? Как получить кредит?
Головна - Блог - Все про кредити - Зі скількох років видають кредит?

Зі скількох років видають кредит?

Банки видають повноцінні кредити з 21 року. Молодшим це зробити практично неможливо. Тому альтернативою може стати МФО. Заздалегідь хочу попередити, що брати кредит з 18 можна, якщо у вас уже є стабільний дохід. Це перевіряється системою. 

Володимир Мінкович

Засновник сервісу Kredit-Ok. Кредитний експерт компанії Mywallet.

Різні кредитні продукти сьогодні стають все більш доступними - особливо з урахуванням зростання їх популярності. Швидкі позики і мікрокредити дозволяють екстрено вирішувати нагальні фінансові проблеми з мінімальним пакетом документів і вимог до позичальника.

Зі скількох років дають кредит?

Відносно віку у різних банків і мікрофінансових організаціях дію різні обмеження - як на верхню, так і на нижню вікову межу. Більшість організацій досить неохоче дають позики молоді. Пов'язано це з кількома факторами:

  • Військовий обов'язок, під яку потрапляє більшість молодих людей особливо у віці 18-21 року.
  • Навчання у вищих і середніх навчальних закладах.
  • Відсутність постійної роботи і, відповідно, стабільного заробітку.
  • Обумовлене віком несерйозне ставлення молодих людей до своїх зобов'язань за взятими кредитами.

Втім, навіть якщо вісімнадцятирічний юнак працевлаштований, взяти позику йому буде досить непросто. Це викликано тим, що при прийнятті рішення по кредиту служба безпеки банку або автоматизована система враховують не тільки вік і наявність доходу, але і кредитний рейтинг, про який ми розповімо нижче.

Отже, з 18 років можна брати кредит лише в деяких банках України. До них відносяться ПриватБанк і більшість великих банків країни. Вони пропонують досить вигідні споживчі позики без поручителів. Але на практиці отримати схвалення можна зазвичай лише на невеликі суми. Найбільш поширеним перешкодою стає відсутність кредитного рейтингу і/або офіційного працевлаштування.

Зі скількох років видають кредит?

Багато банків видають кредит споживчого типу лише молодим людям старше 21 року або встановлюють ще більш жорсткі вимоги - з 23 років. У деяких кредитних організаціях діють різні вікові цензи в залежності від статі позичальника. Так, наприклад, дівчатам видають кредит з 18 років, а хлопцям - з 21 (або старше). Пов'язано це з тим, що в 18-річному віці багато дівчат вже виходять заміж і будують сім'ю. А тому вже мають фінансове забезпечення і більш відповідально ставляться до своїх зобов'язань.

Спеціальні кредитні продукти

Багато банківських організацій більш охоче надають громадянам від 18 років не споживчі позики, а інші кредитні продукти, наприклад, карти. Така карта зазвичай має певний ліміт, який визначається платоспроможністю конкретного клієнта і пільговий період, протягом якого грішми можна користуватися без нарахування відсотків.

Якщо говорити про інші спецпропозиції, наприклад, іпотечні та автокредити, то їх зазвичай видають з 23 років - навіть якщо на споживчі позики встановлений інший віковий ценз. Це пов'язано з тим, що суми таких позик великі, а самі кредити зазвичай видаються на тривалий термін і мають знижену процентну ставку. Щоб максимально убезпечити себе, банки підстраховуються, максимально орієнтуючись при виборі клієнтів на їх рівень платоспроможності.

Зі скількох років можна брати кредит з поганою кредитною історією?

Вище ми згадували, що кредитний рейтинг - один з основних параметрів, на який орієнтуються банківські організації, приймаючи рішення по кредиту для кожного конкретного позичальника. По суті, вікові обмеження пов'язані не стільки з самим віком, скільки саме з кредитною історією клієнта. Молода людина просто не може мати в 18 років позитивний кредитний рейтинг, тому що раніше кредит йому ніхто не видавав.

Кредитна історія формується на підставі інформації про раніше взяті позики. У тому випадку, якщо заборгованостей і прострочень по платежах у позичальника не було, у нього буде позитивна кредитна історія. Якщо ж у клієнта є непогашені кредити і/або прострочення по платежах, то кредитний рейтинг буде негативним і ймовірність позитивного рішення по позиці суттєво знизиться.

