Cousa створила програму, що дозволяє отримувати грошові позики під заставу криптовалюта на наступних умовах:

  • сума, термін і розмір позики визначається індивідуально для кожного клієнта;
  • середній розмір процентної ставки по кредиту становить від 2 до 5% річних;
  • заставна криптовалюта повертається без урахування різниці курсів на момент отримання і повернення.

У деяких інвестиційних компаніях можуть не вказуватися деякі дані про які надають послуги, пов'язані з криптовалютою. Тому при зверненні потрібно всю інформацію уточнити і вибрати вигідну пропозицію.

Які криптовалюти приймаються

Які криптовалюти приймаються

Найбільш популярною і бажаною криптовалютою залишаються біткоіни, їх вартість становить понад сім тисяч доларів за віртуальну одиницю. Звичайно, закладати його в ломбард або банк для отримання позики не має сенсу, так як його вартість набагато вище 20 000 гривень. Тому в якості застави приймаються інші, менш дорогі криптовалюта, такі як:

  • Ethereum;
  • Dash;
  • Bitcoin Cash;
  • Litecoin;
  • Monero;
  • Zcash.

В якості застави можуть бути прийняті і інші цифрові одиниці, якщо така можливість вказана кредитором. Якщо у позичальника є криптовалюта іншого найменування, він завжди може скористатися спеціалізованими біржами і обмінниками, де можна обміняти цифрові гроші будь-яких компаній на потрібні і навіть на реальні грошові одиниці.

Перед тим як звернутися за кредитом в обмін на заставу криптовалюти, варто враховувати деякі нюанси, серед яких:

  • репутація компанії;
  • умови кредитування;
  • розмір процентної ставки та інші.

Якщо терміново потрібні гроші, але можливості закласти криптовалюту або обміняти її на необхідну немає, вигідніше буде звернутися в компанію MyWallet, яка видає мікропозики на карту протягом 20 хвилин. Для цього потрібно просто заповнити анкету і надати фото паспорта та коду ІПН, отримавши потрібну суму на зручну карту українського банку.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...