? Как получить кредит?
Головна - Блог - Споживчі кредити - Як оплатити борг за електроенергію?

Як оплатити борг за електроенергію?

Електроенергія залишається найпопулярнішим ресурсом серед інших і з кожним роком коштує все більше. Плата за електрику в платіжці середньостатистичного українця займає близько 10%, що досить багато з урахуванням необхідності погашення інших заборгованостей. Якщо з якихось причин у одержувача послуг немає можливості платити за показниками лічильника, за ним накопичується заборгованість, яка може стати причиною судового позову з боку комунальників. У такому випадку процес стягнення заборгованості через суд пройде за спрощеною процедурою, а виконавча служба матиме право заарештувати майно боржника і навіть нерухомість для погашення. Щоб до цього не дійшло потрібно знати, як заплатити за світло при наявності боргу.

Варіанти погашення заборгованості

  Як оплатити борг за електроенергію? Вирішувати проблеми з оплатою електроенергії найкраще на самій початковій стадії, поки вони не почали доставляти серйозних проблем: фінансових і юридичних. Коли вже борг накопичився, а квитанції від ЖЕКу приходять все частіше, але немає грошей, щоб відразу залагодити проблему, є кілька варіантів:

 

  1. Написати заяву на реструктуризацію.
  2. Вимагати перерахунку суми заборгованості.
  3. Взяти кредит.

 

 

  Кожен варіант має свої нюанси, а тому потрібно розглядати їх окремо і більш детально.

Реструктуризація

Реструктуризація, або розстрочка дозволяє розтягнути термін погашення заборгованості за комунальні послуги та дає можливість боржникові вносити платежі у вільному порядку. Щоб скористатися цією послугою, заборгувавшому користувачеві потрібно написати заяву, вказавши причину і надавши копії таких документів:

  • паспорта;
  • довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
  • список зареєстрованих на житловій площі;
  • документи права власності на житло або договір оренди;
  • довідки про доходи всіх повнолітніх мешканців;
  • довідки з пенсійного фонду України для пенсіонерів.

 

  Порядок надання і випадки, в яких може використовуватися реструктуризація, визначені відповідною постановою Кабінету Міністрів України. При цьому для закриття заборгованості, останнім платежем боржникові потрібно буде виплатити 30% від боргу. Сума може бути досить великий, щоб можна було покрити її за одну зарплату, тому використовувати розстрочку потрібно тільки при наявності стабільного доходу середнього розміру або вище.

 

Перерахунок суми заборгованості

Цей варіант підійде не для всіх, а тільки для громадян, підкованих в юридичних аспектах ціноутворення електроенергії. Тут можна пошукати неточності і помилки в нарахуванні заборгованостей, що відрізняються від офіційно встановленого тарифу або показань приладів реєстрації. Для подачі заяви на перерахунок потрібно мати:

 

  • виписку про заборгованість на період її появи;
  • квитанції про оплату за останні півроку або рік;
  • показання повіреного лічильника електроенергії.

 

  Після цього співробітники обслуговуючої компанії повинні будуть прийти в квартиру і звірити показання лічильників самостійно. При цьому буде враховуватися стандартний тариф і кількість реально проживають в квартирі. Якщо ці показники будуть сильно відрізнятися, споживач може бути запідозрений в шахрайстві, тому важливо дізнатися точну заборгованість по електроенергії.  

 

Часто трапляється так, що співробітники обслуговуючої компанії або ЖЕК забувають записати жителів квартири, виписалися з неї, і продовжують вважати заборгованість на кількість людей, юридично не проживають в квартирі. Знайти таку помилку буде нескладно, але вимагати з компанії компенсацію або зменшення розміру боргу дуже важко. Подібні питання часто вирішуються тільки через суд, який може тягнутися місяці або навіть роки.  

Оформити кредит для погашення заборгованості за електрику

Кредитування

Взяти кредит в банку для погашення заборгованості за електроенергію може бути проблематично, так як вони не поспішають видавати гроші людям, які вже мають борги. Отримати потрібну суму з більшою ймовірністю вийде тільки у вже перевірених клієнтів банку, тоді як іншим потрібно буде надати:

 

  • довідку про доходи;
  • ліквідне заставне майно;
  • поручителя;
  • позитивний баланс по кредитній карті.

 

  Якщо у позичальника є можливість виконати ці умови, то краще зібрати всі ці документи для постачальника електроенергії, минаючи посередника і кредитні зобов'язання. Якщо отримати всі потрібні папери немає можливості краще звернутися в мікрофінансову організацію, таку як MyWallet, яка видає швидкий онлайн мікрокредит на карту без довідки про доходи, застави та поручителів.

Переваги онлайн-кредитування в MyWallet

Оформити кредит для погашення заборгованості за електрику на сайті компанії може кожен громадянин України віком від 18 до 65 років зі стабільним трудовим доходом. Для цього буде потрібно лише заповнити анкету, і прикласти до неї фото сторінок паспорта та ідентифікаційного номера платника податків. Сума позики досягає 10 000 гривень, а термін погашення до 30 днів з можливістю підключення пролонгації.  

 

Виплачувати кредит позичальник може в будь-яких числах і будь-якими сумами, а переваги мікрокредиту онлайн, це:

  • швидке оформлення і надходження грошей на карту;
  • фіксована процентна ставка;
  • послуга пролонгації;
  • зручне погашення;
  • цілодобова доступність.

  Заборгованість за електроенергію - це дріб'язкова проблема, якщо вирішувати її своєчасно. Онлайн-кредит від MyWallet дозволяє виплатити борг і не залишитися боржником перед банками або постачальниками електрики.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...