? Как получить кредит?
Головна - Блог - Фінансова грамотність та планування - Де зберігати гроші надійніше: вдома чи в банку?

Де зберігати гроші надійніше: вдома чи в банку?

Сучасне нестабільний економічний стан України та хаос, який принесла в наше життя пандемія в останні роки, непогано похитнули впевненість в завтрашньому дні. Фінансове питання сьогодні турбує кожну людину, змушує задуматися - як краще зберігати гроші і не втратити наявні заощадження.

Однозначно відповісти на це питання досить важко. Це пояснюється індивідуальним ставленням кожної людини до грошовим оборотам, його рівнем довіри і грошовими потребами.

Для зберігання грошей в банку часто оформляється накопичувальна страхова програма. До переваг даного варіанту можна віднести надійний захист інструментів вкладу. Мінусом є довгий термін договору, адже при передчасному його розірвання нараховуються штрафи.

Дорогоцінні метали - один з методів зберігання коштів, за популярністю не поступається їх заощадження в доларах або євро. Він забезпечує захист від інфляції і кризи. До того ж, ціна на ювелірні вироби постійно підвищується, що дає можливість примножити вкладення.

Тому, хто хоче, щоб його гроші приносили дохід, варто оформити депозит в банку. Банківські карти дозволяють не тільки зберігати особисті кошти з подальшим їх примноженням, але і користуватися позиковими фінансами. Для успішного використання такого способу зберігання грошей варто відмовитися від платних послуг, скористатися страховкою і забезпечити безпеку рахунку завдяки відповідним послуг банку.

Де зберігати гроші вдома?

Достатня кількість жителів України не виявляє особливої ​​довіри банківським установам, через що вони вважають за краще зберігати гроші у себе вдома. Може здатися, що такий варіант зберігання заощаджень здається простим і надійним, але на увазі частих інфляційних стрибків гроші мають ризик знеціниться. До того ж, лежачи вдома, вони не приносять додаткового прибутку. Проте громадяни продовжують зберігати кошти в домашніх умовах, вправляючись правилом «на чорний день».

Подібний спосіб має ряд значних недоліків:

  • шанс проникнення злочинців у будинок з метою крадіжки коштовностей;
  • ймовірність надзвичайних подій;
  • постійна трата і нестача основних засобів, що спричинить використання відкладених заощаджень.

Потенційний варіант зберігання грошей вдома - їх вміст у спеціальному сейфі або іншому затишному місці, але про стовідсоткову надійності такого способу сказати важко. Крім того, людина сама вирішує в якій валюті зберігати гроші в своїх оселях.

Депозит або інвестиція: що вигідніше?

Навіть експертну думку говорить, що однозначної відповіді на це питання не існує. Тут все залежить від фінансового становища потенційного інвестора і його особистих переваг.

Кому-то важливо просто вберегти гроші від інфляції, не маючи достатньо часу на контроль грошового обороту. В такому випадку хорошим рішенням буде оформлення депозиту. Хоч цифри і не будуть достатньо великими, даний внесок дозволяє бути впевненим у подальшій стовідсоткової прибутку.

Тому, хто розглядає свої заощадження як варіант примноження свого капіталу, банківського депозиту буде недостатньо. Інвестиція в криптовалюта або в акції різних компаній - ось, що потрібно такій людині. Акції є цінними паперами, які в сучасному світі знаходяться в комп'ютері, а всі операції з ними проводяться онлайн. При цьому реальний заробіток завдяки такому способу можна отримати лише витративши час на ознайомлення з різноманітними відповідними активами.

 

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...