Чи можна заробити хорошу кредитну історію студенту у віці 18-21 року? Цілком. Для цього необхідно взяти позику і погасити її точно в строк - без затримок і боргів. Але як це зробити, якщо банківські організації дуже неохоче видають гроші в борг молодим людям? Кращим рішенням стане звернення в мікрофінансові організації (МФО).

Зі скількох років видають кредит в МФО?

На відміну від банків, мікрофінансові організації більш лояльно ставляться до своїх клієнтів. Тому там можна отримати позику вже з 18 років. Причому, навіть без великого пакета документів, застави та поручителів. Зазвичай для оформлення досить паспорта, номера платника податків та карти будь-якого українського банку, на яку будуть перераховані кошти. Сама процедура займає не більше години, тобто отримати гроші можна вже в день звернення.

Особливості кредитування в МФО

Головна відмінність мікрофінансових організацій від банків в короткостроковості кредитування. МФО видають в борг невеликі суми (до декількох десятків тисяч гривень) і лише на короткі терміни - до одного місяця. Тобто такий варіант позики підходить для вирішення нагальних фінансових проблем, коли екстрено необхідні гроші до зарплати, на лікування або невеликий кредит на освіту.

Система погашення мікрокредитів може бути різною. Найчастіше вся сума (з урахуванням відсотків) вноситься відразу - в кінці терміну позики. Але можуть бути передбачено і кілька часткових платежів. У разі відсутності грошей на погашення кредиту, завжди можна пролонгувати.

Переваги мікрокредитування:

  • Можливість оформити кредит з 18 років.
  • Мінімальний пакет документів для кредитування.
  • Простота і швидкість оформлення позики.
  • Можливість багаторазового продовження договору кредитування.
  • Оформлення через інтернет - в онлайн-режимі.
  • Отримання грошей на банківську карту, рахунок або через систему онлайн-переказів.
  • Відсутність штрафних санкцій і переплат в разі дострокового погашення.

Для молоді мікрокредит зручний з двох причин. По-перше, отримати позику в банку буде досить складно. А суми мікрокредиту цілком достатньо для вирішення нагальних побутових завдань: покупки телефону, оплати навчання або проживання, покупки продуктів або одягу, лікування або ремонту автомобіля і т.д.

По-друге, мікрокредитування - це проста і реальна можливість виправити, заробити або підвищити свій кредитний рейтинг. Справа в тому, що вся інформація за взятими і погашеним позиках в МФО відправляється в бюро кредитних історій (БКІ) і зберігається там. При розгляді заявок на кредит банки звертаються в БКІ. Позитивний рейтинг істотно підвищує шанс схвалення.

Мікропозики в MyWallet

Сервіс онлайн-кредитування MyWallet дозволяє максимально спростити процедуру оформлення і отримання. Пройти всю процедуру - від подачі заявки до отримання схвалення і переказу грошей можна на нашому офіційному сайті. Щоб стати позичальником, досить відповідати наступним простим умовам:

  • Вік від 18 до 65 років.
  • Громадянство України.
  • Наявність джерела постійного доходу.

З документів для подачі заявки вам знадобиться тільки паспорт. Його скан або фотографію необхідно прикріпити до заявки. Офіційне працевлаштування для отримання позики не є обов'язковим. Для підтвердження своєї платоспроможності досить вказати розмір і джерело постійного доходу.

Звернення в наш сервіс - це можливість отримати кредит студентам, військовослужбовцям, безробітним - всім тим категоріям, яким зазвичай відмовляють банки. Крім того, такий займ буде зручний для громадян, які проживають в невеликих провінційних містах, де немає відділень великих банків і МФО.

кредит студентам, військовослужбовцям, безробітним - всім тим категоріям, яким зазвичай відмовляють банки.

Подати заявку і отримати гроші після схвалення тут можна всього за 30 хвилин, не виходячи з дому, - з будь-якого гаджета з підтримкою Інтернет-з'єднання. Гроші надходять на карту позичальника, зазначену при оформленні заявки. Важливо, щоб сама банківська карта була оформлена саме на заявника.

Швидка позика в MyWallet знадобиться, якщо ви хочете сформувати позитивну кредитну історію або виправити її. Просто оформіть кілька мікрокредитів і погасіть їх. Після цього ви зможете звертатися в ті банківські організації, яким підходите за віком. Спробуйте наш сервіс і переконайтеся самі в його простоті, зручності і надійності!

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...