? Как получить кредит?
Головна - Блог - Споживчі кредити - Вартість газу для населення в Україні

Вартість газу для населення в Україні

Ціна на газ не перестає рости, змушуючи українців економити і відмовлятися від необхідного, щоб заплатити за рахунками. Проблема не тільки в подорожчанні енергоносіїв, але і в невизначеності Уряду України з формулою розрахунку вартості 1 тисячі кубометрів природного газу для населення різних регіонів, проживаючих в квартирах і приватних будинках. З 1 квітня цього року була введена нова система розрахунку вартості газу і тарифів на нього. Скільки коштує газ в Україні 2018 року і як не заборгувати за комунальні послуги, розповімо в цій статті.

 

Чому зростає ціна на газ

 

Вартість газу для населення в Україні

Проблеми уряду з визначенням правил розрахунку вартості природного газу для населення призводять до плутанини і зростаючого боргу громадян перед комунальниками. Змінити ситуацію, що склалася допомогли вимоги Міжнародного валютного фонду, який зобов'язав Україну встановити фіксовану вартість природного газу на рівні ринкової, що спричинило її подорожчання для споживачів. Довгий час до цього газо- і теплопостачальні підприємства залишалися збитковими через те, що встановлений тариф на послуги не покривав витрат.

 

Після прийняття умов МВФ і підписання меморандуму в 2015 році, уряд України запланував підвищення ціни на газ в кілька етапів, поділивши її на два види:

 

  1. Пільгова - діє тільки в опалювальний сезон при споживанні газу об'ємом менше 200 кубічних метрів і становить 3600 грн за 1000 кубометрів.
  2. Ринкова - використовується при перевищенні обсягу споживання в 200 кубів і становить 7188 грн за 1000 кубометрів.

 

Перший етап підвищення ціни наблизив її до середньої ринкової лише наполовину і наступним етапом стало скасування пільгового тарифу. Це спричинило новий виток подорожчання вартості блакитного палива для населення, який розкручується по сьогоднішній день.

 

Тариф на газ для населення сьогодні

 

У 2017 році уряд затвердив нові правила розрахунку вартості природного газу для населення. Тепер до оплати за спожитий обсяг додавалася плата за доставку енергоносіїв і їх розподіл в системі для подачі кінцевого споживача, який тепер повинен за це платити. Обурення громадян змусило комісію призупинити дію свого рішення, і ціна на блакитне паливо змінилася незначно, але в бік збільшення.

 

Згідно з постановою уряду, кожна поставляє компанія має право коригувати вартість своїх послуг з урахуванням витрат на обслуговування обладнання і виплату зарплат співробітникам. З огляду на це витрата палива населенням при відсутності лічильників рахується приблизно таким чином:

 

  • газова плита без газового котла - 3,3 кубометра на людину в місяць;
  • газова плита плюса котел для підігріву води - 10,5 кубів на людину в місяць.

 

При наявності центрального гарячого водопостачання, термін його відсутності, що перевищує більше 6 годин на добу або 30% від загального часу подачі води, вноситься в договір споживача з теплопостачальною організацією. Він дозволяє перерахувати вартість 1 кубометра газу і не платити за гарячу воду. Таким чином, при наявності газового лічильника оплата відбувається тільки за фактично спожитий газ, тоді як без нього нарахування виплат відбувається згідно з тарифною сіткою з урахуванням норм споживання на людину.

 

Чого очікувати в майбутньому?

 

З огляду на те, що ціна на енергоносії довгий час залишалася стабільною, незначно змінюючись в кінці кварталу, то після сильного падіння курсу національної валюти і початку економічної кризи, вартість стала менш контрольованою. Надалі уряд планує і далі поступово піднімати ціну на блакитне паливо поетапно, підтягуючи її до міжнародного ринкового курсу. Згідно з постановою Уряду України №187, ціна за куб газу збільшилася майже на 60% в квітні цього року, що було найбільшим ціновим стрибком за довгий період і пов'язаний з витратами на імпорт палива з сусідніх країн. Нова ціна без урахування ПДВ склала 8030 гривень за 1 кубометр, а з початку жовтня планується підвищення до 8530 грн за куб.

 

Тариф на газ для населення сьогодні

Очевидно, що вартість природного газу буде неухильно зростати, випереджаючи швидкість індексації зарплат і пенсій, змушуючи українців економити і брати кредити на погашення боргів за комунальні послуги. Компанія MyWallet пропонує взяти онлайн мікропозику, яка не вимагає довідки про доходи, поручителів або застави та може бути витрачена на погашення заборгованості за споживання газу.

 

 

Особливості онлайн-кредитування в MyWallet

 

Компанія надає позики через інтернет, зараховуючи кредитні кошти на банківську карту клієнта. Для оформлення потрібно заповнити анкету, докласти фото паспорта та ідентифікаційного коду платника податків. Виконання всіх процедур і відповідь від фахівця компанії займуть не більше півгодини часу, що в рази швидше банківського кредитування. Клієнт може отримати позику сумою від 100 до 15 000 гривень на термін до 30 днів з можливістю пролонгації.

 

Перевага кредитування в MyWallet - це зручний онлайн-сервіс, доступний з будь-якого міста України в будь-який час, а також:

  • фіксована ставка по кредиту;
  • зарахування коштів на карту будь-якого українського банку;
  • мінімум документів;
  • зручні умови обслуговування.

 

Ціна на комунальні послуги і природний газ буде і далі зростати, але це не означає, що потрібно відмовлятися від покупки потрібних і бажаних речей або скасовувати заплановані поїздки, тому що прийшла платіжка з ЖЕКу. Онлайн-кредит від MyWallet допоможе швидко вирішити проблему і не залишитися в боргах.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...