? Как получить кредит?
Головна - Блог - Пільги та субсидії - Допомога в отриманні кредиту: реальний вихід чи пастка

Допомога в отриманні кредиту: реальний вихід чи пастка

Взяти кредит в банку з поганою кредитною історією - це невдала ідея, адже в основному банки не видають таким клієнтам позики. Тому сподіватись на те, що інші люди зроблять чудо - марна справа. Не довіряйте обіцянкам - довіряйте фактам.

Анна Примаченко

Фінансовий експерт, юрист в Kredit-ok.

Що робити, якщо банк не видає кредит, а вам терміново потрібні кошти? Можна звернутися в МФО, де у вас не зажадають ні довідки про доходи, ні переліку документів і навіть не будуть особливо вникати в кредитну історію. Але це значить вплутатися в кабалу, виплутатися з якої буде ще складніше, ніж із ситуації, в яку ви зараз потрапили. Багато хто йде іншим шляхом - "клюють" на рекламу з обіцянкою «Допоможемо отримати позику. Швидко і без проблем.».

Реальна допомога чи пастка?

Допомога в отриманні кредиту: реальний вихід чи пастка

Якщо пропозицій допомоги в укладенні угод позики так багато, значить, така проблема в Україні дійсно існує. Банки не дають кредит клієнтам, а значить, на те є причини, хоча вони і не зобов'язані їх озвучувати. Але є посередники, які за відносно невелику суму чарівним чином все владнають і будь-який бажаючий отримає кредит в потрібному розмірі.

Ці фірми гарантують:

  • отримання позики з поганою кредитною історією
  • допомога в отриманні кредиту боржникам
  • отримання позики без кредитної історії зовсім

Але варто задуматися: а чи буває так? Хтось надасть вам неоціненну послугу - допоможе без черг, без незручностей і на вигідних умовах узяти кредит, навіть якщо ваша кредитна історія залишає бажати кращого! Тільки грошей трохи заплати. Давайте розберемося, чи це не сир в мишоловці (хоч і не безкоштовний)? Відповімо прямо: так, сир. Так, в мишоловці. І пояснимо чому.

Важливо розуміти, що абсолютно всі банки в Україні формують єдину клієнтську і кредитну базу з автоматизованою комп'ютерною системою, і саме вона на підставі даних приймає рішення, схвалити заявку на кредит або відмовити клієнту. Тому на даний процес не може вплинути стороння організація. Чому ж тоді організації, що обіцяють допомогу в отриманні позики, процвітають і яким чином у них виходить наживатися на наївних клієнтах, які потребують термінової допомоги? Як діють такі "шарашкині контори"?

Як розшифрувати послугу "допомога в отриманні кредиту"?

Що мають на увазі під собою гучні заяви про допомогу у видачі кредиту? Компанії, які надають подібні послуги, пояснюють весь процес так:

  1. Ви звертаєтеся в організацію і даєте інформацію про те, який банк відмовив вам у кредитуванні, яка сума потрібна, на яких умовах ви планували взяти позику.
  2. Ви називаєте можливі причини, чому банк міг не схвалити вашу заявку: у вас є непогашена заборгованість? ваша кредитна історія не ідеальна? у вас немає постійного місця роботи? ви занадто мало отримуєте? у вас немає майна, яке можна взяти під заставу? і т.д.
  3. Організація уважно вас слухає і обіцяє допомогти
  4. Ви оплачуєте послугу, через певний проміжок часу (поки компанія все владнає) звертаєтеся в той же банк, який вам відмовив, з повторною заявкою і - о диво! - вам видають кредит.

Звучить непогано, тим більше, якщо за послугу не потрібно платити нечувані суми. Але на практиці допомогти людині з незакритими заборгованостями в декількох банках отримати кредит, неможливо. Що ж виходить, нас обманюють? По суті, так. Звичайно, компанія може допомогти владнати питання з отриманням кредиту людині з бездоганною кредитною історією, але з невисокими доходами. І то не завжди. Але для неплатників ця послуга набуває виключно інформаційно-консультаційний характер.

Як вам дійсно "допоможуть"?

Можливо, "фахівці" можуть пояснити в подробицях, яку інформацію потрібно надати банку, щоб заявка була схвалена, а що потрібно приховати від кредиторів. Але якщо ви берете кредит не вперше, і співробітник банку вимагає у вас довідку про доходи, то ваші слова на нього ніяк не подіють. Є документи і є факти, є інформація з достовірних джерел про вашому кредитному минулому і є скоринг. І в цій ситуації "лекції" про те, як схитрувати, бажаючи отримати позику, будуть абсолютно марними.

Ніхто і ніколи не допоможе отримати кредит готівкою безробітній людині з мішком боргів за плечима і з трьома дітьми. І не тому, що така людина не гідна допомоги. Тільки тому, що банки - це фінустанови, де люди заробляють гроші. Банки не будуть ризикувати своїми коштами заради людини, яка, швидше за все, не зможе погасити кредит.

Єдиною можливістю отримати кредит для такого клієнта є допомога самому собі - погашення всіх боргів і якісне поліпшення своєї кредитної історії. Тому не варто вірити гучним обіцянкам нереального. Розберіться детально в питанні, щоб не витрачати зайві гроші на ненадані послуги. Чи потрібні вам консультація та поради, непридатні на практиці? Звичайно, ні.

MyWallet - реальна допомога

Ще не знаєте, де можна оформити кредит навіть з поганою кредитною історією? У MyWallet. Це зручний сервіс, мінімум ризиків і вигідні умови кредитування. У нас ви навіть не виходячи з дому зможете оформити позику онлайн в необхідному розмірі на потрібний період.

MyWallet - реальна допомога

  • Ми надаємо вам можливість отримати від 100 до 4000 гривень на термін до 30 днів.
  • Ми не вимагаємо надання цілої папки документів і довідки про доходи.
  • Не беремо заставу, не ставимо умову присутності поручителя.
  • Видаємо позики всім бажаючим повнолітнім громадянам.
  • Оформляємо кредити студентам.
  • При першому кредиті на суму до 4000 грн - 0%
  • Ми завжди на зв'язку і готові відповісти на всі ваші запитання.

Отже, підіб'ємо підсумки. Не довіряйте шахраям, які обіцяють зробити неможливе, а роблять в результаті нічого. Якщо вам потрібно в короткі терміни вирішити свої фінансові проблеми, зверніться в надійну організацію, яка видасть вам кредит на найвигідніших умовах, і не потрапляйте в пастку нечесних посередників.

З нами ви позбудетеся фінансових труднощів і зможете поліпшити свою кредитну історію для того, щоб в майбутньому не мати проблем з отриманням кредиту.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...