? Как получить кредит?

Що таке депозит?

Депозит в банку - це фінансові кошти, які банк залучає у своїх клієнтів на умовах платних послуг та повернення цього депозиту.

Що таке депозит?

Багато людей задаючись питанням "що таке депозит?" Можуть відповісти, що це оренда грошових коштів, і тут як і в випадку з орендою нерухомості або житла, згодом кошти зношується і може бути і таке, що в разі інфляції і банківську установу в кінцевому підсумку може повернути гроші з меншою ринковою вартістю. Основною особливістю інвестування є те, що процентна ставка прямо залежить від рівня ризикованості інвестицій, тому чим вище ризик не повернути гроші клієнту, тим вище потенційний заробіток банку. Саме з цієї причини такі банки, як Михайлівський, Хрещатик, Авант залучали своїх клієнтів високими процентними ставками, а багато інвесторів отримували гроші назад з хорошим доходом, тільки ось останнім не пощастило, як в будь-який високоприбуткової фінансовій піраміді.

Як оформити депозит в банку?

Для внесення депозиту необхідно зібрати воєдино такі чинники:

  1. вільні грошові кошти;
  2. можливість і бажання з ними розлучитися на певний період часу;
  3. бажання заробляти гроші, а також наявність паспорта та ідентифікаційного коду.

Важливо вивчити інформацію і вибрати кращий банк і кращий продукт, після чого клієнт зможе піти у відділення банку, щоб бути ідентифікованим як інвестор. Надалі розміщення депозитів може здійснюватися через систему інтернет-банкінгу, але знову ж таки, така можливість доступна тільки для декількох банків в Україні і тільки після первинної ідентифікації в філії.

Що таке строковий і безстроковий депозит?

Внесок, який має конкретну дату повернення (погашення), називається строковим. Згідно з Цивільним кодексом України, банки не мають права відмовити клієнту в достроковому припиненні вкладу, оскільки вкладені кошти фактично належать фізичній особі, і він має право розпоряджатися ними на свій розсуд. Хоча з фінансової точки зору більш логічною є ситуація, в якій банк пропонує більш високі депозити для вкладів без офіційної можливості дострокового розірвання і більш низьких ставок по депозитах з можливістю, зазначеної в договорі, повернути вкладені кошти назад до настання терміну погашення.

Що таке строковий і безстроковий депозит?

Якщо брати значення безстрокового депозиту, то можна виділити три типи вічних депозитів:

  • Накопичувальний депозит або рахунок в скарбничці - сума вкладу формується з невеликих перекладів при розрахунку за допомогою дебетової картки, простого округлення до найближчого цілого числа і невеликих внесків з кредитів, наприклад із зарплати або пенсії.
  • Депозит «до запитання» - це рахунок з можливістю вільного використання коштів до заздалегідь встановленого мінімального залишку (ліміту).
  • Класичний безстроковий депозит - це депозит з відкритою датою погашення, який може бути запитаний клієнтом в будь-який час.

Особливістю безстрокових вкладів є градація процентної ставки залежно від фактичного періоду перебування коштів на рахунку, так звана «сходова» схема.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...