? Как получить кредит?
Головна - Блог - Фінансова грамотність та планування - Яка мінімальна зарплата в Україні?

Яка мінімальна зарплата в Україні?

Розмір заробітної плати в Україні часто не відповідає потребам українців. Продукти харчування, одяг, комунальні послуги, паливо, товари і послуги безперервно дорожчають, а розмір оплати праці не встигає за ними, змушуючи громадян шукати інші шляхи вирішення фінансових труднощів. За даними Міжнародного рейтингового агентства, Україна посідає останнє місце в Європі за розміром мінімальної заробітної плати і передостаннє в списку країн колишнього Радянського Союзу. Виникає питання: яка взагалі мінімальна зарплата в Україні?

Розмір мінімальної заробітної плати в Україні

  Яка мінімальна зарплата в Україні?   Розмір оплати праці українців змінюється щорічно, визначаючись під час прийняття державного бюджету на наступний рік. У поточному році він встановлений Законом «Про державний бюджет на 2018 рік», прийнятим Верховною Радою України 07.12.2017. Згідно з документом місячні оклади працівників бюджетної сфери зростуть в середньому на 50%. Але тут важливо враховувати, що цей показник варіюється в залежності від сфери діяльності підприємства, професії працівника, його кваліфікації і стажу, які мають прямий вплив на розмір окладу. У зв'язку з цим Парламент змінив формування тарифної сітки, підтягнувши мінімальну зарплату до прожиткового мінімуму, яка на сьогоднішній день складає 3200 гривень.

Наявність рівня мінімальної заробітної плати є обов'язковим для правової держави, що захищає інтереси громадян різних соціальних категорій, будучи нижнім порогом цінності праці. Цієї планки зобов'язані досягти всі роботодавці, незалежно від форми власності. Такі вимоги забезпечують працівників усіх професій і служб соціальними гарантіями щодо забезпечення оплати праці, без яких не можуть працювати інші правові інститути держави. При цьому в розрахунок мінімальної зарплати не входять:

  • премії і грошові винагороди;
  • регресивні і соціальні виплати;
  • доплати на розсуд роботодавця.

  На законодавчому рівні визначено мінімальний розмір оплати праці, який зобов'язаний покривати прожитковий мінімум, який визначає найменшу суму, необхідну для споживання громадянами достатньої кількості товарів і послуг. Але, це все мова юридична, формальна, тоді як на практиці українцям доводиться викручуватися, намагаючись заплатити за рахунками вчасно. Одним з варіантів вирішення може стати кредитування в банку.

Оформлення банківського кредиту

Отримання грошей в банку для покриття поточних витрат користується змінною популярністю в залежності від розміру процентної ставки, яка становить від 38% річних на споживчі позики. Такі умови неприйнятні для значного числа українців, а ті, хто все ж вирішується оформити кредит, стикаються з усілякими перевірками з боку банку. Від позичальника потрібні документи, що підтверджують особу одержувача і його платоспроможність. Крім цього буде потрібно набір документів, серед яких:

  • довідка про доходи;
  • поручительский договір;
  • папери на майно.

  Частою перепоною до банківського кредиту стає неможливість отримати довідку про доходи, яка недоступна громадянам без офіційного працевлаштування. Навіть якщо позика схвалена, кінцева вартість угоди буде мінімум на 50% більше отриманої суми, а жорсткі умови погашення заборгованості можуть збільшити її ще більше. Саме тому все більше українців воліє звертатися в мікрофінансові організації, такі як MyWallet.

Кредитування в MyWallet

Отримати швидкий кредит онлайн на сайті компанії може кожен громадянин України від 18 до 65 років з постійним трудовим доходом. Для цього потрібно заповнити анкету і прикласти до неї фото сторінок паспорта та коду ІПН. Максимально можлива сума - 15 000 гривень, але при першому зверненні вона не може перевищувати 4000 грн. Термін погашення становить 5 - 30 днів з можливістю пролонгації. Позичальник отримує повне право витрачати гроші на будь-які потреби, не погоджуючи їх з кредитором і повертаючи гроші будь-яким зручним способом. Для цього MyWallet пропонує використовувати:

  Кредитування в MyWallet

  • кабінет клієнта на сайті;
  • термінал самообслуговування;
  • будь-банківське відділення.

  Переваги обслуговування в компанії це не тільки можливість отримання коштів через інтернет, без необхідності відвідувати відділення або стояти в черзі, а й:

  • фіксована вартість;
  • відсутність додаткових платежів і комісій;
  • послуга пролонгації;
  • доступність з будь-якого міста України цілодобово.

  Маленька зарплата - це не привід відмовлятися від покупки потрібних і бажаних речей або поїздок на відпочинок, відкладаючи, щоб заплатити за рахунками. Мікрокредит онлайн від компанії MyWallet дозволяє купувати все необхідне навіть з мінімальною заробітною платою, що не обтяжуючи сімейний бюджет.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...