? Как получить кредит?
Головна - Блог - Эксперты блога - Володимир Мінкович

Володимир Мінкович

Мене звати Володимир Мінкович і я кредитний експерт MyWallet та засновник інформаційного сайту Kredit-ok.

Моя мотивація

Я знаю, що багато компанії маніпулюють даними та надають недостовірну інформація клієнтам.  Як наслідок, люди потребують достовірної інформації, яка покликана допомогти обрати правильного кредитора та отримати кредиту на найвигідніших умовах.

Саме тому я  створив інформаційний сервіс, який допомагає  в виборі вигідних та зручних умов кредитування.

Компанія  MyWallet запросили мене стати їхнім незалежним експертом, на що я радо погодився. Читаючи всі матеріали пов’язані з кредитами, ви можете бути впевнені в їх достовірності та актуальності, адже підготовкою та перевіркою інформації займається команда фахівців.

Досвід роботи

Освіта та кваліфікація

  • 1995-1997 рр. - фінансист в відділі ОщадБанк
  • 1997-2000 рр. - головний фінансист в відділі ОщадБанк
  • 2000-2005 рр. - начальник відділення ОщадБанк
  • 2005-2010 рр. - начальник відділення ПриватБанк
  • 2010-2015 рр. - головний аналітик МФО
  • 2015- дотепер - власник інформаційного сайту Kredit-ok
  • 1987-1992 рр.- Київський національний університет ім. Т. Шевченка
  • 1995 - підвищення кваліфікації в КНУ ім. Т. Шевченка
  • 2002 - підвищення кваліфікації  по програмі “Фінансові та інформаційні технології в бізнесі в умовах невизначеності” в Міжнародному університеті фінансів.
  • 2007 - підвищення кваліфікації по програмі «Фінансовий менеджмент проектів» в КНЕУ ім. В. Гетьмана 
  • 2012 - підвищення кваліфікації по програмі “Економічна безпека бізнесу” в КНТЕУ
  • 2017 - підвищення кваліфікації по програмі “Стратегічний менеджмент” в фінансовій академії Актив.

Сторінка автора в Facebook

Володимир Мінкович

Засновник сервісу Kredit-Ok. Кредитний експерт компанії Mywallet.

Раджу взагалі ніколи не давати і не брати в борг грошей, без документа, який має юридичну силу. Так ви забезпечите захист і собі і вашому знайомому/другу, а також зможете уникнути неприємних ситуацій.
Регулярне користування банківською картою, дає клієнтові можливість брати невеликі позики під малий процент. Але у кожного клієнта є свій кредитний ліміт, який обмежує рівень суми доступний клієнту. Тому є деякі способи для підняття кредитного ліміту, про які ви можете дізнатися з цієї статті.

Переоформити кредит на іншу людину не так важко як здається. Всього на всього потрібно вказати певні документи, які засвідчують платоспроможність позичальника. Кредитним установам не важливо, хто виплачує кредит, їм важливо, щоб позика була виплачена вчасно. Тому проблем з переоформленням не буде. 

Рекомендую прочитати цю статтю всім, хто часто купує речі в кредит або в розстрочку. Ви маєте знати всі свої права та тонкощі таких процедур, бо можете стикнутись з ситуацією повернення товару.

Я вважаю, що це найкращий варіант використання позик від МФО. Адже ви точно знаєте коли і скільки вам прийде на вашу картку. Це означає раціональне використання своїх коштів та відповідальне ставлення до позик. Тому я не бачу нічого поганого в таких позиках.

В цій статті ви дізнаєтесь про 10 варіантів економії та виходів з важкого фінансового становища. Тому рекомендую всім прочитати цю статтю. 

Якщо розглядати кредитні установи, то кредит без довідки про доходи можна взяти лише в МФО. А також це буде в рази швидше, ніж взяти кредит в банку навіть з довідками.

Процедура реструктуризації найчастіше використовується в МФО з боржниками, які не мають змоги виплатити кредит в повному обсязі за короткий термін часу. В кожного МФО свої критерії, щодо клієнтів, яким вони пропонують цю послугу. Це хороша альтернатива дзвінкам колекторів та судовим провадженням.

Банкрутом може бути людина, яка має свій бізнес чи підприємство. Якщо ви ходите на роботу та отримуєте зарплату, то ця історія не для вас. Банкрутство доводиться через суд, тому наявність цього документа звільняє вас від сплати будь-яких кредитів та позик.

Суд - це довготривалий та затратний процес. А боржників у компанії можуть бути більше тисячі. Тому якщо подавати на кожного в суд, то МФО просто розориться. Спосіб співпраці з колекторами менш затратний та швидший, а також дає непоганий результат. 

