? Как получить кредит?
Головна - Блог - Фінансова грамотність та планування - Рейтинг Кешбек сервісів в Україні: економимо на покупках

Рейтинг Кешбек сервісів в Україні: економимо на покупках

Купувати в Інтернет-магазинах стало невід'ємною частиною нашого повсякденного життя. Такий спосіб набагато швидший і простіший, ніж звичайний похід до магазину, до того ж в Інтернеті можна непогано заощадити на покупці. Про акції дізнатися дуже просто, достатньо підписатися на оновлення та розсилку повідомлень. Але є ще один дуже вигідний спосіб заощадити бюджет - Кешбек.

Здійснити покупку і повернути деяку частину суми сьогодні пропонують багато сервісів і сайти, в тому числі і всім відомий сайт Aliexpress. Слідом за ним не поступаються своєю конкуренцією і інші сервіси: Розетка, Amazon і інші всесвітньо відомі сайти. Що ж таке Кешбек, як його правильно використовувати і як вибрати найбільш вигідний варіант, розповімо в цьому матеріалі.

Поняття "Кешбек"

Поняття "Кешбек"

У перекладі це поняття - Cash Back означає повернення грошей. Так воно і є, адже частину витрачених коштів буде повертатиметься покупцеві завдяки вигідним маркетинговим рішенням. Такий спосіб можна прирівняти до бонусних балів за придбання того чи іншого товару. Але такий спосіб відрізняється від отримання балів, тим, що людина одержує не вигадані монети, а справжні гроші, які в подальшому може витратити на покупку інших товарів навіть не в цьому магазині. Засоби приходять покупцеві через деякий час після покупки.

Такий спосіб швидко став популярним, адже Кешбек отримав дуже багато позитивних відгуків від самих покупців. Якщо ще кілька років тому такий спосіб повернення грошей був дивиною і їм користувалися тільки самі просунуті, то на сьогоднішній день Кешбеком користуються майже всі користувачі мережі, а це більше 10-ти мільйонів людей і їх кількість ще продовжує рости.

Звичайно, отримати невелике повернення за покупку дуже приємно, але напевно багато замислювалися, в чому ж підступ і чому продавці можуть дозволити ще й повертати деяку суму від покупки? Відповідь проста - вся справа в рекламі, адже Кешбек вважається більш вигідним способом просування продукції ніж гучний слоган "Купуйте саме у нас!", Тому такий спосіб спонсорується безпосередньо власниками торгових сервісів і сайтів.

Це працює приблизно таким способом. Сервіс виділяє суму на залучення клієнтів рекламою, ця сума передається посередникам, які в даному випадку і розробляють Кешбек-сервіси. Частину грошей розробники залишають собі, а інша частина повертається покупцю у вигляді Кешбеку на банківські картки. Звичайно, велика кількість покупців хочуть придбати річ дешевше ніж її початкова вартість, тому люди і роблять такі покупки. Іноді сервіси також дають винагороду за запрошення або реєстрацію друзів, такий спосіб теж користується популярністю. В результаті такої системи вигоду і задоволення отримують всі, хто задіяний в даному процесі. Можна зробити висновок, що Кешбек - це чесний і взаємовигідний процес торгового майданчика.

Варто помітити, що спочатку Кешбек придбав свою популярність завдяки сайту Aliexpress. Виставлені на продаж товари і так були не дорогими, але після появи Кешбек сервісів - став ще більш популярним і доступним для всіх бажаючих. Звичайно, інтерес підігрівали і великі відсотки Кешбеку, які могли доходити і до 18% за один товар. Але все ж послуга не втрачає свого інтересу у покупців навіть якщо Кешбек дорівнює 6%.

До торгових точок з Кешбеком приєдналися також і великі закордонні магазини, наприклад: JD, Banggood, Gearbest. Потім українські магазини також вирішили порадувати покупців таким цікавим бонусом: Розетка, Ельдорадо, Комфі і інші торгові точки.

