? Как получить кредит?
Головна - Блог - Банківські кредити - Як вибрати надійний банк?

Як вибрати надійний банк?

На сьогоднішній день в Україні з 2014 року було закрито понад 70 банків, вийшло так, що багато клієнтів цих установ тепер отримують фінансову компенсацію від держави. Звичайно, мало кому хочеться покласти на рахунок своїх гроші і дізнатися про закриття банку, багато людей втратили не тільки свій капітал а й багато часу на те, щоб відновити всі свої заощадження.

Як вибрати надійний банк?

Звичайно, сьогодні в Україні працює ще більше 80 банків, але найголовнішим критерієм по вибору банківської установи в громадян України є або хороша реклама самого банку, або ж за рекомендаціями знайомих і родичів, також одним з варіантів є зручне розташування відділення банківської організації. Звичайно нікому не хочеться потрапити в незручне становище і пережити закриття банку в якому зберігатися капітал. Щоб не потрапити в такий банк найкраще знати кілька важливих правил, які можна використовувати не тільки для банківських інвестицій, а й просто для користування банками в цілому.

  1. Вивчення акціонерів банку

Перш за все, Національний Банк України пропонує свою політику, де кожен банк України повинен розкривати своїх власників, тому, щоб дізнатися хто управляє банком, досить лише знайти таку інформацію, вона розміщується публічно і є у відкритому доступі. Також клієнтам рекомендують шукати банк з іноземним капіталом або ж банки акціонери, які беруть гроші на розвиток і збільшення розміру банківського капіталу або тримають його на досить високому рівні. Після того, як клієнт подивився, хто власник банку або керуючий, варто проаналізувати його роботу і зробити висновки, чи варто довіряти людині свої гроші або це буде досить ризиковано.

     

  1. Аналітика показників банку

Кожен банк на своєму офіційному сайті має папки зі звітністю за деякий період, тут розуміє людина зможе побачити не тільки мільйон різних цифр, але і зуміє прочитати необхідну інформацію, яка допоможе в подальшому вибрати необхідне банківську установу. У представлених звітах можна легко побачити на що орієнтований банк і яких результатів він хоче досягти.

Всі отримані результати можна проаналізувати і порівняти з іншими ринковими показниками, а потім побачити як і в який бік змінилися банківських звіти і їх показники, виріс чи банк, домігся бажаних результатів. Звичайно, тут важливо відзначити, що при виборі банку, важливий не розмір і не кількість його філій. Так, такі банки будуть мати великий капітал, але це теж не несе гарантій. Звичайно, банк повинен мати не менше 200 млн. Гривень в своєму капіталі, а ще краще коли розмір капіталу постійно зростає і стане більше ніж середній на ринку. Такі показники дуже важливі, тому при виборі необхідно врахувати всі рекомендації написані вище.

  1. Критика пропозицій

Важливо вибрати банк не з найнижчими і не з найвищими відсотковими ставками. Якщо клієнт вибере банк з високими ставками, то він може потрапити в банк, де просто люблять побільше забрати грошей у клієнта для власної вигоди. Такі банки повинні відразу ж насторожити клієнта, адже завищені ставки можуть показувати, що тут присутні махінації або банк знаходитися в кризовому стані. Також важливо пам'ятати, якщо банк маловідомий і він раптом починає активно рекламувати свої послуги, це буде чим то одним з двох варіантів: банк активно розвивається або ж просто хоче отримати великий дохід за рахунок клієнтських грошей. Тому тут як правило повсюдна реклама може не завжди свідчити про розвиток банку, а навпаки тут йде залучення клієнтів, щоб вони брали депозити і банк їх просто не має наміру буде повертати.

  1. Розподіл ризиків

Один з найголовніших моментів про які необхідно пам'ятати всім клієнтам при виборі банку - це звичайно ж розподіл ризиків. Багато українців звикли користуватися послугами одного банку, наприклад отримувати в ньому зарплату, виконувати різні банківські операції і звичайно ж оформляти депозит в цьому ж банку. Але все ж тут необхідно бути більш гнучким і постійно перебувати в пошуках кращих пропозицій і в інших банківських організаціях. Клієнтам рекомендують шукати банки, які будуть вигідні саме в даний момент, адже потім може помінятися не тільки фінансові умови, а й життєві обставини, які також мають багато вирішальних моментів.

Найголовнішим радою тут можна назвати те, що найкраще якщо і оформляти депозит, то покласти гроші на рахунки декількох банків. Таким способом інвестор зможе не тільки отримати вигоду, ну і в разі непередбачених ситуацій залишитися зі збереженими фінансами. Також важливо розподілити фінанси не тільки в кілька різних банківських установ, але і зберегти гроші в різній валюті.

  1. Читайте новини та відгуки про банк

Одним з важливих правил в сучасному світі - це ознайомлення з банком в Інтернеті. На сайті банку можуть бути опубліковані відгуки і різні новини. Дуже важливо знати і розуміти, чим цікавиться банк і які у нього пріоритети. Крім цього важливим є відгуки безпосередньо самих клієнтів банку. Важливо щоб не було занадто багато хороших відгуків, це буде говорити про те, що банк може сам писати хорошу інформацію про себе. Крім цього якщо в банку є погані відгуки - це ще не означає, що він не підходить. Важливо прочитати всі відгуки і проаналізувати їх. Якщо ж не дуже хороші відгуки написані на різні тематики і банківські операції, то тоді це може бути навіть простий помилкою клієнта, але якщо ж у всіх клієнтів негативні відгуки на одну тему, найкраще ще раз більш детально вивчити обраний банк.

Якщо говорити про новини, які виставляє банк, важливо проаналізувати їх, банк пропонує більш негативні новини, які призводять до ажіотаж або намагається піднести і цікаву, які не скандальну, а навпаки, більш наукову інформацію, яка буде цікава і не буде нести в собі негатив. Крім цього важливо розглянути новини, де згадується обраний клієнтів банк. Якщо банківська установа спливає в скандальних новинах, найкраще більш ретельно перевірити про нього представлену інформацію в мережі.

Дані правила допоможуть вибрати надійний банк, якому дійсно можна довіряти свій капітал.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...