? Как получить кредит?
Головна - Блог - Фінансова грамотність та планування - Black Friday – Чорна п’ятниця в Україні

Black Friday – Чорна п’ятниця в Україні

Black Friday - це вже частина маркетингової традиції - щороку влаштовувати розпродажі серед любителів шопінгу і вигідних покупок. На сьогоднішній день такі тотальні знижки відбуваються не тільки в Америці, але і в багатьох країнах Європи. В Україні Чорна П'ятниця також успішно проходить вже кілька років поспіль. Зазвичай такі розпродажі припадають на листопад.

Великі виробники роздрібної торгівлі: одягу, взуття, техніки і багато чого іншого щороку дуже ретельно готуються до Чорної П'ятниці і виставляють товари не тільки за вигідною ціною, але і надаю покупцеві знижки навіть до 90%.

В даному матеріалі буде розглядатися ціль таких розпродажів, великих знижок і інша важлива інформація про Чорну П'ятницю. Також в матеріалі буде подана корисна інформація для тих, хто планує свій бюджет, хоче купувати речі за вигідною ціною і не переплачувати.

Черная пятница 2018Black Friday 2018 у Україні: знижки і магазини

Щоб добре розуміти в яких магазинах будуть діяти знижки, можна скористатися популярними сайтами, де можна знайти, який товар буде продаватися по знижці і інформацію про магазин.

Географія такої події поширюється по великих містах України: Київ, Одеса, Львів та багато інших. Крім магазинів і великих торгових точок по всій Україні, на ринку також будуть діяти і онлайн-майданчики, на яких можна також буде придбати необхідну річ за низькою ціною.

Ось кілька груп товарів, на які будуть поширюватися знижки в цю Чорну П'ятницю:

  • Парфуми, косметика;
  • Побутова техніка;
  • Ювелірні вироби;
  • Меблі;
  • Одяг та взуття;
  • Книги;
  • Електроніка.

Так як під час Чорної П'ятниці знижки будуть постійно оновлюватися, то кожен зможе придбати необхідну річ за вигідною ціною, тому не пропустіть шанс і постійно стежте за оновленнями.

Так як знижки і їх розмір буде залежати тільки від продавця, то вони можуть варіюватися від 30 до 90%. Головною умовою таких знижок є те, що магазинам заборонено віддавати речі просто так, потрібно щоб товар стояв як мінімум 1 копійку.

Давайте будемо розвіювати міф, про те, що перед Black Friday ціни зростають, а потім у дні розпродажу просто знижуються в ціні. Це не зовсім так адже більшість продавців знижують ціни на товар через їх не сезонності. В даному випадку варто розглядати тільки швидкість товарообігу в тому чи іншому магазині.

Так як покупцеві буде вигідно придбати товар за вигідною ціною, а продавцеві продати стару колекцію, то така угода буде дуже вигідна для обох сторін.

Распродажи на Черную пятницу

Позитивні сторони розпродажів:

  1. Під час Чорної п'ятниці магазини звільняються від товару, таким чином збільшуючи товарообіг;
  2. Отримані гроші за кілька днів розпродажів зазвичай йдуть на закупівлю матеріалу для нових колекцій і асортименту;
  3. Якщо магазин зробить дуже великі знижки, то він автоматично стане популярнішим і коханим серед багатьох покупців;
  4. Так як покупці зможуть купити річ за дуже вигідною ціною, то вони будуть постійними відвідувачами цієї торгової мережі;

Так як під час Чорної П'ятниці можна придбати річ за дуже вигідною ціною і при цьому не втрачаючи споживчої цінності товару, то це теж вважається дуже вигідною операцією.

Що таке Black Friday?

Як же в Україні прийшла така щорічна традиція - влаштовувати Чорну П'ятницю? Все почалося досить давно, коли відомі бренди почали облаштовувати в Україні свої точки продажів і щороку влаштовували сезонні знижки по 80-90%.

Звичайно, відразу з'являється такий велика спокуса придбати якісну, брендову річ з величезною знижкою. Тому у всіх потенційних покупців з'явитися механізм розрахунку і планування бюджету. Саме в цьому і є мета Чорної п'ятниці - запропонувати покупцеві дійсно якісний і оригінальний товар за мінімальною ціною, але в обмеженій кількості.

Щоб встигнути придбати необхідну річ, покупці стоять у величезних чергах, які зникають на наступний день або навіть через пів дня. Як правило більшість торгових точок можуть відкритися в ніч саме на Чорну П'ятницю.

