? Как получить кредит?
Головна - Блог - Все про кредити - Річні відсотки по кредиту

Річні відсотки по кредиту

Більшість людей, які оформляють кредит думають про те, яка ж виходить переплата за його користування та які будуть відсотки. Теоретично, сума відсотків буде залежати від терміну на який буде оформлений займ, тобто чим менший термін і чим швидше буде сплачений кредит, тим менше потрібно буде платити за його користування.

 

Але все ж таки різні банки та МФО надають різні процентні ставки і умови під кредит і необхідно розрахувати в якій організації можуть бути більш вигідніші умови кредиту на необхідну суму.

Розраховуємо відсотки за позикою самостійно

Розраховуємо відсотки за позикою самостійно

Для того, щоб почати підрахунок всіх виплат по позиці, в першу чергу необхідно розуміти сам процес кредитування і отримання позики. Відсотки будуть нараховуватися після того, як у позичальника будуть на руках гроші, а закінчиться все, тільки коли позичальник сплатить всю суму.

 

Порахувати відсотки за кредит можна таким чином:

 

S = (I: 100: K x T) x P;

 

Де S - показник, I - сума за рік, K - кількість днів у календарному році, T - кількість діб в обраному часовому періоді, за який потрібно порахувати відсоток виплати по позиці, P - залишок заборгованості, станом на день підрахунку.

У підсумку виходить, що ставка за відсотками з річної ставки при розподілі на 100 і це перетворюється в десяткову дріб. Потім підрахована кількість необхідно буде поділити на кількість днів і таким чином можна дізнатися скільки% нараховується за позикою кожен день. Потім отримане число необхідно помножити на кількість днів даного відрізка часу і таким чином буде відомо, яка буде ставка за обраний період часу.

Потім отримане значення необхідно помножити на суму яка залишилася і таким чином буде відомо сума грошей, які необхідно виплатити разом з відсотками за певний період.

 

Приклади з розрахунку кредиту

 

Приклад №1.

Уявімо, що сума яка залишилася по кредиту - 10000 гривень.

Вся сума була взята під 16% річних.

Наприклад розрахунковий період буде з 10 лютого 2018 по 9 травня 2018 року.

Підрахунок буде таким, спочатку необхідно 16% поділити на 100, отриману суму потрібно буде поділити на 366 (приблизно днів у році), а потім помножити на 29 днів (періоду кредитування). Сума яка вийшла помножити на 10000 гривень та отримаємо в підсумку 126,7 гривень - необхідно буде платити щодня.

 

Приклад №2.

Інший варіант обчислення буде підходити тим, у кого розрахунковий період перепаде на рік з 365 днями і деякими на 366.

 

Знову таки, представляємо, що займ який необхідно сплатити дорівнює 10000 гривень. Кредит взято під 16%.

Розрахунковий період наприклад з 10 грудня 2017 до 9 січня 2018 року, виходить, що розрахунковий період буде 31 день, але 9 з яких у високосному році, а інші 22 в звичайному.

 

Розраховуємо суму таким чином: 16 відсотків ділимо на 100 і суму яка вийшла ділимо на 366, а потім множимо на 9 днів. Суму яка вийшла необхідно помножити на 10000 гривень.

 

Потім необхідно зробити так само, тільки замість 9 днів вставити 22 дня з звичайного року і теж помножити на 10000 гривень. У підсумку вийшло дві суми, які необхідно додати один до одного і вийти 135,77 гривень - необхідно буде платити щодня з підрахунком відсотків.

 

Порахувати виплату позики по місяцях можна теж за прикладом даних обчислень. Але для того, щоб порахувати щомісячні платежі, можна скористатися онлайн-калькуляторами, але все ж краще за все самостійно розібратися скільки потрібно буде заплатити за певних умов, адже в банках і МФО теж можуть бути підводні камені і помилки в розрахунках.

 

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...