? Как получить кредит?
Головна - Блог - Фінансова грамотність та планування - Майнінг і як за допомогою нього заробляти

Майнінг і як за допомогою нього заробляти

Після стрімкого зростання біткоїна, люди все частіше почали цікавитись криптовалютою та способами заробітку на ній. Існують декілька способів заробітку на криптовалюті і майнінг один із них. Тому якщо ви по справжньому цікавитесь цим, то ця стаття для вас.

 

Що таке майнінг?

Майнінг - це здобуток криптовалюти за допомогою комп'ютерів високої потужності, які намагаються вирішити блок з криптовалютою. Якщо вдається відкрити блок, то майнер отримує винагороду у вигляді біткоїна, які легко можна перевести в гроші. За допомогою майнерів система залишається стабільною та децентралізованою, а також безпечною для проведення грошових транзакцій. 

Для такого виду заробітку потрібно мати обладнання з дуже високою потужністю, а також багатьма відеокартами. Іноді для різних криптовалют потрібні різні комп'ютери, тому майнери почали створювати так звані “ферми”, де в приміщенні міститься все комп'ютерне обладнання. 

А що ж таке криптовалюта? Це віртуальна цифрова валюта, яка не має фізичної оболонки. Завдяки новим технологіям, за 10 років криптовалюта стала чи не найголовнішим об'єктом для інвестицій та заробітку грошей. Найперша валюта яка з'явилася це - біткоїн в 2009 році. Віртуальні гроші мають ряд переваг:

  1. Децентралізація - валюта не регулюється якоюсь конкретною країною чи людиною, це самостійна система, яка контролюється всіма користувачами.
  2. Анонімність - будь-яка людина може стати власником криптовалюти, для цього потрібен лише комп'ютер та доступ до мережі. Всі транзакції захищені спеціальним зашифрованим кодом та проводяться за допомогою системи блокчейн, яка зберігає всю інформацію.
  3. Відсутність інфляції - завдяки тому, що всі криптовалюти зберігаються в електронному режимі та мають обмежену кількість - вони не мають ризиків знецінення, на відміну від паперових валют. 

 

Суть майнінгу

 

Основний принцип майнинга - це вирішення величезних математичних задач, які вирішує комп'ютер, для того, щоб створити унікальний ключ для блока з криптовалютою. Вся система та процес побудована на технології блокчейн, яка тримає в собі великий об'єм інформації. Блокчейн немає конкретного сервісу чи центру управління, тому обробкою заявок займаються майнери, які підтримують децентралізацію. Для системи це дуже важлива робота, бо це забезпечує захист користувачів від шахраїв. Для майнера - це заробіток, тому що за кожний відкритий блок, отримується “здобич” у вигляді біткоїнів. Тому в цій ситуації виграють двоє: і сервер і майнер.

 

Тепер детальніше розглянемо сам алгоритм біткойн. Найперша криптовалюта в світі, вважається створеною Сатоші Накамото. Деякі кажуть, що це анонімне угруповання, а деякі, що конкретна людина. В будь-якому випадку, це група анонімів, які мали намір створити валюту, яка не регулюється країнами та не підлягає знеціненню. 

Біткоїн неможливо підробити чи взломати, тому що вона захищена особливим шифруванням. Завдяки цьому, криптовалютою можна розрахуватись у будь - який час, у будь-якому місці за наявності мережі. Також не стягуються комісії з транзакцій, бо всі вони відбуваються анонімно. 

Через те, що кількість Біткоїна обмежена, лише 21 мільйон, його ціна з кожним роком зростає. Ще 10 років тому один біткоїн коштував менше цента, натомість зараз його вартість складає 50 000 тисяч доларів.

Як працює майнінг ферма?

З кожним роком майнити стає важче, тому що потрібно застосовувати все потужнішу техніку для створення хеша. Тому майнери почали створювати “ферми”. Як працює майнінг ферма? Це велика кількість комп'ютерів з високою потужністю, для розгадування блоку. Основна цінність такого обладнання - це відеокарти, які і несуть основну нагрузку. Тому за фермами потрібно доглядати, постійно укомплектовувати та вчасно замінювати поломки, в основному відеокарти. 

Весь дохід майнерів вимірюється в біткоінах, який їм виплачує система від кожного успішно відкритого блоку. За кожну транзакцію між майнерами відбувається боротьба, де виграє той в кого сильніше та швидше обладнання. Тому прилади постійно старіють та стають непридатними для такого виду заробітку і їх треба змінювати на нові.

 

Як заробити на майнінгу?

Зараз є масса способів, як заробити на криптовалюті новачку: 

  1. Трейдинг - короткострокова торгівля криптовалютою на біржах.
  2. Реферальні програми на криптобіржах - заробіток на залученні клієнтів в сферу криптовалюти. Оплачують це фірми, які займаються продажем криптовалют.
  3. Інвестування - це вкладання грошей на довгий час в криптовалюту, заробіток базується на підвищенні ціни криптовалюти, а потім її продажу.
  4. Стекинг - ще один спосіб видобутку криптовалюти. 
  5. І, звичайно, майнінг.

Головне питання, яке виникає у всіх це - скільки можна заробити на майнінгу?

Для того, щоб зрозуміти приблизні доходи з майнингу треба визначитись, який вид криптовалюти ви будете видобувати: біткоїни чи альтернативні криптовалюти.

Якщо видобувати біткоїни, то для цього звичайні відеокарти не підійдуть. Потрібно купувати вже готовий прилад - ASIC-майнер. Він спеціально створений для ефективного створення блоків в ланцюжку блокчейна. Для цих приладів потрібне спеціальне приміщення, тому що вони дуже шумні в експлуатації та споживають велику кількість електроенергії. Приблизна ціна одного такого приладу 700 доларів. В рік з одного приладу можна заробити приблизно 1000 доларів з вирахуванням ціни на електроенергію. Отже прилад ви можете окупити приблизно за півроку. Якщо купити ще один прилад, то і заробіток подвоюється. 

 

Якщо майнити на альтернативних криптовалютах, то там буде достатньо купити комп'ютер з потужною відеокартою. Це може обійтись близько 1000 доларів. Якщо майнити лише з однією відеокартою, то в рік вийде близько 700 доларів, що не виправдовує витрати, тому бажано купити додаткову відеокарту для більшої потужності. З такою покупкою окупити витрати можна вже за рік. 

Дивлячись на ці розрахунки можна побачити чи вигідний майнінг для заробітку та рентабельність майнінгу.

Взагалі, щоб отримувати суттєвий дохід, потрібно купляти велику кількість обладнання, але якщо ви хочете мати просто пасивний дохід то вистачить близько трьох екземплярів.

 

Як почати майнінг?

Як майнити криптовалюту новачку правильно? В першу чергу ваше обладнання має бути для майнінга завжди справним, а відеокарти потужними та бажано новими. Про те як майнити біткоїни ми розповіли вище, але від себе хочемо дати пораду: починайте заробляти на альтернативних криптовалютах, а не на біткоїні. Зараз кількість майнерів перенасичена на ринку, а особливо тих хто полює на біткоїн, адже майнерів стає все більше, а біткоїнів менше.

Як зробити ферму для майнінга? Треба знайти приміщення з вентиляційною системою охолодження, тому що прилади дуже нагріваються, а також підготувати достатню кількість грошей для закупки обладнання. Використовуючи ці поради, ви можете зрозуміти, що потрібно для майнінгу та можете отримувати дохід вже з перших днів.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...