? Как получить кредит?
Головна - Блог - Фінансова грамотність та планування - Як обрати електронний сервіс в Україні: принцип роботи веб-гаманця

Як обрати електронний сервіс в Україні: принцип роботи веб-гаманця

У сучасному світі все частіше можна почути таке поняття як "віртуальні гроші". Електронні системи з кожним днем ​​стають більш затребувані в Україні, але все ж кілька з них потрапили в список заборонених.

Саме такий варіант для оплати послуг або товарів в мережі став популярним. Вже на 2018 рік у більшості країн світу все частіше використовують веб-гаманці, Україна в цьому плані не виняток.

Електронні платіжні системи, що це? Гроші онлайн. Швидко гроші на картку

Електронні платіжні системи, що це?

Віртуальні гроші - це аналог справжньої готівки. Вони виконують такі ж функції, що і звичайні і не обкладаються податками.

Схожим варіантом електронних систем є банкінг через Інтернет, але не всі мають можливість дозволити проводити фінансові операції через банківські установи. Більшість говорять, що це фінансово невигідно або просто не зручно. Інтернет гроші - це відмінне рішення для такого завдання, до того ж цей спосіб максимально вигідний і зручний.

Як працюють віртуальні платіжні системи?

Електронні системи працюють так само, як і звичайні операції в банку. Всі користувачі мають власний рахунок, за яким здійснюються платежі між користувачами, а також між власними веб-гаманцями.

Такий процес можна зобразити в такій послідовності:

  1. На віртуальний рахунок користувачеві нараховується певна сума грошей;
  2. Усередині сервісу, ці гроші обмінюються на електронну валюту, за курсом;
  3. Власник цього рахунку здійснює необхідну йому операцію;
  4. Після цього контрагент отримує на свій рахунок віртуальні гроші;
  5. Потім сервіс проводить викуп своєї валюти, віддаючи користувачеві звичайні гроші взамін.

Ось такий нескладний, але досить вигідний процес для користувача.

З чого отримують прибуток системи електронних платежів?

Віртуальні системи отримують прибуток за допомогою комісій, які вони беруть за проведення фінансових операцій. Наприклад, Вебмані, за кожну платіжну операцію стягує з користувача всього 0,8%. Дана комісія діє не тільки на перекази між чужими електронними гаманцями, а й між рахунками користувача.

Крім цього, електронні сервіси пропонують користувачам додаткові функції від яких вони теж отримують прибуток:

  1. Атестація користувачів;
  2. Застосування своїх платіжних карт;
  3. Робота і використання терміналів.

У кожного сервісу можуть бути різні функції, все залежить від напрямку і від запитів користувачів.

Плюси і мінуси електронної валюти

Такі інтернет платежі, вигідні не тільки самим собі, але і звичайно ж своїм корпоративним клієнтам, адже у них є можливість користуватися послугами сервісу і при цьому економити і не платити податки за користування платіжною системою.

Плюси для користувачаПлюси і мінуси електронної валюти. Які є електронні валюти. Як обрати віртуальній гаманець

  1. Зручно. Такі платежі можна робити з будь-якого гаджета і будь-якої точки, де доступний Інтернет;
  2. Надійно. При дотриманні всіх правил по використанню такого віртуального гаманця, тоді сервіс гарантує збереження важливих даних і віртуальних заощаджень клієнта;
  3. Обмежень в користуванні немає. Віртуальна валюта не має обмеження в термінах дії і властивостей пропадати безслідно;
  4. Безоплатне супровід. Такі електронні сервіси обслуговуються абсолютно безкоштовно;
  5. Швидко. Майже всі платежі здійснюються буквально за кілька хвилин, крім випадків з операціями в яких задіяні посередники;
  6. Прозоро. Так як всі операції і переклади постійно фіксується в системі, можна без проблем запросити необхідну інформацію про транзакції.

Мінуси платіжних систем

  1. Потрібна ідентифікація. Більшість сервісів запитують особисті дані і документи, які підтверджують особу клієнта;
  2. Обмеження. Не скрізь можна розплатитися такими сервісами, адже не у всіх торгових точках є ЕРС;
  3. Комісія. Чи не для всіх операцій діє низький рівень комісії;
  4. Складнощі при відновленні. Якщо користувач втратив пароль доступу до системи, його буде складно відновити, адже сервіс потребують цілий пакет документів для доказів, що клієнт дійсно власник електронного гаманця.

Звичайно позитивних моментів більше, ніж мінусів, але все ж вибір залишається за користувачем.

