? Как получить кредит?
Головна - Блог - Кредит для фізичних осіб - Вартість навчання в медичних вузах і коледжах України

Вартість навчання в медичних вузах і коледжах України

Медична освіта цінна в усі часи і щоб отримати її потрібно не тільки довго вчитися, але і заплатити кругленьку суму грошей. Вартість навчання в медичному вузі перевершує аналогічні показники в університетах іншої спрямованості. Особливо це стосується столичних навчальних закладів, де зібрані найкращі педагоги і фахівці різних областей, досвід і знання яких додаються до вартості освіти. У цій статті дізнаємося вартість навчання в медичних вузах і коледжах України в 2018 році.

 

Чому медична освіта найдорожча?

 

Вартість навчання в медичних вузах і коледжах України

 

Вартість будь-якої послуги визначається витратами на її надання і затребуваністю. Якісна медична освіта актуальна завжди, а фахівці, розвиваючі нові напрямки в професії і мають високу кваліфікацію, незмінно затребувані. Складність проведення операцій, терапевтичної роботи або роботи з медичним обладнанням вимагає ретельного навчання і суворого контролю за якістю засвоєння пропонованого матеріалу, адже від цього залежить людське життя. Саме тому навчання в медичному вузі займає 6 років виключно на денному відділенні і до того ж необхідно пройти 2 роки інтернатури, що накладається на вартість навчання.

 

 

У 2018 році абітурієнтам було надано можливість подачі документів на вступ в електронній формі, завдяки чому через інтернет було подано близько 1,1 млн. заяв, тоді як класичною схемою скористалося лише трохи більше 700 тисяч чоловік. Завдяки цьому знизилося навантаження на приймальні комісії, а державні органи контролю над процесом вступу здобули миттєвий доступ до даних. Знизилася і загальна вартість приймальної кампанії, однак в зв'язку з ростом курсу долара, необхідністю підвищення зарплат викладачам і інших витрат, вартість навчального семестру все одно виросла.

 

Де вчитися найдорожче

 

Ціна навчального року найвища в престижних вищих навчальних закладах, які входять до міжнародних рейтингів за якістю послуг, що надаються. Лідерами за кількістю поданих заявок на вступ залишаються КНУ ім Т. Шевченка, університет ім. Франко і НУ «Львівська політехніка», які мають високу вартість навчання для своїх регіонів.

 

Популярними напрямками медичної освіти залишаються «лікувальна справа» та «стоматологія», тоді як «фармацевтику» і «медсестринство» молоді українці вважають за краще освоювати в коледжах. Тривалість навчання в них менша, ніж в мед. університеті, а вартість помітно нижче. Розмір замовлення на студентів-медиків, які навчатимуться за бюджетний рахунок, визначає Міністерство охорони здоров'я України, яке розподіляє місця за різними вузами в залежності від попиту на спеціальності.

 

Якщо брати ціну контрактної форми навчання, то варто розглядати такі напрями:

  • лікувальна справа;
  • стоматологія.

 

Найдорожче спеціальність «Стоматологія» обійдеться в Вінницькому НМУ ім. Пирогова - 33 000 гривень на рік, а «Лікувальна справа» трохи дешевше - 24 000 грн. У Дніпровській медичної академії вартість навчання за двома спеціальностями обійдеться в 30 000 гривень.

 

Де взяти гроші на навчання

 

Не кожен батько здатний оплатити своїй дитині навчальний рік у ВНЗ, особливо якщо це медичний університет. Середня зарплата по Україні всього 6 450 гривень на місяць, тоді як вартість одного семестру може досягати 15 000 грн. Варіантів вирішення проблеми декілька:

 

Де взяти гроші на навчання

  • кредит у банку;
  • позика під заставу в ломбарді;
  • мікрокредит від компанії MyWallet.

 

Кредити на освіту видаються банками значно охочіше, ніж прості споживчі позики, через те, що поручителями виступають батьки студента. Сума позики може досягати 200 000 гривен, але частіше не перевищує 70 000 грн, чого цілком достатньо, для оплати декількох років навчання в престижному медичному університеті. Проте, таке кредитування має свої недоліки, головний з яких - переплата. Позичальникові доведеться переплатити від 30 до 70% за позикою, при тому, що курс валюти дуже нестабільний і умови з незручних можуть перетворитися в зовсім невигідні.

 

Отримання позики під заставу майна в ломбарді підійде для вирішення тимчасових проблем з оплатою черговій сесії або витрат на навчальні матеріали та інше. Як правило, суми в ломбардах невеликі і видаються під заставу ліквідного майна, яке купується за заниженою вартістю. Гроші видаються швидко, але переплата по кредиту може досягати 800% річних.

 

Терміновий мікрокредит від компанії MyWallet - це оптимальний варіант для вирішення проблем з оплатою навчання в університеті. Отримати його можна з 18 років і для цього не потрібно поручительство батьків або застава. Гроші можна переказувати на стипендіальну картку будь-якого українського банку, що дуже зручно, а максимальна сума кредиту досягає 10 000 гривень і видається на термін до 30 днів з можливістю пролонгації. Оформити позику дуже просто і займе не більше 20 хвилин.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...