? Как получить кредит?
Головна - Блог - Споживчі кредити - Скільки потрібно грошей на будівництво будинку

Скільки потрібно грошей на будівництво будинку

Вирішуючи будувати будинок з нуля, доведеться зіткнутися з безліччю труднощів, які неминуче виникають при реалізації такого проекту. Головна проблема - брак фінансів, який часто навіть не дає почати будівництво. Оформлення документів на земельну ділянку, наймання робітників, підготовка фундаменту, закупівля матеріалів - це тільки мала частина того, що треба буде пройти майбутньому власнику власного будинку. Деякі банки готові дати кредит на будівництво приватного житла, а постійні відстрочки і незаплановані витрати не дозволяють обійтися своїми силами. Скільки потрібно грошей на будівництво будинку і що робити, якщо їх не вистачає, розповімо в цій статті.

 

Що входить в ціну будівництва приватного будинку

 

Скільки потрібно грошей на будівництво будинку

Вартість будівництва будинку на першому етапі визначає дорожнеча земельної ділянки, яка в Україні варіюється в залежності від регіону і віддаленості від міста. Наприклад, звести споруду під Києвом буде в кілька разів дорожче, ніж в Житомирі або Одесі. Після вибору ділянки будівництва йде проектування майбутнього будинку, яке можна зробити самому, якщо є архітектурна освіта, але краще замовити в будівельному бюро.

 

Для вибору є типові та індивідуальні проекти, останні коштують у кілька разів дорожче перших, а загальний час їх підготовки в середньому становить 3-6 місяців. Середня вартість роботи архітектора близько 30$ за квадратний метр плюс оплата виїзду на місце. Крім архітектора потрібні ще кошторисник, виконроб і бригада робітників різних професій: від зварника до маляра, що в підсумку обійдеться в 30-40 тисяч гривень.

 

Підготовка фундаменту

 

Цей етап один із найдовших, але має ключове значення для надійності майбутнього будинку і його довговічності. Буде потрібно багато бетону та арматури, але в цілому заливка фундаменту буде коштувати відносно недорого з урахуванням того, який тип буде обраний. Найпоширенішим варіантом залишається стрічковий моноліт, який після усадки сідає в грунт на 70 см і підходить для дерев'яних, цегляних і бетонних споруд. Наявність підвалу або гаража під будинком істотно збільшить вартість, так як потрібна установка додаткових перекриттів і створення ще одного поверху.

 

Основною статтею витрат на етапі підготовки фундаменту стане бетонна суміш, яку краще купувати від виробника, ніж готувати самостійно. Ціна кубометра обійдеться приблизно в 400 грн. Буде потрібно також арматура і дошки, але в меншій кількості, що буде коштувати приблизно 7-8 тисяч грн. Загальна вартість заливки фундаменту скласти близько 40 000 гривень.

 

Стіни і перекриття

 

Для будівництва стін можна використовувати цеглу, дерево або газоблок, вартість яких відрізняється в залежності від багатьох параметрів. В середньому газоблок коштує 800 гривень на 1 кубометр, червона цегла до 1200 грн за 1 куб, силікатна цегла - близько 900 грн, а дерево від 700 до 1500 грн залежно від сорту і товщини дошки. До вартості додаються витрати на цемент або спеціальний клей і послуги робітників, ціна яких рахується в залежності від обсягу виконаної роботи. Для стяжки першого поверху буде потрібно щебінь або керамзит, а для створення перемичок і перегородок потрібні будуть крокви і балки, які можуть бути дерев'яними або металевими. Вартість цього етапу роботи обійдеться приблизно в 80 000 гривен.

 

Покрівельні роботи

 

Останній етап зведення коробки будинку - це будівництво даху, для якого можна використовувати шифер, черепицю або профнастил. Крім цього буде потрібно дерев'яна основа, яку потрібно буде заповнити мінеральною ватою або іншим теплоізоляційним матеріалом. На кріплення, плівку, руберойд та інші матеріали піде до 20 тис. гривень, а вартість всієї покрівлі складе близько 50 000 грн.

 

Підводячи підсумок можна підрахувати, що тільки на створення порожньої коробки будинку піде понад 200 тисяч гривень, але ж ще належить підведення комунікацій, внутрішнє оздоблення і багато іншого. Покрити всі ці витрати самостійно не під силу навіть українцям з високою зарплатою, тому вони вважають за краще звертатися в банк за кредитом на будівництво.

 

Кредит на будівництво

Кредит на будівництво

 

 

Отримати позику в банку на зведення будинку з нуля дуже складно і мало хто ризикне надати таку позику. Для його отримання потрібно надати в заставу іншу нерухомість або цінне майно, яке покриє суму кредиту. Ризик такого варіанту в тому, що якщо з виплатами по позиці виникнуть проблеми, позичальник може залишитися взагалі без житла. Брати в якості застави земельну ділянку, на якій ведеться будівництво, банк навряд чи стане, тільки якщо він не знаходиться в привабливому місці.

 

Не завжди потрібно великий кредит на будівництво, найчастіше гроші потрібні на вирішення поточних проблем в уже поточному будівництві. Це може бути сума від 10-до 30 тисяч гривень, для отримання якої не потрібна застава, досить мати хорошу кредитну історію і достатню заробітну плату. Але недоліком такого споживчого кредитування стане величезний відсоток, що становить від 30 до 90% річних. Переплачувати такі гроші при наявності великих витрат на споруджуваний будинок нерозумно. Набагато вигідніше отримати кредит на будівництво в компанії MyWallet, яка пропонує щоденний фіксований відсоток і не вимагає довідки про доходи або застави.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...