Топ-5 електронних систем в 2018 році в Україні

На території України в 2018 році можна завести свій віртуальний гаманець не у всіх сервісах. Все через те, що поки не всі електронні системи працюють на території країни. Це може бути пов'язано як виведенням грошей, так і з різними обмеженнями в користуванні.

Українські користувачі можуть створити свої веб-гаманці в таких сервісах:

Webmoney - webmoney.ua

Що таке Webmoney - webmoney.ua

Популярний сервіс, який має лідерство на фінансовому ринку України. Користувач має можливість відкрити кілька онлайн гаманців, адже тут можна зберігати різні аналоги валюти, наприклад цінні метали або криптовалюту.

Усі транзакції здійснюються миттєво, з будь-якої операції з користувача стягується комісія в 0,8%. Для подальшої роботи з даним сервісом, користувачеві необхідно буде надати свої персональні дані. У Вебмані є кілька видів гаманців і атестатів, все залежить від статусу аккаунта. Таким чином, чим вище статус, тим більше операцій і функцій відкрито для користувача. Зручний в застосуванні, швидке виконання операцій будь-якої складності. Більшість відгуків про сервіс Webmoney - позитивні.

Яндекс.Гроші - money.yandex.ru

Що таке Яндекс.Гроші - money.yandex.ru

Яндекс.Гроші - це небанківська організація, яка користується популярністю серед інтернет-користувачів. Даний сервіс дозволяє клієнту відкрити веб-гаманець одного з трьох представлених видів, на вибір користувача:

  1. Ідентифікований;
  2. Іменний;
  3. Анонімний.

В основному, користувачі сервісу позитивно ставляться до всіх функцій і наданих послуг.

PayPal - www.paypal.com

Що таке PayPal - www.paypal.com

Даний електронний сервіс діє на міжнародному фінансовому ринку і на сьогоднішній день налічує понад 200 мільйонів постійних користувачів. ПейПал широко використовують для покупок в мережі або ж для здійснення грошових операцій пов'язаних з переведенням необхідної суми.

Одним з основних переваг даного сервісу, є те, що користувачам можна здійснювати безкоштовні перекази всередині країни для приватної особи, але за умови що проведення буде саме з рахунку PayPal.

Якщо ж переклад буде здійснюватися через прив'язану платіжну карту, то необхідно пам'ятати, що при цьому будуть стягуватися комісія в розмірі 3,4% + 4 гривні за кожну операцію.

Qiwi - qiwi.com

Що таке Qiwi - qiwi.com

Даний сервіс можна назвати одним з найпростіших як у використанні, так і під час реєстрації. Клієнту відразу ж присвоюють статус "Мінімальний", який в подальшому можна поміняти на статус "Основний" або "Професійний" при проходженні процедури атестації.

За допомогою сервісу клієнт може оплатити як товари і послуги послуги, так і здійснювати різні транзакції. Крім цього, сервіс пропонує клієнту випустити власну карту, яка прив'язана до електронного гаманця.

Про сервіс Qiwi воліють відгукуватися позитивно, адже тут і правда все зроблено для користувача.

Payeer - payeer.com

Що таке Payeer - payeer.com

За допомогою цієї системи заощадження можна переводити в більш ніж 200 країн по всьому світу найрізноманітнішими способами на вибір користувача. Також, користувачі мають можливість випустити платіжну карту, з якої можна вивести гроші без комісій. Для фрілансерів, які працюють в Україні є можливість знімати гроші з банкоматів України за допомогою карт. Більшість відгуків про Payeer - позитивні.

Кому може знадобитися інтернет гаманець?

Список потенційних користувачів веб-гаманця досить великий:

  1. Клієнтам, які здійснюють покупки в Інтернеті;
  2. Тим, хто працює на віддалену роботу;
  3. Підприємцям, тим, хто займається бізнесом в мережі і отримує прибуток за допомогою сайтів, блогів та соцмереж;
  4. Рекламодавцям і СММ менеджерам, які розміщують рекламу в мережі;
  5. Користувачам, які роблять букмекерські ставки або тим, хто грає на різних платних серверах.

Іншими словами, інтернет гаманець підходить практично всім користувачам.

Як підібрати веб-гаманець: поради та рекомендаціїЩо таке електронні гроші та веб гаманець? Як підібрати веб-гаманець: поради та рекомендації

Перед використанням такого необхідного сервісу як інтернет гаманець, необхідно підібрати підходящий саме Вам. Так як таких сервісів на території України функціонує досить багато, необхідно виділити кілька порад по тому, як гарантовано підібрати те, що потрібно.

