? Как получить кредит?
Головна - Блог - Споживчі кредити - Кредит на бізнес в Україні. Де взяти гроші на відкриття та розвиток бізнесу?

Кредит на бізнес в Україні. Де взяти гроші на відкриття та розвиток бізнесу?

Вирішуючи відкрити власний бізнес, майбутній підприємець стикається з проблемою - відсутність стартового капіталу. Мова йде не про пару тисяч гривень, а сотнях, які потрібні для оренди приміщень, найму працівників, рекламного просування і багато чого іншого. Бізнес окупається протягом півроку і більше, а весь цей час нещадно пожирає кошти, які часто не належать його власнику. Де взяти гроші на розвиток бізнесу в Україні і як зробити так, щоб не залишитися боржником.  

 

Варіанти отримати гроші на власний бізнес

  Кредит на бизнес в Украине. Где взять деньги на открытие и развитие бизнеса?  

Великі компанії та транснаціональні корпорації з'явилися з маленьких фірм і підприємств, які свого часу складалися з однієї особи і більше. Це говорить про те, що розпочати власну справу може кожен, важливо проявляти завзятість і мати хороший бізнес-план, без якого нікуди. Другим етапом стане пошук інвесторів, готових вкластися в підприємство і сприяти його розвитку і тиражуванню продукції. Вже тут варто розуміти, що стрімкого розвитку за рахунок мізерного капіталу не вийде. Швидше навіть його не буде взагалі, тому що вихід на ринок вимагає високої конкурентоспроможності в боротьбі з більш сильними гравцями. Тому варто уважно підійти до залучення інвестицій у власний бізнес.

 

Кредитування в банку

Запозичення коштів у банку - поширений і перевірений спосіб отримання капіталу для бізнесу з нуля. В Україні середня процентна ставка по таких позиках варіюється від 3 до 25% і в залежності від суми та ризиків, які можуть бути у майбутнього підприємства. Банки не горять бажанням видавати кредити потенційним банкрутам, щоб потім не повертати свої гроші через суд, а тому важливо мати переконливий бізнес-план і хорошу кредитну історію. Сума позики варіюється від 150 тисяч гривень до кількох мільйонів.   Якщо одержувачем виступає не юридична, а фізична особа, то кредит буде заставним. Причина в тому, що при зверненні за грошима юридичних осіб кредитування відбувається за іншою процедурою, ніж обслуговування громадян, тобто фізичних осіб. У цьому випадку мова йде про велику цільову позику, яка зажадає матеріального забезпечення нерухомістю або іншим цінним майном. В Україні такі кредити видають «Альфа-Банк», «Укрексімбанк», «Приват-Банк», «Ощадбанк» та інші.

 

Краудфандінг

Модне слово в словнику сучасного підприємця, яке означає жертвування грошей на безповоротній основі або в якості капіталовкладення для отримання подальшого прибутку. Цей варіант актуальний тільки для абсолютно нових проектів, в основі яких лежить унікальна ідея або нова концепція реалізація або зміни звичного продукту. Якщо мета бізнесу - відкрити продуктовий магазин, краудфандінг тут не допоможе. Ця ідея не цікава приватним інвесторам, тому що не дасть великого прибутку.

 

Перевагою краудфандінга перед класичним інвестуванням є простота. Щоб запустити проект досить створити майданчик в інтернеті і підготувати інструменти для прийому заявок і засобів від користувачів, зацікавлених у розвитку проекту. Найбільш актуально це для бізнесу в сфері інтернету, де діяльність більш відкрита, а інвестори мають можливість самостійно відстежувати і контролювати розвиток проекту. Найбільш популярною краудфандінговою платформою залишається Kickstarter, яка за останні три роки зібрала близько 400 млн. доларів на різні проекти. В Україні подібна платформа - це «Спільнокошт», завдяки якій вже реалізовані близько 20 проектів.

 

Отримання гранту

Отримати грант може лише дуже перспективна ідея або розробка, яка важлива для великого бізнесу або держави. Виходячи з цього, гранти можна розділити на бюджетні і приватні. Бюджетні видаються урядом на підтримку соціально значущих проектів, розробок в сфері сільського господарства, промисловості або машинобудування. Останнім часом в Україні почастішала видача грантів на розробки у військовій сфері, що трохи знижує шанси на отримання грошей проектами з інших галузей.

 

Відбір претендентів на отримання гранту найчастіше проводиться на конкурсній основі, тобто ті, хто хоче отримати гроші, надають свої проекти і план їх майбутнього розвитку, на основі яких і приймається рішення про видачу коштів. До недавнього часу в Україні існувало конкурс «Інноваційний прорив», який видавав в рамках відбору відразу кілька грантів по 10 тисяч доларів.

 

Отримання грошей в мікрофінансової організації

Розглядаючи цей спосіб, відразу варто сказати, що отримати великі гроші тут не вийде, так як суть МФО - це видача мікропозик. Однак у такого способу є свої переваги, головною з яких є терміновість. Наприклад, при створенні прототипу нового пристрою для конкурсу на отримання гранту або розробку ефективного бізнес-плану підприємцю терміново потрібні гроші, отримати які в банку або через краудфандінг він не може. Звернення в мікрофінансову організацію допоможе успішно реалізувати початковий етап розвитку проекту і ефектно презентувати його, створивши сприятливий образ майбутнього бізнесу з самого початку.

 

Переваги кредитування в MyWallet

Компанія працює через інтернет, пропонуючи оформити кредит без застави на сайті, надавши фото паспорта та коду ІПН. Відповідь по заявці приходить протягом 20 хвилин а ймовірність, що він буде позитивним більше 90%. При оформленні клієнту потрібно вказати номер кредитної картки для переказу грошей і номер мобільного, щоб консультант компанії міг зв'язатися з ним для уточнення даних. При першому зверненні доступна сума до 4 000 гривень, а при наступних - до 15 000 грн. Термін погашення позичальник встановлює сам в період від 5 до 30 днів. Крім цього він може підключити послугу пролонгації, що дозволяє відстрочити погашення кредиту без штрафів і пені за умови виплати відсотків.   Компанія надає не тільки вигідні умови отримання грошей, але і зручні інструменти для їх повернення, серед яких:   Получение денег в микрофинансовой организации

  • персональний кабінет на сайті;
  • термінал самообслуговування;
  • відділення будь-якого банку.

  Це дозволяє клієнту вносити кошти зручним для себе способом, уникнувши переплати за комісію або міжбанківський переказ. Крім цього, до сильних сторін кредитування в MyWallet можна віднести:  

  • зручне оформлення і швидке зарахування грошей на карту;
  • мінімум документів для оформлення;
  • низький відсоток по кредиту (0% на добу для нових клієнтів і 1,6% для повторних);
  • гнучкі умови оплати;
  • доступність з будь-якого міста України цілодобово.

  Вирішуючи відкрити власний бізнес, важливо правильно реалізувати найперші його етапи, в чому допоможе мікрокредит онлайн від компанії MyWallet. Щоб отримати гроші не потрібна застава, поручителі або довідка про доходи.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...