? Как получить кредит?
Головна - Блог - Все про кредити - Особливості переоформлення кредиту на іншу людину в Україні

Особливості переоформлення кредиту на іншу людину в Україні

Переоформити кредит на іншу людину не так важко як здається. Всього на всього потрібно вказати певні документи, які засвідчують платоспроможність позичальника. Кредитним установам не важливо, хто виплачує кредит, їм важливо, щоб позика була виплачена вчасно. Тому проблем з переоформленням не буде. 

Володимир Мінкович

Засновник сервісу Kredit-Ok. Кредитний експерт компанії Mywallet.

Іноді відбуваються ситуації, що змушують людину повністю змінити свої плани, навіть якщо вони пов’язані з кредитними відношеннями. Наприклад, доводиться відмовитись та передати ряд фінансових обов’язків. Переоформити кредит на іншу людину може кожний охочий при дотриманні усіх вимог.

Особливості переоформлення кредиту

Переоформлення кредиту на іншу людину — це процедура, що дозволяє одній особі передати фінансові обов’язки іншій. Виконується за допомогою перевірки потенційного позичальника, підготовки ряду документів і заповнення деякої документації. Обов’язки розділяються чи передаються повністю.

Спочатку кредитні кошти могли бути взяті для задоволення різноманітних потреб: покупка необхідних товарів, лікування, проведення ремонту чи оплати комунальних послуг. Це не важливо, тому що переоформити можна будь-які види кредитів.

Співробітникам фінансових організацій важливо, щоб погашення було виконано у зазначений термін. Переоформити кредит можна без проблем, якщо надати всі потрібні документи та довести, що інша особа платоспроможніша.

Чи можна виконати переоформлення в Україні? Законодавство країни дозволяє позичальникам переоформити кредит на іншу особу. Для цього виконується етапи, які наведені нижче. Проте оформлення кредиту на іншу людину без її відома неможливе.

Причини переоформити кредит на іншу людину

Популярні причини для виконання процедури переоформлення:

  • розлучення;
  • звільнення з роботи;
  • утрата працездатності;
  • настання неплатоспроможності;
  • зміна постійного місця проживання.

Які етапи необхідно виконати

Для переоформлення потрібно:

  1. Знайти потенційного позичальника. Кандидату будуть передані всі обов’язки по договору. Він повинен відповідати ряду вимог, що виставляються обраною фінансовою організацією. До них відноситься: наявність українського громадянства, паспорту та реєстраційного номера облікової картки платника податків, а також повноліття. 
  2. Перевірити кредитну історію. Використовуються послуги Українського бюро кредитних історій (УБКІ), здійснюється перехід на сайт і надаються дані особистості, що перевіряється.
  3. Підготувати документи. Залежно від обраної організації збирається необхідний пакет документів, основними з них є паспорт і реєстраційний номер облікової картки платника податків.
  4. Написати заявку, передати документи. Окрім написання заявки й передачі документів, потрібно вказати обґрунтовану причину здійснення процедури. При виконанні цього етапу присутність потенційного позичальника є обов’язковою, можна використати доручення, що дозволяє здійснювати різноманітні операції.
  5. Дочекатись рішення по заявці. Очікування відповіді може зайняти від одного до декількох днів.

Чому можуть відмовити у здійсненні процедури

Причин відмови може бути декілька:

  • неналежним чином заповнена заявка. Будь-які дрібні помилки є причиною відмови, тому документація повинна заповнюватись уважно;
  • невідповідний вік. Відповідний вік потенційного позичальника: від 18 та до 65 років. Ідеальний кандидат має вік від 26 та до 30 років;
  • негативна кредитна історія. Велика кількість невиплачених кредитів в минулому — достатня підстава для відмови.

Передача обов’язків по кредиту

Переоформити швидко кредит на іншу людину можна після звернення до співробітників фінансової організації, яка надає послугу кредитування. Якщо людина відповідає усім вимогам і правильно здійснює всі етапи — вона без ускладнень виконає цю процедуру.

Отримати кредит

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...