? Как получить кредит?
Головна - Блог - Все про кредити - Дострокове погашення кредиту: чи завжди воно вигідно

Дострокове погашення кредиту: чи завжди воно вигідно

Дострокове погашення кредиту гарантується для позичальників Законом про споживче кредитування. Буде потрібно тільки виплатити комісійні в якості компенсації банку втрачених відсотків по кредиту. Тому, якщо у вас є можливість виплатити кредит раніше встановленого терміну, ви можете зробити це, але чи буде це вигідно - розберемося в цій статті.

Дострокове погашення кредиту - що це?

При підписанні кредитного договору клієнт зобов'язується повернути основну суму позики разом з відсотками, що справляються банком, і будь-якими іншими зборами в строго обумовлений термін. Але згідно із законодавством України позичальник може повернути гроші, взяті в борг у банку до дати, зазначеної в кредитному договорі. Виплата по позиці розподіляється між його тілом і відсотками, нарахованими за певною відсотковою ставкою в якості винагороди для банку за надання послуги. Банк розраховує на своєчасне внесення щомісячних платежів. Однак може виявитися, що клієнт бажає погасити позику раніше встановленого терміну і має на це повне право. У підписаному з банком договорі варто прочитати, які умови приймає банк для дострокового повного або часткового погашення кредиту. Відповідно до статті 16 Закону України «Про споживче кредитування», в разі дострокового погашення кредитор не має права нараховувати штрафи, якщо пункт про можливість передчасної виплати позики був включений в договір. Якщо цього зроблено не було, позичальник може спробувати укласти з банком договір про перерахунок та відсікання кредитного періоду.

Чи всі банки дозволяють дострокове погашення кредиту?

В даний час кожен банк пропонує своїм клієнтам можливість виплати позики раніше терміну. Але вартість послуги може трохи відрізнятися, тому при виборі банку слід ознайомитися з умовами дострокового погашення в договорі кредитування. У деяких з них таке рішення може виявитися безкоштовним при повному погашенні, що буде вкрай вигідно для позичальника.

Коли варто задуматися про дострокове погашення кредиту готівкою?

Про дострокову виплату варто подумати, якщо у вас є профіцит в сімейному бюджету, і ви впевнені, що таке фінансове становище зберегтися протягом тривалого часу. Варто зазначити, що такий крок буде майже необхідний, якщо ви захочете взяти на себе інше фінансове зобов'язання, наприклад, іпотеку. Закриття наявних кредитів значно підвищить вашу кредитоспроможність.

Де можна взяти гроші на погашення кредиту?

Дострокове погашення позики - хороша можливість швидко розрахуватися з боргами, знизити кредитне навантаження або отримати можливість оформити новий кредит. Але іноді на нього просто не вистачає грошей. В такому випадку звернення в банк буде означати відмову або нові кредитні зобов'язання на тривалий термін. Вигідніше буде звернутися в мікрофінансову компанію MyWallet, яка пропонує вигідні умови мікрокредитування:

Умови оформлення мікрокредиту в MyWallet
Сума Від 500 до 15 000 гривень
Термін погашення Від 5 до 30 днів з можливістю пролонгації
Процентна ставка 2,0% на добу
Час розгляду заявки Близько 15 хвилин

Переваги оформлення швидкого позики в MyWallet для дострокової виплати банківського кредиту:

  • проста процедура подачі заявки через інтернет;
  • відсутність прихованих комісій і додаткових платежів;
  • мінімальний пакет необхідних документів;
  • вільний графік внесення платежів;
  • переказ грошей на карту будь-якого українського банку;

Компанія MyWallet вигідні умови кредитування онлайн: без довідки про доходи, застави та поручителів.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...