Дуже часто люди плутають ці терміни та відбувається підміна понять. Це заплутує не лише самих людей, а і працівників кредитних установ. Тому раджу краще ознайомитись з цими поняттями, бо це позитивно вплине на вашу фінансову грамотність.

Ви можете перевірити цю інформацію в УБКІ. Раджу раз на рік робити цю процедуру, якщо ви частий клієнт кредитних установ, щоб уникнути неприємних ситуацій.

Я не рекомендую брати кредит в ломбарді під заставу нерухомості, тому що це взагалі не вигідно для клієнта. Ми можете залишитись без майна, та й ще платити за нього відсотки. Також такий спосіб кредитування є рідкісним явищем, тому щоб знайти таку послугу вам доведеться постаратись.

Кредитна історія - це найголовніший фактор для банків у рішенні видачі кредиту. Тому потрібно її залишати чистою та без прострочення. Якщо вже таке сталось, то близько 5 років ці дані будуть зберігатись в банку, а потім ідуть в архів. Тому я раджу при такій ситуації, брати невеликі кредити та вчасно їх сплачувати, таким чином ви можете покращити свою кредитну історію.

Банки видають повноцінні кредити з 21 року. Молодшим це зробити практично неможливо. Тому альтернативою може стати МФО. Заздалегідь хочу попередити, що брати кредит з 18 можна, якщо у вас уже є стабільний дохід. Це перевіряється системою. 

Ви не можете не платити кредит, тому що коли ви берете його, ви підписуєте договір, який має юридичну силу та зобов'язує вас повернути кошти. Тому тут не буде секрету, як уникнути плати за кредит. Натомість, я б радив раціонально оцінювати свої можливості та ресурси перед тим, як користуватись послугами МФО, щоб потім не було неприємних ситуацій з колекторами.

Мікрокредити популярні не лише в Україні, а і в Європі та США. Але між нами є суттєва відмінність. Закордоном такі кредити популярні в підприємців, які використовують ці гроші раціонально. А в Україні через невисокий рівень життя, люди змушені брати швидкі кредити на життєві потреби. Також є велика різниця у законодавстві країн. В Європі та Америці відсоткова ставка більше регулюється законом. Доречі, відсоток в середньому 2% в день, так як і в Україні.

Найбільший споживчий кредит становить до 1 000 000 гривень. Але отримати такий кредит непросто. Потрібно заздалегідь підготувати свої дані та постаратись як найкраще очистити свою кредитну історію. Банки дуже обережні з такими кредитами та дуже перебірливі з клієнтами. Тому раджу повністю показувати всі дані, які вони вимагають та не приховувати нічого, бо це зразу викликає сумніви.

 

Якщо обирати між реструктуризацією та рефінансуванням, то в МФО частіше всього є лише послуга реструктуризації. Другий варіант підходить більш для банків. Треба пам'ятати, що реструктуризація в кожному МФО має свої умови, тому перед тим як брати кредит  потрібно уважно читати договір.

Дуже рекомендую для прочитання цю статтю, якщо ви не знаєте, де терміново можна взяти гроші. Але хочу зазначити, що я не рекомендую здавати речі в ломбард та позичати гроші у родичів. По перше, в ломбардах занижують цінність ваших речей, в такому разі вже краще їх продати. По друге, позички та борги у родичів дуже псують відносини та спілкування.

На термінових кредитах спеціалізуються саме мікрофінансові організації. Там ви дійсно можете отримати кредит за 15 хвилин. Найдовше та найважче отримати кредит в банку. Також можна взяти в лихваря, але, на мою думку, це ненадійно.

На мою думку, перед тим як брати кредит в лихваря, треба дуже добре подумати. По-перше, це займає багато часу. По-друге, часто лихварі приховують відсотки та  штрафи, щоб уникнути податкової, тому ви можете стикнутись з прихованими комісіями, на які ви не розраховували. Тому я не рекомендую такий вид кредитування.

Марно звертатись до банку за кредитом коли, клієнту менше 21 року. Тому для позики краще розглянути МФО, де ви точно візьмете потрібну суму, бо відсоток відмов дуже низький.

На 2021 рік, рейтинг трохи змінився, але перша трійка лідерів залишилась - це MyWallet, Moneyveo, Ccloan. Далі після них іде MyCredit  та CreditPlus. Якщо ви вперше берете кредит, то рекомендую звернутись саме в ці МФО, бо умови  для клієнтів тут більш лояльні.

Треба забути за те, шо можна взяти кредит у банку з поганою історією. Можливо взяти таку позику у лихваря, але можливо таке що вони також перевіряють про вас інформацію і категорично відмовляться з вами співпрацювати. В МФО ви можете взяти кредит з поганою історією без проблем, тому що компанії надають такі послуги, тому ви можете бути впевнені в цьому.

