? Как получить кредит?
Головна - Блог - Фінансова грамотність та планування - Мистецтво ведення сімейної бухгалтерії

Мистецтво ведення сімейної бухгалтерії

Сучасний світ пропонує нам так багато спокус, що всі гроші можна витратити в перший день після отримання зарплати. У супермаркеті з'явився новий сорт сиру з благородною цвіллю, в 3D кіно з'явився новий бойовик, а модні бренди постійно пропонують щось нове!

Реклама постійно підстьобує споживчу активність, і тепер те, що ми не знали вчора, сьогодні здається необхідним. Згідно зі статистичними дослідженнями, кожен сьомий українець платить один кредит, а кожен другий не може погасити два споживчих кредиту.

Як зберегти сімейний бюджет молодої сім'ї, не тільки не розоритися, але і заощадити на великих покупках? У статті ми поговоримо про реальних, перевірених способи економії. Ніякої магії, тільки здоровий глузд, дисципліна і розрахунок!

Корисні мобільні додатки

Секрети ведення сіменого бюджету

Не обов'язково бути сертифікованим бухгалтером, щоб вміло управляти сімейним бюджетом, скорочувати дебет за допомогою кредиту і уникати підводних каменів у фінансовому житті сім'ї. Як вести домашній облік? Існує безліч мобільних додатків для збереження бюджету.

Почніть відкладати кошти без затримки і завантажте безкоштовну версію на свій планшет або мобільний телефон. Щоб побачити реальну картину витрат, додайте в додаток будь-які, навіть невеликі покупки. В кінці місяця можна побачити, який розрив вони можуть зробити в бюджеті.

Щоб вести домашній облік в excel, користувачеві необхідно створити файл формату таблиці на своєму домашньому комп'ютері і ввести всі дані там. Якщо в сім'ї є дитина середнього або старшого шкільного віку, можна доручити йому цю місію. Він відчує, що виконує важливу роботу, а також зрозуміє, чому його батьки пропонують йому купити велосипед в наступному місяці, а не в цьому.

Напевно серед тих, хто читає цю статтю, є консерватори, і у них виникає питання: як вести домашній облік в блокноті? Все просто: у звичайній шкільного зошита напишіть в одній колонці - доходи, а в іншій - щоденні витрати і щомісячні платежі.

Постійно здійснювати витрати в додатку або блокноті не дуже зручно. Краще тримати чеки днем, а ввечері робити розрахунки. Ще зручніше розплачуватися картою. Активувавши послугу «Мобільний банк», можна буде отримувати SMS-повідомлення про покупках.

Правила поводження з грошима

Як відстежити особисті витрати, якщо людина отримує основний дохід готівкою і відкладає на велику покупку? Не потрібно зберігати гроші вдома, найкраще зберігайте їх у банку! Це, звичайно, повинен бути комерційний банк, де сума фінансів буде рости. Уявіть собі: кожен рік на депозит буде додаватися хороша сума!

Як навчити дітей вести облік особистих фінансів? Виділіть їм певну кількість кишенькових грошей, дайте їм навчитися розпоряджатися ними.

Модний одяг за півціни

Як зберігти сімейний бюджет?

Грецький підприємець Аристотель Онассіс одного разу сказав: «Якби не було жінок, всі гроші в світі втратили б будь-який сенс». Можливо, простим смертним важко зрозуміти почуття мільярдера. Навряд чи він гостро постало перед питанням про те, як вести облік особистих фінансів, тому щоб заощадити найкраще купувати одяг не по сезону. Наприклад, літо закінчилося, а значить, настав час купувати літнє взуття! Адже в період продажів ціни падають дуже сильно. А на наступний сезон одяг і взуття навряд чи вийдуть з моди. Це відповідь на питання про те, як розподілити сімейний бюджет на покупку одягу.

Не забувайте про культурне дозвілля. Квитки на концерт, театр, цирк, планетарій можна купити значно дешевше на сайтах з системою купонів і знижок.

Зменшити вартість їжі

Під цим заголовком НЕ буде підказок, щоб затягнути ремені. Навпаки, правильне харчування сприяє збереженню здоров'я, і ​​тому часто не доводиться бігати в аптеки.

Як відстежити витрати на домашнє харчування? Здавалося б, їжа - це елементарна потреба, а в бюджеті вона займає не так багато місця. Але це говорить про статистику для різних країн світу (в середньому за останні 4 роки).

Частка витрат на харчування в сімейному бюджеті в різних країнах:

  • США - 6,5%;
  • Німеччина - 10,6%;
  • Японія - 13,5%;
  • Італія - ​​14,2%;
  • Туреччина - 21,6%;
  • Єгипет - 36%;
  • Україна - 39%.

Україна в цій таблиці наступна в Єгипті. Ці дані вказують, з одного боку, на те, що середній українець живе небагато, а з іншого, що цю значну частину сімейного бюджету необхідно контролювати.

Багато продавців продуктів харчування часто проводять акції в умовах конкуренції один з одним. Покупець під рукою, йому просто потрібно переконатися, що саме цей товар зі знижкою так необхідний.

Кожна людина повинна розуміти скільки він в середньому може витратити за певний період і кращим варіантів для походу в магазин буде складання списку всіх необхідних продуктів і речей. Якщо у людини буде перед очима необхідні товари, він не буде відволікатися на інші предмети і не покладе в свою корзину зайві покупки. Більш того, такий спосіб дозволить не тільки заощадити гроші, але і навіть час. Також, необхідно пам'ятати, що багато магазинів видають щотижня брошури з акційними товарами, таким чином можна придбати необхідні продукти за низькою ціною і не переплачувати.

Зменшити рахунок за комунальні послуги

Способи збереження сімейного бюджету

Як показує практика, установка водоміра буде хорошим способом заощадити гроші, адже іноді квитанції з водоканалу мають такі цифри, ніби з крана тече не вода, а віскі.

При покупці побутової техніки обов'язково зверніть увагу на клас енергоспоживання. Найбільш ощадливий Позначка A +++. Енергозберігаючі лампи не дарма так звуть. Ви будете здивовані, побачивши, як зекономили на електриці.

Якщо у вас двухтарифні лічильник, ввечері включите пральну машину в режимі відкладеної прання. Після 23:00 вартість електроенергії буде значно нижче.

Ми розповіли вам, як ефективно управляти вашої домашньої бухгалтерією. Будемо сподіватися на правильний розподіл коштів. Як сказав третій президент США Томас Джефферсон, ніколи не витрачайте гроші, якщо ви цього не заслужили.

Можна зробити висновки, що про бюджет необхідно турбуватися, але не варто перегинати палицю і надто вдаватися в переживання з приводу грошей. Іноді вдала покупка може зробити людину найщасливішою на світі, тому якщо все ж грошове питання вводить в депресію то найкращим виходом буде знайти більш високооплачувану роботу. Саме робота з хорошою зарплатою не буде змушувати людину постійно думати про гроші і економити навіть на найнеобхіднішому.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...