? Как получить кредит?
Головна - Блог - Пільги та субсидії - Нюанси монетизації субсидій

Нюанси монетизації субсидій

Вже з 1 січня 2019 року в Україні планують почати монетизацію субсидій для громадян України. Багато громадян поки що не дуже розуміють, що таке монетизація субсидії, але все ж тут головним є те, що від цього вони будуть отримувати вигоду, адже монетизація субсидій - це виплата решти грошей сім'ям, які мають субсидію, але не використали на виділені кошти досить комунальних послуг. Іншими словами, якщо сім'я використовувала комунальні послуги з економією і в квитанції на оплату вийшла сума менше, ніж було виділено субсидії, держава просто повертає ці гроші людям.

Cубсидия в 2019 году

Дане нововведення зазначено в законодавчому документі, де вказано, що монетизація буде проходити в три етапи:

  1. Вже з 1 січня 2019 року буде монетизовані ті домогосподарства, які звернуться за субсидіями з новим пакетом документів, число таких домогосподарств може бути більше 150 тисяч.
  2. Далі з 1 травня буде діяти монетизація на ті домогосподарства, в яких субсидія призначається лише в неопалювальний сезон 2019 року.
  3. Третій і заключний етап буде проходити в жовтні 2019 року, тоді монетизація субсидії повинна буде повністю перейти на цю систему.

Звичайно, на першому етапі це буде швидше за все тільки підготовка до більш масової монетизації, також до другого етапу введення монетизації субсидії, також планується, що перші субсидії, які будуть розглядатися з 1 травня, будуть отримувати особи, які раніше ще не зверталися по державну допомогу .

Тут важливо врахувати те, що загальна кількість людей, яким необхідна субсидія досягає до 5 мільйонів громадян, що в свою чергу трохи ускладнює і уповільнює процес переходу на монетизацію субсидій. Так, всі громадяни, які вже отримували фінансову допомогу від держави, будуть отримувати субсидію вже в кінці першого півріччя. Так, з 1 травня по серпень будуть оформлені ті субсидії, які видавалися громадянам в неопалювальний сезон, а вже ближче до кінця 2019 року монетизація субсидій буде працювати по всій Україні і з усіма категоріями громадян.

Нюанси монетизації субсидій

Нагадуємо, що оформити субсидію може кожен громадянин України, який має витрати на комунальні платежі більше 15% від свого доходу. Але варто пам'ятати, що субсидія оформляється на одного члена сім'ї, також є свої нюанси з квадратними метрами, адже якщо квартира більше 120 метрів квадратних, а будинок понад 200 квадратних метрів, то квартирну плату доведеться платити в повному обсязі. Варто враховувати всі нововведення і ознайомлюватися з новими правилами на офіційних сайтах, які надають тільки достовірну інформацію щодо змін по виплаті субсидій в 2019 році.

Можна зробити висновки, що дане нововведення дуже буде вигідним для всіх громадян України, а також не дозволить державним органам забирати законні гроші жителів України, таким чином багато громадян зможуть забезпечити себе всім необхідним і заощадити на комунальних послугах.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...