А вже після Black Friday настає кіберпонеділок, що безперервно слідує продовженням п'ятничих розпродажів. Так як більшість людей в понеділок сидять на роботі, то в цей день починають діяти знижки в онлайн-магазинах. Таким чином відвідувач, який зайшов на сайт може отримати дуже велику знижку і придбати товар в онлайн-режимі, а крім знижок ви завжди можете користуватися Кешбек-сервісами та отримувати додаткову вигоду там.

Історія створення і традиції Чорної П'ятниці

Чорна п'ятниця традиційно стартує за днем ​​Подяки, який відзначають в Америці в четвертий четвер листопада. Тому в ніч на п'ятницю стартують великі розпродажі, які стали традицією в США ще в 19 столітті. Сам термін Black Friday з'явився ще в 1966 році. Єдиної дати звичайно ж немає для такого заходу, тому щороку це інша дата для Чорної п'ятниці.

Як і в усьому світі, в Україні Чорна П’ятниця настає 24 листопада в 00:00 годин. Дуже багато торгових точок починають свою роботу вже відразу після півночі, але багато хто все ж чекають до ранку. Ще перед відкриттям біля магазинів шикувалися величезні черги бажаючих придбати товар за низькою ціною. І звичайно ж не дарма, адже першим покупцям зазвичай потрапляють найбільші знижки.

Можете не переживати, адже про Чорної п'ятниці Ви дізнаєтеся заздалегідь, так як всі магазини заздалегідь починають готуватися до цього дня і поширювати рекламу, в який день будуть тотальні знижки із зазначенням адреси торгової точки і режимом роботи.

Что такое "Киберпонедельник"Кіберпонеділок (Cyber ​​Monday)

Великі знижки приваблюють дуже багато покупців, тому такі розпродажі супроводжується постійними чергами, тиснявою і битвами за ту чи іншу річ. Такі баталії можна спостерігати як і самостійно в магазині, так і по відео репортажах, де покупці біжать до прилавків, розкидають речі в пошуках необхідного, штовхаються і багато іншого.

Для того, щоб розвантажити купівельні потоки, деякі магазини мають сайти, де можна придбати речі в онлайн-режимі. Особливою популярністю такий вид продажів користується в понеділок після Чорної П'ятниці. Саме в такий понеділок продажу в онлайн-сервісах злітають до дуже великих показників, тому він і називався кіберпонеділок. Тому якщо Ви не мали можливості придбати товар в п'ятницю, то це можна зробити спокійно в понеділок.

В Україні влаштовують великі розпродажі такі онлайн-магазини як - Розетка, Аліекспрес, Ельдорадо і багато інших. На сайтах таких магазинів зазвичай є інформація про день знижок на певні види товарів.

Рекомендації та висновки

Для того, щоб з максимальною ефективністю скористатися всіма можливостями, які надає Black Friday, необхідно знати кілька важливих правил. Дані поради складені фахівцями в області продажів, представниками магазинів, а також досвідченими шопоголіками:

  1. Бюджет. Саме бюджет необхідно приготувати заздалегідь і визначити, на яку суми Ви розраховуєте зробити покупки. Таке обмеження захистить Вас від небажаних покупок.
  2. Перелік. Перед шопінгом, необхідно скласти список покупок, який в свою чергу можна структурувати за важливістю того чи іншого продукту. Такий список в подальшому допоможе Вам розставити пріоритети в разі потреби товару.
  3. Онлайн-корзина. Якщо Ви знаєте який товар може бути по знижкам в Інтернеті, то бажано заздалегідь додати такий товар в корзину, тоді в перші хвилини розпродажі можна буде просто натиснути кнопку "Купити" і не переживати за те, що такого товару вже не виявиться на складі.
  4. Оновлення. При онлайн-покупках найкраще підписатися на розсилки тих магазинів, товар яких Ви хочете придбати. Такий спосіб допоможе стежити за всіма новинами і вигідними пропозиціями постійно.
  5. Обов'язково. Перед розпродажами необхідно вибрати один магазин або мережа, яку Ви збираєтеся відвідати в першу чергу. В такому випадку необхідно знати адресу магазину і схему проїзду до нього. Якщо Ви не знаєте скільки коштує тієї чи інший товар, найкраще уточнити цю інформацію і подивитися яка ціна буде у аналогом того чи іншого продукту. Такий орієнтир покаже наскільки буде справедливою ціна знижки і чи варто взагалі відвідувати магазин.

Роблячи висновки, можна порадити всім покупцям зберігати спокій і не піддаватися загальному ажіотажу. Найкраще зробити невелику перерву і за чашкою кави обдумати все покупки і вирішити, чи варто далі продовжувати шопінг або ж придбаних товарів буде досить. Вдалих покупок і великих знижок в Чорну П'ятницю!

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...