? Как получить кредит?
Головна - Блог - Фінансова грамотність та планування - Як ефективно користуватися кредитною карткою: 9 порад

Як ефективно користуватися кредитною карткою: 9 порад

У вас є банківська кредитна карта? Ви нею користуєтеся? Тоді ця інформація може бути вам корисною.

Отримати картку в банку сьогодні простіше простого. Сказали банківському працівнику про те, що хочете її оформити, і вже через 15 хвилин вона у вас в руках. І фахівець в фарбах розповідає про вигоди і переваги її використання. Але оформляючи кредитну карту, мало хто усвідомлює, що користування нею в першу чергу вигідно самій фінансовій установі, а не клієнтові. Клієнту ж для власної фінансової безпеки і вигоди користуватися картою потрібно з обережністю.

Як ефективно користуватися кредитною карткою: 9 порад

Який сенс оформляти кредитку, якщо у вас є накопичення? Правильно, ніякого. Кредити - це для тих, у кого іноді трапляються форс-мажорні фінансові випадки, коли терміново потрібні кошти, а позичити їх нема в кого. Кредит актуальний для тих, хто в декреті, тимчасово без постійної роботи і т.д. В якості недоторканного запасу кредитні кошти підходять як не можна краще. Але дізнайтеся, як користуватися кредитною карткою грамотно, щоб це не було вам на шкоду.

При оформленні кредитки людину зазвичай цікавить тільки сума кредитного ліміту - тобто скільки банк може позичити грошей. Але важливо замислюватися також про такі важливі моменти, як реальна річна ставка, пільговий період користування коштами, розмір комісії за конвертацію. Підрахувавши всі можливі грошові втрати, ви зрозумієте, вигідно вам буде користуватися кредитними коштами з карти чи ні.

Користуючись кредиткою, дотримуйтесь цих 9 нескладних правил, щоб ваш бюджет не постраждав:

  1. Кредитна карта - на крайній випадок. Процентна ставка по кредиту на карті зазвичай набагато вище відсотків по іншим видам кредитування. На думку фахівців, користуватися кредитною карткою варто лише тим, у кого є стабільне джерело доходу і хто може вчасно погашати заборгованість, не виплачуючи відсотки.
  2. Перш ніж оформити кредитку, спробуйте інші варіанти. Дізнайтеся про умови кредитування в декількох банках, порадьтеся з друзями і знайомими, які користуються кредиткою, ознайомтеся з відгуками в Інтернеті. Подивіться на рейтинг кредитних карт і виберіть найбільш надійний банк. Якщо вже і вирішили оформити карту, найкраще робити це в банку, в якому вам нараховується зарплата. Банк зможе відстежувати ваші доходи, і в міру необхідності збільшувати суму кредитного ліміту.
  3. Зберігайте кредитку вдома. Так у вас не буде спокуси витрачати кредитні гроші навіть коли в цьому немає особливої ​​необхідності. Скажіть собі твердо: буду користуватися кредиткою тільки в разі непередбачених обставин. Наприклад, ви або хтось із близьких захворів і немає коштів на лікування. Або зламалася побутова техніка, без якої ніяк не обійтися. Одним словом, беріть кредитні кошти тільки коли гроші потрібні терміново і дістати їх зараз більше ніде.
  4. Не знімайте гроші з карти. Знявши готівкою кошти, ви втрачаєте від 3 до 7% від суми, яку Ви зняли. Краще розплачуйтеся за покупки карткою.
  5. Якщо ви скористалися кредитними грошима, загасіть суму в повному обсязі до кінця пільгового періоду. Так ви не будете втрачати свої кошти.
  6. Не допускайте прострочення по платежах.
  7. Постійно стежте за станом свого балансу на кредитці, щоб банк не нараховував вам штраф за недоплачені гроші по кредиту.
  8. Не вносьте на кредитну карту власні кошти, оскільки за обслуговування кредитки зазвичай стягується комісія.
  9. Перевірте, чи не підключені додаткові платні послуги. Банки дуже люблять додавати різного роду послуги і брати за них оплату. Такими послугами можуть бути: SMS-інформування, страхування, розрахунково-касове обслуговування, перевірка балансу.

Отже, підсумуємо. Це важливі правила, яких необхідно дотримуватися, щоб не нашкодити власному бюджету. Нагадаємо, що найкраще розплачуватися кредиткою в магазинах, не знімаючи гроші. Погашати заборгованість важливо до закінчення пільгового періоду. Не можна забувати перевіряти стан свого балансу, щоб відстежувати всі свої фінансові операції.

Швидкий кредит на карту - зручний спосіб вирішення матеріальних труднощів

Швидкий кредит на карту - зручний спосіб вирішення матеріальних труднощів

Послуги швидкого онлайн-кредитування в Україні активно розвиваються, оскільки ними активно користуються. Експрес-кредити дозволяють швидко вирішити проблему тимчасової нестачі грошей. Сервіс мікрокредитування надає послугу видачі коштів на карту в режимі онлайн цілодобово. Для отримання кредиту на сайті потрібно:

  • вибрати потрібну суму і оптимальний термін погашення кредиту в онлайн-калькуляторі;
  • пройти реєстрацію в особистому кабінеті;
  • відправити заявку на кредит;
  • дочекатися рішення про видачу кредитних коштів;
  • отримати гроші на карту.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...