Порада № 1. Надійність

В першу чергу необхідно звернути увагу на термін дії Електронної платіжної системи, адже це основний показник того, що система якісна і має популярність серед користувачів.

Для прикладу, Вебмані на ринку вже 20 років, а для електронного сервісу - це кращий показник. 

Під надійністю також мається на увазі хороший захист від небажаних зломів. Почитайте в відгуках, на форумах, чи були в тому чи іншому сервісі проблеми зі зломами особистих кабінетів користувачів або інші зауваження пов'язані з безпекою персональних даних.

Порада №2. Комісія

Дуже важлива порада для тих, хто користується електронними грошима на постійній основі. При початковому використанні гаманця, може здатися, що 0,5% - це дрібниці. Але якщо клієнт переводить великі суми, то фінансові втрати можуть бути суттєвими.

Порада №3. Служба підтримки

Користувачам рекомендується відразу після створення електронного гаманця, переконатися в тому, що служба підтримки робить все, щоб сервіс працював швидко і якісно. Якщо підтримка вирішує всі проблеми за кілька хвилин і не ігнорує запити про допомогу - це дуже хороший знак.

Порада №4. Відгуки

Ще один основний критерій - відгуки самих користувачів. Адже хто як не вони знають всі переваги обраного сервісу. Але врахуйте, що негативні коментарі можуть залишати і ті, хто вказав некоректно дані або не дотримувалися правил і вимог.

Звичайно, вибір залишається лише за Вами, але все ж дотримуватися перерахованих вище рад буде хорошою ідеєю.

Як використовувати віртуальну валюту?

Використання віртуальних грошей ще не таке популярне в порівнянні з готівкою. Найчастішим застосуванням є розрахунок між користувачами. Це можуть бути як цілі компанії, так і приватні особи.

Сьогодні існує кілька найпоширеніших способу використання валюти:

  1. Платежі в Інтернеті. Одним з найпоширеніших є спосіб оплачувати товари і послуги через Інтернет. В даному способі гроші з гаманця переходять на платіжну карту, на інші рахунки інших користувачів.

      2) Банкомати і термінали. З їх допомогою можна оплачувати покупки, переводити і отримувати гроші, а також поповнювати мобільні телефони.

      3) Кредитні карти. Бувають і такі системи, які дозволяють користувачеві здійснювати платежі кредитними грошима на необхідні потреби.

     4) Банківський чек. У користувачів є можливість перевести віртуальну валюту на банківський чек, який можна потім перевести в готівку в касі будь-якого банку.

Також можливо зробити переказ через платіжну систему, де одержувач забирає гроші на касі в банку. Такі операції не найшвидші, але все ж мають популярність, адже така функція теж необхідна.

Як можна придбати електронні гроші?

Як можна придбати електронні гроші? Гроші онлайн. Як отримати швидко гроші на картку?

Віртуальну валюту в Україні найзручніше придбати в Інтернеті. Для того, щоб здійснити покупку, користувачеві необхідно зареєструватися на сервісі необхідної йому платіжної системи і створити там свій електронний гаманець.

Потім користувачеві необхідно перейти на наступний крок - "Поповнити гаманець", де можна вибрати декілька відповідних варіантів:

  • За допомогою платіжної картки;
  • З рахунку мобільного телефону;
  • На касі банку;
  • Через веб-гаманці інших систем;
  • Через різні сервіси перекладу.

Уточнити ще більше способів можна на сайтах платіжних сервісів, або по телефону у консультанта.

Виведення віртуальних грошей в Україні, як це зробити?

Сама система виведення грошей дуже проста. При виведенні грошей, користувач отримує трохи менше реальних грошей, ніж у нього було віртуальних.

Ось коротка інструкція з виведення віртуальних грошей:

  1. Закріпіть свою платіжну карту до віртуального гаманця;
  2. Просканувати або сфотографувати свої паспорт і ІПН для подальшої авторизації.
  3. Запит на особисті документи користувача дуже важливий крок. Тут людина повинна надати якісний скан або фото своїх документів, адже якщо вони не будуть необхідної якості, то адміністрація сервісу може відмовити потенційному користувачеві.
  4. Отримайте підтвердження від системи (зазвичай у вигляді СМС або листи на електронну пошту) і подалі висновок необхідних коштів.

Особливості переведення в готівку

Як вже було написано вище - при виведенні віртуальних грошей користувач отримує реальні гроші, але вже суму менше ніж вона була в віртуальних грошах.

