? Как получить кредит?
Головна - Блог - Споживчі кредити - Як прожити до зарплати: 10 дієвих порад

Як прожити до зарплати: 10 дієвих порад

В цій статті ви дізнаєтесь про 10 варіантів економії та виходів з важкого фінансового становища. Тому рекомендую всім прочитати цю статтю. 

Володимир Мінкович

Засновник сервісу Kredit-Ok. Кредитний експерт компанії Mywallet.

Попереду ще півмісяця, а грошей залишилося на декілька днів. Знайома ситуація? На жаль, не тільки Вам. Це дійсність багатьох українців в наш час. Як бути? Включити режим екстреної економії? Варіант. Але є й інші.

1. Якщо без грошей ніяк - позичте у того, хто може дати в борг

Як прожити до зарплати: 10 дієвих порад

Добре, коли є близька людина, яка готова прийти на допомогу в скрутну [фінансово] хвилину. Попросити невелику суму в борг на короткий термін - одне з рішень питання. Але не зловживайте добротою оточуючих. Займайте тільки той мінімум, який реально Вам необхідний. Пам'ятайте, що гроші потрібно буде віддавати, і розраховуйте їх з розумом.

Ще один спосіб - оформити кредит за паспортом в сервісі Твої Гроші. Простіше не буває: оформляєте заявку в режимі он-лайн навіть не покидаючи простори рідної квартири і через 15 хвилин потрібна сума вже в вашому розпорядженні. Але якщо займати ви категорично не хочете, спробуйте наступне.

2. "Наскрібши по засіках"

Можливо Ви навіть не в курсі, скільки грошей насправді зараз є у вашому домі. Пошукайте гроші в сумках, якими не користуєтеся в цьому сезоні, в кишенях курток, джинсів. Звичайно, навряд чи Ви зберете пристойну суму, але навіть кілька купюр стануть приємною знахідкою і зараз будуть до речі як ніколи.

3. Зменшіть витрати на проїзд

Здається, це зробити неможливо, якщо ви добираєтеся на роботу на транспорті. Але якщо місце Вашої роботи знаходиться в менш ніж 5-ти кілометрів від дому, то цю відстань особливо в теплу пору року можна (і це корисно) долати пішки. Дорога у Вас займе не більше години, а заощадите Ви чимало за тиждень-два.

Якщо Ви пересуваєтеся на автомобілі, можливо, буде раціонально на час пересісти на громадський транспорт. Іноді на метро можна дістатися до місця призначення швидше і спокійніше ніж на машині, годинами стоячи в кілометрових пробках.

Не хочете розлучатися з авто? Тоді беріть попутників за адекватну плату. Заробите Ви навряд чи, але гроші за бензин, найімовірніше, відіб'єте.

Якщо регулярно користуєтеся транспортом - купуйте проїзний на місяць.

4. "Наскрібши по засіках - 2"

Тепер уже в сенсі їстівних запасів. Вкрай рідко словосполучення «порожній холодильник» відповідає дійсності. Зазвичай з такого "порожнього" холодильника можна дістати продуктів на перше, друге і десерт. Правильно розпланувавши залишилися припаси і скориставшись кулінарної фантазією, ними можна харчуватися близько тижня. Головне - спробувати!

5. Не час для омарів

А що якщо ми скажемо вам, що крім продуктів люкс-сегмента існує чимало інших, смачних і корисних, але більш економних? Наприклад, можна з'їсти юшку не з сьомги, а зі звичайних карасиків. Іноді можна відмовити собі в червоній ікрі, блакитному сирі і вині дорогих сортів. Якщо це історія не про вас, і ви особливо не шикує, все одно спробуйте робити більш вигідні покупки. Наприклад, можна економити на брендах - купувати продукти не дуже відомих, але якісних торгових марок. Робити оптові закупівлі - так виходить дешевше. Купувати товари зі знижками і акціями - це дуже зручно.

6. Скажіть "так" домашній їжі

Як прожити на зарплату, якщо цих грошей не вистачає навіть на харчування? А як часто ви снідаєте, обідаєте і вечеряєте поза домом? Спробуйте замість того щоб в обідню перерву на роботі йти в кафе і купувати там бізнес-ланч, брати їжу з собою. Готуйте самі. Це корисніше, безпечніше і вигідніше.

7. Кращі розваги - ті, які вимагають найменше грошей

Спробуйте хоча б кілька вихідних провести на природі замість того щоб йти в кіно, в боулінг або на атракціони. Прогуляйтеся по парку з коханою людиною, влаштуйте пікнік в лісі з друзями. Адже головне у відпочинку не місце, а атмосфера, яка панує навколо.

8. Пошукайте в гаманці бонуси і дисконтні купони

Можливо, в кишенях або гаманці у вас завалялися ще дійсні дисконтні купони на покупки в магазинах і супермаркетах. Не лінуйтеся розібратися, як ними користуватися і виймайте з цього вигоду. Не упускайте шанс заощадити, нехай навіть в дрібницях.

Продайте все непотрібне

9. Продайте все непотрібне

У вас на балконі, в коморі або в гаражі є робоча, але нікому не потрібна техніка? А може, в квартирі стоять меблі, які давно ніяк не використовуються? Позбавтеся від мотлоху і заробіть гроші! Продайте зайві речі на "сайтах-коміссионках", звільнивши простір в будинку і отримавши прибуток. Багато українців давно так роблять.

10. Знайдіть підробіток

Чи вмієте малювати, писати тексти або робити щось своїми руками? Чому б не монетизувати свої таланти? Спробуйте заробити на одній з бірж для фрілансерів або пошукайте замовлення на ремонт, пошиття і т.д. в інтернеті. Вірте: у Вас все вийде!

Підсумок

Ці рекомендації - вихід для тих, хто рідко стикається з проблемою нестачі коштів. Якщо Ви опиняєтеся в такій ситуації регулярно, то діяти треба інакше. Перш за все, чітко плануйте свій бюджет, не робіть спонтанних покупок, завжди при можливості відкладайте гроші "на всякий випадок" (навіть маленькі суми). А також обов'язково подумайте над тим, як в своїх обставинах ви можете збільшити доходи, щоб більше таких неприємностей з вами не траплялося.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...