? Как получить кредит?
Головна - Блог - Кредит під заставу - Ломбард: кредит під заставу техніки – чи варто брати?

Ломбард: кредит під заставу техніки – чи варто брати?

Незважаючи на всі недоліки, ломбарди продовжують користуватися популярністю в українців, які найчастіше воліють закласти техніку для отримання потрібної суми грошей. Причин цього безліч: від необхідності оплатити комунальні послуги до термінового лікування в лікарні. Чи варто брати кредит під заставу техніки в ломбарді, і які є альтернативи, читайте в цій статті.

Як взяти кредит в ломбарді?

  Ломбард: кредит під заставу техніки - чи варто брати? Ломбард - це кредитно-фінансова установа, яка видає гроші під заставу майна: від техніки і коштовностей до нерухомості. Послуги таких організацій залишаються найдорожчими в своєму сегменті, обходячи навіть банківські експрес-позики, реальна процентна ставка за якими може досягати 90%. Незважаючи на це, потік клієнтів не зменшується, що говорить про деякі вигоди такого способу вирішення фінансових проблем. Часто в ломбарди звертаються з наступних причин:

  • терміново потрібні гроші на короткий термін;
  • немає можливості отримати позику в банку;
  • є цінність, яку можна закласти.

    Ці умови повинні бути в комплексі, інакше звернення в банк або мікрофінансову організацію буде в рази вигідніше кредитування в ломбарді. Різниця цих послуг може бути не очевидна, але переплата з ломбардного кредиту значно перевищує показники інших фінансових організацій. Однак тут клієнт може закласти річ без подальшого обов'язкового викупу, що ні накладає на нього ніяких зобов'язань.

Що підійде в якості застави

Як вже було сказано, найчастіше українці несуть в ломбарди побутову, комп'ютерну та іншу техніку, яка знаходиться в робочому стані і може дати певну виручку. Крім цього, здаються:

  • ювелірні прикраси, вироби з дорогоцінних металів (золота, срібла, платини);
  • одяг і взуття (шкіра, хутра, ексклюзивні тканини);
  • антикваріат і предмети старовини;
  • меблі, предмети інтер'єру, дорогий посуд;
  • рухоме майно (автомобіль, мотоцикл, с / г техніка) і інше.

  Кожен кредитор сам визначає список заставних речей, але по факту здати можна будь-яку річ, яка має цінність на ринку і може бути продана. Її цінність визначає спеціальний працівник ломбарду - оцінювач, акредитований установою. Оцінка проходить прямо на місці, але якщо мова йде про великогабаритні речі (меблі, автомобіль та інше), він може виїхати на місце разом з клієнтом. При цьому оплата послуг оцінювача буде вирахувана із суми застави.

Особливістю оцінювання вартості зданих речей залишається сильне заниження реальної ціни, яка часто відрізняється від ринкової на 50-60%. Такий розкид в ціні пояснюється бажанням кредитора отримати вигоду ще без виплати відсотків по кредиту, підстрахувавшись на випадок невиплати, яка трапляється досить часто. На отриману від застави суму налічується не річна, а добова процентна ставка, розмір якої вказується в договорі. Крім цього в ньому вказуються:

  • паспортні дані позичальника;
  • юридичні дані кредитора;
  • сума позики;
  • точну назву предмета застави;
  • термін видачі та погашення кредиту;
  • реквізити для оплати.

  Тільки після підписання договору заставна річ передається кредитору на відповідальне зберігання, а клієнт отримує належну грошову суму. Процедура займає не більше 30 хвилин, а гроші видаються готівкою, що здається дуже вигідним, але тільки до моменту повернення кредиту.

Погашення ломбардного кредиту

Виплачувати борг можна будь-якими частинами, головне зберігати всі чеки і квитанції. Після того, як заборгованість повністю погашена можна вирушати в відділення, взявши з собою паспорт, договір і квитанції, щоб забрати закладену річ. Якщо не вистачає грошей, на повне погашення боргу, можна заплатити тільки відсотки по кредиту, продовживши термін дії договору. Якщо грошей немає зовсім, і обслуговування позики не відбувається, ломбард почне дзвонити на контактний телефон, нагадуючи про необхідність погашення заборгованості. Після цього клієнту нараховуються штрафи, розмір яких вказується в договорі. Якщо кредит як і раніше не обслуговується, заставна річ продається, а ломбард отримує прибуток від різниці ціни її покупки і продажу.

Плюси і мінуси кредитування в ломбарді

Ломбарди залишаються популярні в українців за всіх часів, незалежно від економічних криз і політичної ситуації в країні, що говорить про їх популярність і наявність позитивних якостей, таких як: Плюси і мінуси кредитування в ломбарді

  • простота і швидкість оформлення кредиту;
  • можливість отримати маленьку суму грошей;
  • можливість не викуповувати заставу.

  Незважаючи на це, у ломбардів є істотні мінуси, з якими кожному їх клієнту доводиться миритися:

  • завищена вартість послуги;
  • оцінювання застави за заниженою вартістю;
  • короткі терміни кредитування.

  Якщо терміново потрібні гроші, не потрібно нести техніку в ломбард, вигідніше отримати мікрокредит онлайн в компанії MyWallet, який має фіксований відсоток, зручні умови погашення і не вимагає довідки про доходи, заставу та поручителів.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...