Я не рекомендую брати кредит під розписку, тому що ви легко можете потрапити в руки шахраїв. Також знайти перевіреного інвестора займає багато часу, тому швидким такий кредит не назвеш. 

Взагалі, в кожній установі є відсоток відмови клієнтам, але в деяких він високий(банк), а в деяких низький(МФО), тому що МФО спеціалізуються на мікропозиках, а банки на великих кредитах. Очевидно, що якщо ви хочете взяти кредит до 30 000 грн, то краще це зробити в мікрофінансовій компанії, де набагато легша реєстрація та відсоток видачі.

Українські банки майже не видають кредити за кордоном.В Європі банки видають позики, але цей процес довгий і потрібен певний перелік документів. Звичайно, процентна ставка в європейський банках нижча ніж в українських, але якщо вам потрібен терміновий кредит, то краще всього звернутись до МФО.
Один із найдієвіших способів дізнатись свою кредитну історію - це звернутись в бюро кредитних історій. Ось список бюро де ви можете це перевірити: Українське бюро кредитних історій (УБКІ), Міжнародне бюро кредитних історій (МБКІ), Перше всеукраїнське бюро кредитних історій (ПВБКІ), Українське кредитне бюро (УКБ). Заходите на сайти цих організацій та користуєтесь.
Так, біометричний паспорт дійсно має набагато більше переваг ніж паспорт старого зразка.Тому щоб забезпечити себе від шахрайства, краще зробити біометричний документ з відбитками пальців.Цим ви також полегшите роботу банкам та МФО.
Отримати студенту кредит чи позику в банку практично неможливо, тому що як правило в студентів немає стабільного доходу. Тому позику можливо отримати лише в МФО.
Якщо ви в чорному списку, то це означає що жодна кредитна установа не захоче вам видавати кредит. Але є способи трішки виправити цю ситуацію. Перший спосіб: внести хоч якийсь посильний платіж, щоб продемонструвати свою готовність виконувати свої зобов'язання за договором. Другий спосіб: попросити банк про рефінансування боргу – тобто про отримання нової позики для покриття старих боргів. Та третій спосіб:звернутися за допомогою до співробітників фінансової організації, які можуть порадити вихід із ситуації.
Якщо вчасно не сплатити комунальні платежі, то вас можуть оштрафувати на суму, яка складає 3% річних від суми боргу, а також подати в суд. Тому краще не затягувати та вчасно оплачувати комунальні послуги. Ви можете скористатись способами які наведені нижче, але на мою думку найбільш ефективний та безпечний спосіб - це взяти позику в МФО. Там договір юридично підкріплений, тому безпечніше брати позику ніж у сусіда.
Кредити на 1000 грн вам в вбанку точно не дадуть, тому залишається варіант взяти або в родичів/сусідів, або в МФО. На мою думку краще брати в МФО, тому що в сусідів не завжди може бути потрібна сума, та і взагалі чи хочуть вони позичати. В мікрофінансових компаніях завжди можна буде розраховувати на точну суму та гарантовану видачу.
Взяти кредит в банку без прописки в паспорті неможливо. Тому взяти позику в МФО це буде єдиною альтернативою. Головне вчасно віддавати борг, цим ви збережете собі кредитну історію, та будете підвищувати лояльність не лише в МФО, а і в банках.
Виходи з цієї ситуації можна знайти, але в випадку, якщо банк це визначив помилково. Ви можете переглянути свою кредитну історію в різних кредитних бюро та перевірити її коректність відображення. При виявлені помилок ви можете звернутись до кредитного бюро для виправлення їх. Також можна вказати важливу причину прострочки платежів. Але всі ці способи мають не високу ефективність та займають багато часу та сил. Тому рекомендую в таких випадках звертатися до МФО, де ви зможете швидко та гарантовано отримати кредит.
Також одна з додаткових причин, чому банки не видають кредит, це неправдива інформація претендента. Наприклад, якщо ви вказуєте, що працюєте в крутій компанії, а насправді у вас нестабільна робота. Ще однією причиною є те, що у вас вже є декілька невиплачених кредитів, що впливає на рішення банку. Тому якщо вам потрібен кредит, то більшу гарантію видачі вам надасть МФО.

Це дуже хороша стаття для тих, хто не знає де ж взяти гроші на перші вкладення в бізнес. Взяти кредит в банку набагато довше та важче ніж у МФО. Тим більше якщо у вас є не дуже хороша кредитна історія або ви працюєте не офіційно. Тому тут ви дізнаєтес всі нюанси та деталі першої  позики і визначите для себе, що ж краще: банк чи МФО. Тому однозначно рекомендую всім цю статтю для прочитання!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...