? Как получить кредит?
Головна - Блог - Фінансова грамотність та планування - Що потрібно знати починаючому інвестору?

Що потрібно знати починаючому інвестору?

Торгівля на біржі та інвестиції це не так просто, як може здатися на перший погляд. Через банальне незнання інформації, можна втратити великі суми грошей на початку шляху. Тому для того, щоб почати з мінімальними збитками, потрібно вивчити всі аспекти та тонкощі такої діяльності. Детальніше читайте нижче. 

 

Що таке інвестиції

В сучасному світі інтернету, процес інвестування значно спростився, в порівнянні з тим що було 30-40 років назад. Тому правила гри у цій справі з часом дійсно змінились і треба пристосовуватися до оновленої торгівлі. Тому зараз ми детальніше розглянемо, що таке інвестування в сучасному світі.

 

Інвестування - це вкладення коштів в цінні папери або валюти для збереження капіталу або заробітку додаткових грошей.

Що ж це означає? Цінними паперами можуть виступати акції та облігації(найпоширеніші варіанти). Наприклад, ви купуєте акцію - це вже називається інвестування, а потім компанія-емітент виплачує вам дивіденди кожного року. Дивіденди - це кошти, які вам виплачує за компанія з свого прибутку, а те що ви інвестували в неї. Таким чином ви отримуєте заробіток і окупите свою інвестицію.

 

Хто такий інвестор? Інвестор - це юридична або фізична особа, яка вкладає кошти в розвиток компанії, щоб в майбутньому отримувати дохід від прибутку цієї компанії.

Отже ми можемо побачити, що в цій ситуації виграють обидві сторони, адже компанія отримує додаткові кошти у для масштабування та розвитку, а потім ділиться певним відсотком від прибутку(дивідендами) з інвестором.

 

Заробіток на інвестиціях

Заробіток на інвестиціях можливий з малим капіталом, але звичайно краще буде коли ви вкладаєте велику суму грошей. Так ваш прибуток буде більш відчутний. Алгоритм заробітку полягає у тому, що ви на біржі купуєте цінні папери, тобто ви інвестували в якусь компанію. Потім ця компанія, куди ви вклали гроші зобов'язана вам виплачувати дивіденди. Таким чином ви отримуєте заробіток і окупите свою інвестицію. 

 

Також є інші види інвестицій, наприклад на нерухомості. Ви купуєте квартири або офісні приміщення і берете за них орендну плату. Це дуже хороший варіант пасивного доходу.

Куди інвестувати гроші

Є багато варіантів куди можна вкласти кошти. Все залежить від суми вкладення вашого капіталу та часу, який ви готові витратити на все це. Нижче варіанти куди можна вкласти гроші, щоб заробити.

  1. Інвестиції в цінні папери.

Вище ми розглядали приклад інвестицій, який називається інвестиції в цінні папери. Найпопулярнішими цінними паперами вважаються акції та облігації. Акції більш прибуткові ніж облігації, але разом з цим є нестабільними. Ціна акцій прямо залежить від коливань ринку. Тому рекомендуємо мати в себе обидва види цінних паперів для створення фінансової подушки.

 На жаль, в Україні немає прямого доступу до фондових бірж, тому потрібно інвестовувати через брокерські компанії або брокерів.

  1. Банківські вклади

Це найпростіший та найбезпечніший спосіб вкладення коштів. Залишаючи гроші в банку під певний процент на визначений термін, ви можете заробити грошей та зберігати гроші у надійному місці. Звичайно, на депозитному вкладенні багато не заробиш, тому що процент може становити до 10% річних, але такий вид інвестування можна починати з будь яких вкладень. 

Єдиний мінус, який може впливати на депозитні вкладення - це інфляція, тому що банки залежно від неї виставляють процентну ставку.

  1. Інвестиції в нерухомість

Цей варіант також вважається найбільш безпечним способом вкладення капіталу. Але для такого виду інвестування, потрібно мати велику кількість коштів - від 20 тисяч доларів на покупку нерухомості. Але хочемо зазначити, що через карантинні обмеження, доля офісних приміщень для здачі знизилась, тому що всі переходять на дистанційну роботу. Тому краще на даний момент вкладати в житлову нерухомість. Цей вид заробітку є вигідним для тих людей, які вже мають великий капітал та не знають як його збільшити.

 

Якщо розглянути всі варіанти, куди інвестувати гроші, то можна побачити, що інвестиції - це на довгострокову перспективу. Тому якщо ви хочете швидких грошей, можна пошукати інші варіанти заробітку, наприклад трейдинг.

 

Як інвестувати

Вище були наведені різні види інвестування, тому відповідно для кожного різний алгоритм дій. Тому зараз ми розглянемо як правильно інвестувати в цінні папери:

  • через брокера на фондовій біржі
  • самостійно( перекупити акції в посередників)
  • через Пайові інвестиційні фонди (ПІФ). 

Починати вкладення можна від 2 тисяч доларів, з часом ви сформуєте достатньо капіталу для більших вкладень.

 

Для купівлі нерухомості, можна звернутись до ріелторів або проводити пошуки підходящого приміщення самостійнно.

 

Також хочемо надати загальні рекомендації, яку дають більш чітке розуміння як правильно інвестувати:

  • Читайте багато інформації про будову ринку, його алгоритми, цінові діапазони. Маючи необхідні знання, ви значно знизите свої збитки в інвестуванні.
  • Не бійтеся звертатися до спеціалістів, які працюють у цій сфері значно довше, їхня порада не буде зайвою.
  • Інвестиції - це завжди про довгостроковість. Тому обирайте компанії, банки та організації, в яких ви впевнені, що вони ще пробудуть на ринку мінімум 10 років.
  • Не витрачайте останні гроші, завжди майте фінансову подушку безпеки.
  •  

Дотримуючись всіх цих правил, сподіваємось, ваше інвестування буде вам лише в задоволення та з мінімальними втратами.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...