? Как получить кредит?
Головна - Блог - Кредит для фізичних осіб - Як взяти кредит готівкою, щоб не залишитися боржником?

Як взяти кредит готівкою, щоб не залишитися боржником?

Готівкові позики, як і раніше, залишаються високо оцыненими серед українців, які найчастіше беруть їх для вирішення невеликих фінансових проблем. Як правило, мова йде про погашення заборгованостей за комунальні, медичні та інші послуги, а також купівлю побутової техніки, гаджетів і меблів. Єдиною перешкодою на шляху до отримання бажаної суми залишається висока процентна ставка споживчих позик, що перевищує аналогічні показники за іншими кредитами. У цій статті ми розглянемо, як взяти гроші в кредит готівкою і не залишитися боржником.

Отримання позики готівкою в банку

Як взяти кредит готівкою, щоб не залишитися боржником? Банківське кредитування готівкою в Україні зменшило охоплення населення, поступаючись дорогою онлайн-позикам, і щоб отримати потрібну суму грошей готівкою, позичальникові потрібно надати набір документів, таких як:

  • довідка про доходи;
  • прописку;
  • платоспроможного поручителя.

 Поручителі і застава потрібні тільки для великих кредитів, сума яких перевищує 100 000 гривень, тоді як для отримання споживчоъ позики достатньо пред'явити тільки паспорт, ідентифікаційний код та довідку про доходи. Однак навіть взяти довідку не завжди можливо, особливо якщо позичальник не має офіційного доходу, працюючи без оформлення. Така ситуація не рідкість і часто стає головною перешкодою для отримання грошей в банку.

Якщо з документами проблем немає і взяти готівку в кредит не складе труднощів, то після перевірки всіх даних, позика буде схвалена. Під час оформлення договору прописується графік погашення кредиту, якого позичальник повинен буде дотримуватися весь термін до повної виплати заборгованості. Якщо з виплатами виникнуть труднощі і почнеться затримка, банк має право застосувати штрафні санкції, які здатні збільшити вартість позики на 15-30%. Розмір можливих штрафів прописується в договорі, а тому клієнт може сам підрахувати розмір заборгованості Але є й інші, приховані чинники, що збільшують вартість кредиту.

Що потрібно знати, щоб не залишитися боржником банку

Щоб розплатитися за боргами під час або, якщо є прострочення, що не переплатити зайві гроші, варто уважно читати договір і самостійно підраховувати розмір всіх штрафів і комісій, що стягуються банком. Часто співробітники організації діють якщо не поза законом, то на самому його краю, використовуючи деякі хитрощі, щоб залишити клієнта належним. Способів обману багато, але деякі з них є найпоширенішими, тому є сенс розглянути їх окремо.

Зміна умов договору

У кредитному договорі прописуються умови отримання і повернення коштів, і найголовніше - процентна ставка. Саме вона визначає кінцеву вартість продукту для споживача, і саме її значення найчастіше піддається змінам з боку банку. Щоб це було можливо, в договорі прописується пункт, що розмір ставки і параметри інших умов можуть змінюватися в залежності від об'єктивних обставин, що не залежать від фінансової організації. Найчастіше мова йде про зростання інфляції, підвищення ставки НБУ та інших факторах, про яких кредитор може не повідомити свого позичальника своєчасно, дочекавшись поки за ним утворюється заборгованість.

Порядок виплати

Одна з головних відмінностей банківського кредиту готівкою від мікропозик в МФО - це встановлений графік погашення. З одного боку здається, що розподіл заборгованості на певний часовий проміжок з платежами, розбитими на рівні частини, дозволить виплатити кредит з найменшою переплатою, проте це не так. Працівники банку уважно прораховують розмір процентної ставки, помножений на кількість днів, а тому розмір переплати за позикою не зменшиться, навіть якщо уникати прострочень і штрафів.   При складанні договору позичальникові пропонується два варіанти погашення позики: такими, що зменшуються або рівними частинами. У першому випадку борг виплачується, починаючи від більшої суми до меншої, тоді як у другому, клієнт вносить платежі однакового розміру до погашення заборгованості. Вибрати вигідний порядок виплати можна, якщо враховувати термін і ставку за позикою.

Кредит під нуль відсотків

Часто можна побачити, що банки пропонують нульові позики, тобто гроші в безвідсоткове користування, але це не правда. Насправді під кожним таким рекламним плакатом є виноска, що мається на увазі нуль в перший місяць або нуль тільки при оформленні конкретної суми. Іноді відсотка по кредиту готівкою дійсно немає, але в такому випадку варто очікувати великої кількості додаткових платежів, комісій і дуже жорсткий графік погашення, які разом здатні збільшити вартість позики на 30-40%.

Додаткові послуги

При оформленні позики готівкою клієнту пропонується підключення різних «корисних» послуг, які передбачають своєчасне його інформування про пропозиції компанії, тарифи, зміни в умовах та інше. Підключення таких послуг вимагає згоди користувача, так як коштує грошей, проте в деяких випадках банк може сам включити оповіщення, підключити йому якісь бонуси та інше. У підсумку позичальник може користуватися додатковими послугами, не підозрюючи про це, що неминуче призведе до утворення заборгованості.

Що потрібно робити, щоб не стати боржником

  Що потрібно робити, щоб не стати боржником Щоб убезпечити себе від нечесних дій з боку банку в першу чергу варто дуже уважно читати кредитний договір, який є основоположним документом взаємин з кредитором. Зміна будь-яких його умов без відома другої сторони може бути оскаржена в суді, як і збиток, який він завдав. Але судовий розгляд - це останній рубіж, який сильно виснажує психологічно і фінансово, тому до такого краще не доводити. Щоб не попастися на виверти банківських співробітників, варто:

  • уточнювати всі неясні або розпливчасті формулювання кредитного договору;
  • дотримуватися графіка платежів;
  • віддавати копії документів і вказувати персональні дані тільки відповідальним за це співробітникам банку;
  • використовувати обмежену кількість копій документів;
  • зберігати чеки платежів по кредиту.

  Ці нескладні правила дозволять уникнути проблем з банком і не дадуть стати його боржником. Якщо невелике прострочення вже з'явилося, варто звернутися в компанію MyWallet, яка надає позики в режимі онлайн на будь-які цілі, швидко, при наявності паспорта та коду ІПН. Терміновий займ онлайн без відмови від MyWallet дозволить вчасно закрити заборгованості за банківською позикою готівкою і не стати вічним боржником.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...