Наприклад, якщо взяти сервіс Webmoney, то у нього немає еквівалента UAH і отже у одержувача на руках буде сума на кілька відсотків менше ніж була на електронному гаманці.

Всі сервіси беруть різний відсоток на комісію, також багато що може залежати і від способу яким користувач вирішив зробити переведення в готівку.

У всіх гаманців і атестатів передбачено виведення готівки і у Webmoney така функція доступна лише після того, як користувач зробить ідентифікацію.

Найпростішим способом вивести необхідну суму, буде скинути їх на карту банку, а потім зняти через банкомат. Також, можна отримати карту від самої електронної системи (не у всіх електронних гаманцях є) і отримувати гроші через неї в банкоматі вже з меншою комісією.

Заборона на використання віртуальної валюти 4 товарних знаків

Які будуть наслідки від заборони Яндекс.Гроші і Вебмані в Україні?

Всі фінансові установи в травні 2018 року було поінформовано Національним банком України про припинення використання 4 електронних систем розрахунків.

Під забороною опинилися такі системи:

  1. QIWI Wallet;
  2. Webmoney;
  3. Wallet one;
  4. Яндекс Гроші.

Заборона на їх роботу пов'язана з тим, що у Нацбанку України були відсутні координування їх діяльності а також узгодження вимог і правил з Національним банком. Така заборона діє на всіх користувачів.

НБУ буде безпосередньо спостерігати за користувачами і стежити за тим, щоб власники електронних гаманців дотримувалися закону. Якщо ж правила не будуть дотримуватися, то будуть вжиті заходи по блокуванню рахунку на веб-гаманці.

Які будуть наслідки від заборони Яндекс.Гроші і Вебмані в Україні?

Незважаючи на те, що заборона українського уряду на використання російських сервісів ще працює, вони продовжують і далі працювати по всій Україні. Різні VPN сервіси дають можливість користувачам спокійно здійснювати фінансові перекази та операції по всьому світу без перешкод.

Як на території України функціонують Яндекс.Гроші і Webmoney?

Головною перевагою як Яндекс.Гроші так і Вебмані є співпраця з різними міжнародними системами, які і дають можливість пересилати українцям гроші в інші країни. Так як міжнародні організації не накладаючи санкцій на ці електронні системи, то в Україні вони теж діють.

На сьогоднішній день успішно проведено тисячі операцій по переказам на карти Mastercard й Visa.

Найголовніше про що повинні пам'ятати користувачі - це про конвертацію грошей в іноземну валюту. Курс валюти і банку на рахунок якого перераховуються гроші потрібно дізнатися заздалегідь.

Персональні дані та віртуальні гроші

Щоб успішно користуватися електронними системами і порушувати правил, кожному користувачеві при реєстрації необхідно вказати свої персональні дані з паспорта. Такі дії абсолютно не небезпечні і захищені законом. У разі не коректно підібраного матеріалу або невірно вказаних даних у користувача виникне помилка при відправленні або переказ коштів.

Як бути з VPN?

Буває так, що система захисту електронного сервісу може блокувати сумнівні операції, які здійснюються саме через ВПН сервіс. Щоб не потрапити в неприємну ситуацію користувачеві варто дотримуватися кількох важливих правил:

  1. Для початку необхідно знайти якісний сервіс, який буде позитивно реагувати н електронні системи і давати можливість користувачеві виконувати всі необхідні завдання. Одним з кращих сервісів можна назвати TunnelBear, тут якість і швидкість дають можливість користувачеві не переживати про збої.
  2. Підключати VPN перед входом на сайт електронного сервісу, якщо цього не зробити то входу не буде і може виникнути помилка при якій і реагує система безпеки електронного сервісу.
  3. Користувачеві також не варто постійно міняти в VPN країну перебування. При частій зміні країни на іншу, система знову таки буде видавати помилку або взагалі може заблокувати користувача.

Якщо всі перераховані вище пункти не допомогли, найкраще буде просто перейти на інший пристрій (найкраще планшет або телефон) і завантажити на нього систему TunnelBear.

Ось такі рекомендації допоможуть користувачеві користуватися електронними гаманцями на постійній основі і без перешкод.

Висновки

Так як в сучасному світі електронні гроші стають все більш популярними, не варто нехтувати вигідними пропозиціями від різних електронних систем.

Вибір електронної системи - складний, але при цьому якщо дотримуватися всіх інструкцій і правил, то користувач в результаті зможе здійснювати перекази в будь-який куточок світу і з мінімальними комісіями.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...