? Как получить кредит?
Головна - Блог - Все про кредити - Тіло кредиту: що це таке, і як відстрочити його погашення

Тіло кредиту: що це таке, і як відстрочити його погашення

Кредитний договір містить безліч визначень і термінів, які можуть виявитися незрозумілими для позичальника. Навіть поняття «тіло кредиту» викликає питання, тому ми вирішили розповісти про нього детальніше.

Що таке тіло кредиту?

Тіло кредиту - це не що інше, як сума позики, яку позичальник отримує в банку. Мова йде не про загальну вартість - тобто про те, скільки заплатить споживач в кінцевому підсумку разом з відсотками, комісіями і штрафами, якщо вони будуть нараховані. Важливо відзначити, що розмір тіла позики є основним чинником, що визначає суму щомісячних платежів, які позичальник повинен буде платити протягом всього періоду погашення.

Як будуються виплати по кредиту?

Виплата по кожній позиці, незалежно від того, використовуються аннуїтетниє і диференційовані платежі, складається з капітальної частини, тобто відповідної суми, взятої в борг у банку (тіло кредиту), і процентної частки, тобто пропорційно розрахованої процентної ставки по позиці протягом усього терміну погашення. Відсоткова частина складається не тільки з маржі, яку банк отримає від надання позики, але і з базової ставки, встановленої Національним Банком України. Всю структуру платежу можна поділити в такий спосіб: внесок по кредиту = тіло кредиту + процентна частина (маржа + базова ставка). Незалежно від обраної форми погашення зобов'язання: фіксованими або зменшуються платежами - капітальна частина не змінюється. Змінитися може тільки процентна частина платежу, якщо вона прив'язана до курсу іноземної валюти і така можливість прописана в кредитному договорі.

Пролонгація виплати тіла кредиту

Капітальна частина позики ніколи не змінюється. Тому при отриманні кредиту на 100 000 гривень, позичальник повинен буде повернути цю суму і відсотки, вносячи платежі кожен місяць за узгодженим графіком. Але бувають ситуації, коли можна утримати виплату основної частини платежів протягом декількох місяців. Найчастіше банки надають пільговий період, тобто перерва у виплаті частини основного внеску - тіла позики. Подібно банку пролонгацію виплати тіла позики пропонують і мікрофінансові компанії. Але, на відміну від банків, для МФО - це стандартна пропозиція, яка не вимагає від позичальника подачі додаткових заяв.

Переваги мікрокредитування в MyWallet

Компанія MyWallet - один з лідерів українського ринку онлайн-мікрокредитування з дуже вигідними умови обслуговування:

Подати заявку на отримання швидкого позики можна на сайті, а сама процедура не займе більше 5 хвилин. Переваги кредитування в компанії MyWallet:

  • швидкість оформлення позики - близько 20 хвилин;;
  • можливість отримання грошей на карту будь-якого українського банку;
  • доступність сервісу з будь-якого пристрою: смартфон, ПК, планшет;
  • можливість подати заявку на кредит в будь-який час, навіть вночі.
Умови оформлення мікрокредиту в MyWallet
Сума Від 500 до 15 000 гривень
Термін погашення Від 5 до 30 днів з можливістю пролонгації
Процентна ставка 2,0% на добу
Час розгляду заявки Близько 15 хвилин

При необхідності позичальник може пролонгувати термін виплати по тілу позики на необмежений термін за умови своєчасної виплати відсотків.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...