? Как получить кредит?
Головна - Блог - Фінансова грамотність та планування - Гроші кишенькові витрати: скільки потрібно давати дітям

Гроші кишенькові витрати: скільки потрібно давати дітям

Скільки потрібно давати кишенькових грошей підлітку - спробуємо розібратися.

Скільки грошей давати на кишенькові витрати

Здавалося б, просте питання, але насправді відповідь залежить від багатьох факторів. В першу чергу необхідно звернути увагу на вік. Малюкам не потрібно багато грошей. Їхні потреби задовольняють батьки. Отримані кишенькові гроші вони зазвичай витрачають на солодощі, іноді кидають в скарбничку, щоб накопичити на іграшку або гаджет своєї мрії. Потреби ростуть разом з дітьми тому, чим старше вони стають, тим більше повинно бути кишенькових грошей, звичайно, за умови, що сімейний бюджет дозволяє це. Після школи підлітки люблять піти в кіно або разом з'їсти піцу. В їх кишені повинна бути сума, яка дозволить це хоча б пару разів на місяць.

Сума кишенькових грошей для дітей старшого віку повинна відповідати їх реальним потребам. Якщо ми очікуємо, що підліток буде фінансувати своє хобі з власної кишені, ця сума повинна бути відповідно вище. Якщо сімейний бюджет дозволяє, дитину не можна змусити відмовитися від свого захоплення тільки з фінансових причин.

Для дітей молодшого віку досить близько 300 гривень на місяць. Після закінчення початкової школи діти починають щомісяця витрачати приблизно 500-800 гривень. Старшокласникам ж потрібно близько 2000-3000 гривень на місяць. Сума кишенькових грошей також залежить від доходу батьків. Тому перш ніж прийняти рішення, треба уважно подумати, чи не підірве це сімейний бюджет. Не може бути ситуації, коли ми даємо дитині гроші, а потім «займаємо» у нього, тому що у нас закінчилися.

Як часто давати дитині кишенькові гроші

Більшість батьків сходяться на думці, що давати кишенькові гроші потрібно раз на місяць, як зарплату. Так буде і в дорослому житті, і завдання батьків - навчити чадо розпоряджатися грошима так, щоб цього вистачило на весь місяць. Однак для маленьких дітей ця система не підійде. Для шестирічного малюка тиждень - це вічність, а місяць - абстрактне поняття, що означає більш-менш те ж саме, що і «коли-небудь». Тому для дітей молодшого віку виплати кишенькових грошей краще зробити щотижневими.

Де взяти гроші на кишенькові витрати

У батьків не завжди є можливість давати гроші на кишенькові витрати, але дітям це може бути важко зрозуміти. Якщо до зарплати далеко, а гроші потрібні вже зараз, можна звернутися за мікрокредитом в компанію MyWallet.

Отримати позику просто - достатньо подати заявку на сайті MyWallet і отримати відповідь від фахівця компанії, після чого гроші будуть переведені на зазначену банківську карту.

Умови оформлення мікрокредиту в MyWallet
Сума Від 500 до 15 000 гривень
Термін погашення Від 5 до 30 днів з можливістю пролонгації
Процентна ставка 2,0% на добу
Час розгляду заявки Близько 15 хвилин

Переваги кредитування в MyWallet:

  • швидкість переміщення кредиту на карту будь-якого українського банку;
  • цілодобова доступність сервісу по всій території України;
  • можливість подати заявку з будь-якого пристрою: ПК, смартфона або планшета, підключеного до інтернету;
  • можливість пролонгації терміну дії кредитного договору;
  • можливість дострокового погашення позики без штрафів і пені.

Кредитування в MyWallet доступно всім громадянам України і не вимагає довідки про доходи, застави або поручителів.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...