? Как получить кредит?
Головна - Блог - Все про кредити - Кредит під розписку

Кредит під розписку

Я не рекомендую брати кредит під розписку, тому що ви легко можете потрапити в руки шахраїв. Також знайти перевіреного інвестора займає багато часу, тому швидким такий кредит не назвеш. 

Володимир Мінкович

Засновник сервісу Kredit-Ok. Кредитний експерт компанії Mywallet.

Взяти кредит під розписку в банку або в іншої комерційної організації неможливо, так як ці організації не працюють з таким видом забезпечення кредиту. Отримати позику таким чином можна у приватного кредитора, який готовий надати потрібну суму на власних умовах, що не рівняються на вартість послуг в кредитно-фінансових організаціях. Головною перевагою такого способу отримання кредиту залишається швидкість і мінімум необхідних документів, які протиставляються високою процентною ставкою і ризику шахрайства. Коли потрібен кредит під розписку, які його переваги і недоліки читайте в цій статті. Кредит під розписку

Що таке розписка і як її отримати

  Розписка - це документ з підписом, який підтверджує отримання чого-небудь на певних умовах і з конкретними наслідками. Якщо вона потрібна для отримання грошей, в ній вказується сума і термін повернення. Документ передається кредитору, як гарантія повернення коштів, а після відшкодування боргу, повертається назад. Щоб вона мала юридичну силу, потрібно правильне оформлення, для якого потрібно залучення свідків або нотаріуса. Отримати гроші під розписку не так просто, так як зовсім невелика кількість громадян надає подібні послуги. Кредитування у приватних осіб не настільки вигідно і безпечно, як звернення в банк або мікрофінансові організації, діяльність яких регламентується законодавством. Проте, можна пошукати приватного інвестора в інтернеті або звернутися до кредитних брокерів. Але тут варто бути уважним, з огляду на високий ризик потрапити в руки шахраїв. Щоб цього не сталося, варто дотримуватися наступних правил:
  1. Ніякої передоплати. Приватні позики видаються без передоплати, тому якщо кредитор просить залишити невелику суму грошей в якості застави, з більшою часткою ймовірності - це шахрай.
  2. Самостійно складання розписки. Якщо інвестор наполягає на власноручному складанні розписки, варто бути уважним при її підписанні. Потрібно перевірити всі зазначені умови і переконається в правильності їх формулювань, які часто мають розпливчастий характер і при судовому розгляді можуть трактуватися не на користь позичальника.
  3. Підписання розписки після отримання грошей. Документ складається лише після передачі грошей або в момент цього, а свій підпис клієнт повинен поставити вже після отримання потрібної суми на руки.
  4. Укладення договору безпосередньо з кредитором. Якщо громадянин А отримує гроші в кредит від громадянина Б, то саме громадянин Б зобов'язаний підписувати документ. Якщо на угоду приходить уповноважений представник, то у нього повинні бути на руках юридичні документи, що дозволяють йому укладати угоди від імені громадянина Б.
  Додатково в договорі можна вказати цілі кредитування та залучити свідків, вказавши додатково їх контактні дані та ПІБ.   Після повернення боргу в документі потрібно відзначити, що всі зобов'язання виконані і фінансових претензій у сторін один до одного немає. Щоб тут не виникло непорозумінь, обов'язково потрібно зберігати банківські чеки або квитанції. Тому всі розрахункові операції краще проводити не готівкою, віддаючи гроші на руки, а через банк, банкомат або термінал самообслуговування. Якщо інвестор все ж наполягає на готівковому розрахунку, обов'язково потрібно попросити у нього розписку про отримання коштів.

Плюси і мінуси кредиту під розписку

Швидкий займ у приватної особи вигідний тим, що не має фіксованої вартості, графіка платежів і фіксованих термінів повернення. Про все це сторони домовляються під час складання договору, тому позичальник може виторгувати собі вигідніші умови, ніж він отримав би в банку. Помилково вважається, що приватний кредит - це позика, тобто безвідсотковий, але насправді це не так. Він може бути таким лише в наступних випадках:
  • якщо в договорі зазначено, що кредит безвідсотковий;
  • якщо позика видається не на здійснення підприємницької діяльності;
  • якщо позичальник отримує не грошові кошти, а матеріальні цінності.
  Плюси і мінуси кредиту під розписку В інших випадках розмір ставки встановлюється кредитором і прописується в документі в день укладання угоди. Незважаючи на це перевагою приватного кредиту є:
  • швидке отримання грошей;
  • мінімум необхідних документів;
  • гнучкі умови погашення.
  Недоліків у такої послуги вистачає і найзначнішими з них можна вважати:
  • високу процентну ставку;
  • ризик шахрайства;
  • ймовірність укласти договір на невигідних умовах.

Кредит під розписку в MyWallet

Позика під розписку в певних випадках може бути вигіднішою банківського кредиту, але якщо терміново потрібні гроші, краще звернутися в компанію MyWallet, яка видає онлайн позику без поручителів, довідки про доходи та розписки. Щоб розрахувати щомісячний платіж по позиці згідно зручним для вас умовам, потрібно заповнити онлайн заявку на сайті. Наш кредитний менеджер проконсультує вас по актуальним програмам та допоможе вибрати найбільш оптимальний варіант кредитування. Після підписання договору ви отримаєте гроші на руки або на банківську карту будь-якого банку.
Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Кредит під розписку