? Как получить кредит?
Головна - Блог - Фінансова грамотність та планування - Чи може банк забрати квартиру за борги по Кредиту в Україні

Чи може банк забрати квартиру за борги по Кредиту в Україні

Так, якщо ви не сплачуєте кредит в банку, то банк має право накласти арешт на вашу квартиру через суд. Тому в таких випадках рекомендую звернутися до юриста, який допоможе у в такій ситуації.
Анна Примаченко

Фінансовий експерт, юрист в Kredit-ok.

В сьогоднішніх реаліях все більше і більше громадян нашої держави зверталися в різні фінансові організації для отримання кредитних коштів для придбання рухомого і нерухомого майна. Потрапляючи в складне фінансове становище боржники перестають сплачувати кредит не думаючи про те, чи може банк забрати квартиру за борги в Україні. За фактом, сума заборгованості постійно зростає, на залишкову суму тіла кредиту постійно нараховують відсотки і пеню. Варто не забувати про існування штрафних санкцій. Після істотного збільшення розміру боргу банк може постаратися накласти на нерухоме майно боржника арешт за несплату кредиту. При розвитку сценарію боржник має великі шанси залишитися без квартири.

За яких обставин банк може забрати квартиру за борги

Коли боржник не виконує покладені на себе фінансові зобов'язання співробітники банківської установи починають дзвонити йому з нагадуваннями про внесення платежів для погашення кредиту. Якщо позичальник не реагує на дані нагадування, банківська установа може вибрати один з варіантів дій:
Банківська установа звернутися в колекторську фірму, яка почне чинити психологічний тиск на позичальника. Колектори будуть твердити що позичальник залишиться без житла або сяде в тюрму в разі невиплати боргів. Варто уточнити, що на території України не можна потрапити до в'язниці через прострочень по виплаті кредиту.
Фінансова установа звернутися до представників суду і спробує в примусовому порядку стягнути заборгованість. Арешт квартири за борги Україна можна проводити при наявності двох квартир у боржника. Після того, як позичальник починає отримувати перші SMS-повідомлення або дзвінки з банківської установи, слід проконсультуватися з юристом.

Чи може банк позбавити позичальника квартири при несплаті кредиту? Для отримання відповіді на дане питання потрібно уважно ознайомиться з кредитним договором в якому прописано, що фінансова установа має право для задоволення претензій шляхом взисканіяего власності позичальника.

Кредитна організація не здатна в самостійному порядку прийти до клієнта і почати його виселення з квартири через кредитної заборгованості. Квартира може потрапити під арешт через рішення суду. Важливо, що для прийняття такого рішення заборгованість повинна перевищувати рівень мінімальної заробітної плати в 20 разів.

Чи може банк забрати дарчу квартиру?

Суд може постановити, що фінансова установа має право погасити заборгованість з боку позичальника за допомогою його майна. У зв'язку з цим фактом у боржників виникає питання, чи може банк забрати дарчу квартиру за борги? Якщо не почати виплачувати кредит, події можуть розвиватися за двома наступними сценаріями:

  • Якщо квартира - власність позичальника без оформленого договору про даруванні, кредитори мають право для звернення до суду і забрати дане нерухоме майно в якості сплати боргу. Це рішення можна оскаржити якщо це єдина квартира або в ній живуть неповнолітні.
  • Якщо квартира була подарована до того моменту як позичальник оформив кредит він вже не є її власником, кредитна організація не може відібрати її.

Для недопущення подібного повороту подій краще домовиться з кредитором і попросити відстрочку або скористатися функцією кредитних канікул. Ситуацію завжди можна вирішити мирним шляхом, фінансова організація сама зацікавлена ​​в цьому ж суд - це дуже довго і витратно.

Отримати кредит

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...