Кращі Кешбек-сервіси в Україні

Кращі Кешбек-сервіси в Україні

Зростання популярності Кешбеку привів до збільшення числа подібних сервісів на ринку. Звичайно більша частина з них виконують чесно свої обов'язки, але є і такі, на які користувачі постійно скаржаться. Для того, щоб вибрати відповідний Кешбек-сервіс в Україні, необхідно дотримуватися кількох рекомендацій:

  1. Термін роботи сервісу та його надійність. Покупцям не рекомендують користуватися ще не перевіреними і не популярними сервісами. Перед тим як зареєструватися в такому сервісі найкраще почитати про нього відгуки, щоб скласти свою думку. Але пам'ятайте, негативні відгуки будуть завжди, якщо ж їх буде занадто багато то найкраще пошукати кращий варіант.
  2. Зручність. Іноді складності можуть виникнути з поверненням коштів. Може бути що система сервісу дуже складна, а з інтерфейсом може розібратися тільки перекладач. Найкраще відмовитися від такого сервісу, адже можна знайти більш зручний і зрозумілий Кешбек-сервіс. Найголовніше, щоб користувачеві було комфортно і не було труднощів використовувати його по потребності.
  3. Кількість магазинів-партнерів. Найкраще пошукати один масштабний і надійний сервіс - це буде набагато зручніше ніж мати занадто багато акаунтів з Кешбек.
  4. Швидкість зарахування грошей. Тут і так все зрозуміло, адже кому сподобатися чекати по кілька годин зарахування коштів на карту.
  5. Спосіб виведення грошей. Зазвичай таких варіантів може бути декілька, а ось сума на виведення в ідеалі повинна бути без обмежень або самою мінімальною.

Ось найпопулярніші Кешбек сервіси в Україні на сьогоднішній день:

  • klubskidok.com.ua
  • payback.ua
  • mycashback.com.ua
  • smarty.sale
  • switips.com
  • cash4brands.ru

Всі сервіси мають велику кількість позитивних відгуків, а також вони співпрацюють не тільки з Аліекспресс, але і з більш великими магазинами, а також і з вітчизняними, наприклад з Розеткою.

Одним з головних переваг для українців є те, що гроші можна вивести в гривнях, а не в рублях або доларах як у більшості сервісів, а також можна виконати виведення на іншу карту або поповнити рахунок мобільного телефону.

Кешбек на Аліекспрес

Кешбек на Аліекспрес

Щодня на сервіс Аліекспрес заходить більше 3,6 мільйона покупців, а сума замовлень на рік може досягти 240 мільйонів. Тепер точно зрозуміло, чому з даним сервісом хочуть співпрацювати найрізноманітніші Кешбек-сервіси. При оформленні Кешбек в даному сервісі, необхідно розраховувати на те, що може статися затримка, так як сервіс має систему захисту для покупців. Поки товар не буде доставлений замовникові, а термін повернення товару не закінчиться, кошти будуть заморожені. Така затримка може тривати від декількох тижнів до декількох місяців і це нормально.

Звичайно вибір по Кешбек з Аліекспрес дуже великий, але все ж всі вони маю вигідні умови для покупців. Давайте розглянемо найбільш вигідні та популярні, а також ті, якими буде зручно користуватися на території України.

Letyshops

Кешбек Letyshops

Даний сервіс популярний не тільки в Україні, його робота спрямована на співпрацю з усіма країнами СНД, тому тут покупець може знайти велику кількість магазинів і навіть не вітчизняних. З сервісом розмір Кешбек на Аліекспрес - середній, тому може варіювати від 1,95% до 3,9% за більші покупки. Також в сервісі є окремий розділ для справжніх шопоголіків, тут Кешбек може доходити до 90%.

Переваги сервісу:

  1. Постійно проводяться акції з дуже вигідними умовами для покупців;
  2. На Аліекспрес можна отримати подвійний Кешбек, що не може не радувати;
  3. Для постійних покупців є безліч бонусів, промо-кодів і додаткових знижок;
  4. Існує програма лояльності для постійних клієнтів які купують товари оптом;
  5. Дуже маленький відсоток негативних відгуків в порівнянні з іншими сервісами.

Цікавим фактом є те, що за 3 роки роботи даного сервісу клієнтам було виплачено більше 1 мільйона доларів, а це говорить про те, що сервіс дійсно надійний і йому довіряють.

Реєстрацію можна пройти дуже швидко, буквально в 1-2 кліка, все залежить від того, яким способом клієнт проходить реєстрацію: можна через соціальні мережі, а можна і безпосередньо через сайт.

Виводити гроші можна на рахунок телефону, ВебМані, ПейПал, карту Віза або МастерКард українських банків. Виводити кошти можна тільки після того, як набереться мінімальна сума в 250 гривень.

