? Как получить кредит?
Головна - Блог - Пільги та субсидії - Яка мінімальна допомога по безробіттю в Україні?

Яка мінімальна допомога по безробіттю в Україні?

Забезпечення безробітних громадян мінімальною соціальною допомогою - це прямий обов'язок держави. Правила та порядок отримання фінансової допомоги з безробіття змінюються щорічно, як і її сума, розмір якої залежить від безлічі факторів: стаж роботи, середній розмір заробітної плати, кваліфікація та інше. Часто розмір допомоги не здатний покрити поточні витрати українців, а тому перш ніж ставати на облік в Центрі зайнятості важливо знати, яка мінімальна допомога з безробіття в Україні і що робити, якщо її не вистачає.

Що впливає на розмір допомоги по безробіттю?

  Яку мінімальну допомогу з безробіття в Україні? Кількість фактичних безробітних в Україні не зовсім відповідає офіційній статистиці, так як значна частина громадян працює неофіційно, отримуючи «зарплату в конверті». Такий спосіб оплати праці незаконний і позбавляє громадянина права мати в подальшому пенсію, що відповідає розміру його реальної зарплати. Однак він не заважає звернутися за соціальною допомогою і отримувати фінансову допомогу від держави.

Стати на облік в Центрі зайнятості можуть громадяни з певним трудовим стажем і ті, хто вперше шукає роботу. Статус офіційного безробітного отримують лише до досягнення пенсійного віку, написавши заяву і вказавши спеціальність і розмір оплати на останньому місці роботи.

На суму фінансової допомоги значно впливає тільки трудовий стаж, який визначає:

  • менше 2 років - 50% від офіційної зарплати;
  • 2-6 років - 55%;
  • 6-10 років - 60%;
  • від 10 років - 70%.

  З урахуванням складної економічної ситуації в країні і для створення додаткової мотивації до працевлаштування, уряд України не став переглядати розмір мінімальної допомоги по безробіттю у 2018 році і воно становить 544 гривні. Максимальна сума допомоги не може перевищувати чотири мінімальних окладу і дорівнює 5512 гривням. Середня сума допомоги становить 1200 гривень. Крім головного чинника - офіційного робочого стажу, на розмір соціальної допомоги по безробіттю також впливає вік і розмір офіційної зарплати за останній рік. Випускники, які щойно закінчили ВНЗ, мають велику ймовірність знайти місце роботи, ніж встати на облік в Центр зайнятості, тоді як громадянам передпенсійного віку набагато складніше влаштуватися на роботу.

Як оформити допомогу по безробіттю

  Звернутися за допомогою в будь-який відділ служби зайнятості можуть громадяни, які не мають офіційно підтвердженого доходу незалежно від місця проживання або реєстрації, надавши:

  • паспорт та ідентифікаційний номер платника податків;
  • трудову книжку (якщо є);
  • диплом про освіту, військовий квиток та сертифікати;
  • заяву встановленого зразка.

  Після перевірки документів співробітниками Центру дані заносяться в комп'ютер, і створюється електронний варіант карти безробітного. Довідка про доходи або виписка з останнього місця роботи не потрібні, а рішення про присвоєння статусу буде винесено протягом 7 днів з моменту подачі заяви. Після цього громадянин буде викликаний в відділення для підписання наказу, в якому будуть вказані розмір допомоги та регулярність його виплати.

Регулярність виплат

  З моменту подачі заяви до моменту початку виплати фінансової допомоги проходить певний проміжок часу, який часто становить 90 днів. Саме стільки часу доведеться чекати людині, яка звільнилась за власним бажанням з останнього місця роботи. Розмір виплати безробітним в такому випадку не перевищить 80% від суми середньомісячної зарплати, а якщо працівник був звільнений за порушення «за статтею», він може розраховувати тільки на мінімальну допомогу.

В інших випадках виплата допомоги по безробіттю починається відразу після створення наказу, тобто через 8 днів після подачі заяви і відбувається частинами. У перші 90 днів виплачується 100% від необхідної суми, після чого виплати скорочуються до 80%, а після 180 днів - до 70% від встановленого розміру виплат. Тобто, при затвердженні допомоги в середньому розмірі 1200 гривень, громадянин буде отримувати менше 1000 гривень після 4-х місяців з моменту прийняття на облік. Закрити навіть витрати на продукти харчування цією сумою вкрай важко, тому розраховувати тільки на допомогу не варто. Покрити нестачу коштів легко з онлайн-кредитом від компанії MyWallet, який можна отримувати на ту ж карту, що і допомогу з безробіття, а повертати будь-якими частинами без жорсткого графіка платежів.

Переваги мікрокредиту онлайн від MyWallet

  Компанія надає можливість оформлення позики всім громадянам України віком від 18 до 65 років з трудовим доходом навіть неофіційного характеру. Для цього буде потрібно лише заповнити анкету на сайті MyWallet і надати фото:

  • паспорта;
  • ідентифікаційного номера платника податків.

  Проходження всіх процедур і розгляд заявки співробітниками компанії займе близько 20 хвилин, після чого гроші в обраному обсязі надійдуть на карту. Мінімальний розмір виплати становить 100 гривень, а максимальний - 15 000 гривень на термін погашення 5-30 днів. Клієнт може скористатися пролонгацією, відтермінувавши виплату кредиту на невизначений час, повертаючи тільки відсотки по ньому без погашення «тіла». Для оплати компанія пропонує використовувати такі інструменти, як:

Переваги мікрокредиту онлайн від MyWallet

  • особистий кабінет;
  • термінал самообслуговування;
  • будь-яке відділення банку.

  Завдяки цьому позичальник може погашати заборгованість зручним для себе способом, не переплачуючи на комісії або переказах з віртуальних грошей в готівку і назад.   Переваги кредиту онлайн від MyWallet:

  • фіксована ставка;
  • прості і зрозумілі умови кредитування;
  • доступність пролонгації без штрафів і пені;
  • зручне обслуговування кредиту;
  • доступність сервісу з будь-якого міста України.

  При відсутності офіційного місця роботи і отримання мінімальної допомоги по безробіттю кредит від MyWallet допоможе вирішити невеликі фінансові труднощі, не вимагаючи поручителів або заставу.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...