? Как получить кредит?
Головна - Блог - Борги - Хто такі колектори

Хто такі колектори

Оформляючи банківський кредит, позичальник може прочитати пункт про можливість передачі боргу третім особам у разі його несплати. На цьому етапі поняття «треті особи» звучить злегка відсторонено і можна відразу не зрозуміти, що за ним ховаються співробітники факторингового агентства, або просто колектори. Про їх діяльність чув, напевно, кожен третій дорослий громадянин, який хоч раз звертався за кредитом. Але, не кожен позичальник розуміє, хто такі колектори, що вони можуть і як себе з ними вести.

Як працюють колектори

  Хто такі колектори   Підвищення доступності споживчих позик призвело не тільки до збільшення обороту кредитних коштів, а й до збільшення кількості неповернень. Нюанси і недосконалість законодавства цієї області частіше йдуть на користь позичальників, які знаходять способи ухилитися від виплати заборгованості або сильно ускладнити кредитору повернення коштів. Розбиратися зі складними позичальниками банки вважають за краще не власними силами, а за допомогою третіх осіб - факторингових агентств. Найчастіше їх приваблюють на допоміжній основі, але в особливо запущених випадках можуть навіть продати нехороший кредит.

Незалежно від характеру співробітництва, колекторські фірми завжди працюють за певним алгоритмом. Першим етапом стають часті дзвінки на телефон позичальника, завдання яких, створити некомфортні умови, морально натиснути на боржника, щоб той повернув гроші. Тон розмови і характер смс-повідомлень на цьому етапі максимально доброзичливий або, в крайньому випадку, дипломатичний. Ніяких вимог і погроз. Вони починаються трохи пізніше, якщо клієнт не поспішає повертати належне. Починаються жорсткі вимоги і навіть погрози. Якщо вони не обмежуються обіцянками відправити справу до суду, а носять особистий характер, загрозливий здоров'ю та життю боржника, його рідних або майну - це привід звернутися в поліцію.

Крім погроз, колектори обмежуються цілою низкою вимог, серед яких можливість дзвонити тільки з 7 ранку і до 10 вечора, заборона на відвідування місця роботи боржника та багато іншого. Згідно із законом вони не можуть надавати на позичальника ніякого морального тиску, брехати про розмір заборгованості, погрожувати, але на практиці все відбувається не зовсім так. Часто співробітники факторингового агентства переходять межу дозволеного, що іноді призводить до тяжких і навіть трагічних наслідків.

Коли колектори можуть зажадати гроші?

Право вимоги боргу колекторам може дати лише один документ - кредитний договір. Його передача третім особам у разі неповернення, прописана окремим пунктом, і дозволяє їм стягнути з боржника гроші, діючи в рамках встановлених правил. Погрози, шантаж і вимагання неприпустимі в будь-якому випадку, незалежно від того, залучаються вони на допоміжній основі або заборгованість продана їм з правом вимоги.   Перш ніж спілкуватися з колекторами з приводу повернення грошей, варто дізнатися про них всю інформацію:

  • назва фірми, її юридична та фактична адреса;
  • номер ліцензії на здійснення діяльності;
  • документ про переуступки банком боргового зобов'язання;
  • імена, прізвища та посади співробітників.

  Ці дані допоможуть боржнику підготуватися до зустрічі з кредиторами, грамотно аргументувати свою позицію і знати допустимі межі поведінки співрозмовників. Якщо агентство залучено для обслуговування проблемної позики і не є його власником, воно не має права вимагати заставу, оплату комісії та інших сум, що не входять в кредитний договір. Право переуступки вказується окремо, і якщо в договорі воно не прописано, клієнт може сміливо подавати позов до суду на банк, який порушив домовленості, але зараз практично всі банки прописують цей пункт, щоб полегшити повернення коштів «коли що», тому такий варіант малоймовірний. Коли колектори можуть зажадати гроші?

Уникнути зустрічі з колекторами можна, якщо своєчасно погашати заборгованості по кредиту або особисто звернутися в банк з проханням піти на поступки, реструктуризувати заборгованість та інше. Судовий позов - це крайній захід, до якої банки намагаються не вдаватися, вважаючи за краще звернення до посередників. Проте, і такий розвиток подій ймовірний, а з огляду на жорсткі терміни погашення банківського кредиту і строгість графіка виплат, кінцева сума боргу буде величезною. Вирішити проблему своєчасного погашення боргу допоможе кредит без довідок і поручителів від компанії MyWallet. Гроші переводяться на карту, а повертати їх можна у вільному графіку будь-якими за розміром платежами.

Переваги мікропозики від MyWallet

Переваги мікрокредиту онлайн - це простота отримання і зручні умови для погашення, яких немає у банківського кредитування, а також:

  • фіксована процентна ставка (0% на добу для нових клієнтів і 1,6% для повторних);
  • мінімум необхідних документів (паспорт і код ІПН);
  • можливість пролонгації терміну погашення;
  • оплата через особистий кабінет, термінал самообслуговування або відділення банку;
  • доступність 24/7 з будь-якої точки світу.

  Отримати гроші через інтернет може кожен громадянин України, який досяг повноліття і чий вік не перевищує 65 років. Оформлення заявки та її розгляд співробітником MyWallet займає не більше півгодини, а гроші надходять на обрану карту будь-якого українського банку. Розмір позики варіюється від 100 до 15 000 гривень, а термін погашення становить 5-30 днів.

Якщо висока ймовірність передачі боргу за банківським кредитом колекторам або це вже сталося, варто взяти онлайн-позику в компанії MyWallet. Лояльне ставлення до позичальників і вигідні умови кредитування дозволять швидко розрахуватися з боргами і позбутися від зустрічі з колекторами.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...