КешФоБрендс

КешФоБрендс

Кеш4Брендс - зручний сервіс для покупок через мобільний телефон. За весь час роботи - 3 роки, виплатив покупцям понад 25 мільйоном гривень. Реєстрація теж може проходити як в соціальних мережах так і через офіційний сайт сервісу.

Після реєстрації відвідувач повинен ознайомитися з інструкцією по користуванню сервісу, а потім приступити до покупок.

Сервіс також має зручну і не складну систему збільшення Кешбек в залежності від суми на яку скупився клієнт. Навіть 150 гривень витрачених на покупки надають клієнту можливість отримати Кешбек в розмірі від 5% до 10%, а покупка на 1 000 гривень надасть покупцеві Кешбек в розмірі від 10% до 20%, на покупки в 5 000 гривень Кешбек буде повертати 30%, а на 10 000 гривень буде повернення в 68% від покупки. Ось кілька товарів за які можна отримати Кешбек:

  • Покупка мобільного телефону - від 1,6 до 12,69% Кешбек;
  • Купівля усього іншого - 3,1 до 5,21%.

Виводити суму годі й набираючи певної мінімальної суми на сервіс ВебМани і на карти Віза і МастерКард.

Звичайно про сервіс можна знайти багато позитивних і негативних відгуків, але все ж факт залишається фактом - даний сервіс тримається в рейтингу кращих.

Кешбек Розетка

Кешбек Розетка

Розетка - дуже популярний інтернет-магазин в Україні. Його основний напрямок - електроніка і техніка, але крім цього в магазині можна знайти одяг, взуття і навіть їжу. Розетка має спеціальний сервіс який показує відсоток Кешбеку покупця за придбаний ті товар.

Відсоток Кешбек буде залежати від категорії товару, наприклад самий мінімальний відсоток повернення можна отримати від покупки побутової техніки, комп'ютерів і ноутбуків. Великий Кешбек можна отримати при покупці одягу, спортивного інвентарю та взуття. Відсоток Кешбек може здатися покупцеві порівняно невеликим, проте при активних покупках або великих замовленнях клієнта може прийти дуже значна сума.

Час очікування Кешбеку може тривати приблизно 21 день, також потрібно враховувати те, що при використанні промо-коду, які дуже часто бувають в магазині - Кешбек не враховується. Виплата відбувається відразу після того, як клієнт оформив замовлення Найголовніше - це не закрити вкладку магазину під час всього процесу, тому що замовлення і нарахування Кешбек повинні відбуватися в рамках однієї відкритої браузерної сесії, якщо цього не зробити сервіс може не зрозуміти, що замовлення було виконаний саме даним клієнтом.

Кешбек на Амазон

Кешбек на Амазон

Багато покупців вже знайомі з цим сайтом. Саме Амазон на сьогоднішній день користується популярністю у багатьох магазинів з усього світу. Звичайно не всі Кешбек-сервіси мають доступ до Українським магазинам, тому найкращим Кешбек для українців можна назвати Ebates - це американський сайт, який співпрацює з великою кількістю магазинів по всьому світу.

Відсотки по поверненню Кешбеку дуже хороші, можуть досягати до 10%, однак у користувачів Ebates можуть виникати деякі труднощі, наприклад Кешбек може зараховуватися не за всі покупки, тому що Амазон має правило повертати суму тільки на певні категорії товарів, але список таких товарів дуже часто оновлюється, тому знайти необхідну весь з Кешбек буде не складно.

Також Ебейтс повертає Кешбек не постійно, а лише під кінець розрахункового періоду, тобто 4 рази на рік.

Але всі ці не дуже зручні нюанси окупляться дуже високим відсотком повернення, а також надійністю сайту.

Який Кешбек кращий?

Звичайно, після порівняння стількох Кешбек-сервісів дуже складно вибрати один найдостойніший. Найкраще орієнтуватися не тільки на сам сервіс але і на категорію товару, яка потрібна покупцеві, адже на одному сервісі можуть бути вигідні відсотки, а на іншому ще більш вигідні. Тому краще всього постійно моніторити кілька сервісів одночасно, для того, щоб знати де найвигідніше можна буде придбати необхідний товар.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Топ-10 кешбек сервісів в Україні! Як економити на покупках