? Как получить кредит?
Головна - Блог - Фінансова грамотність та планування - Як оплатити проїзд банківською картою

Як оплатити проїзд банківською картою

На мою думку, майбутнє за картками, тому що користування карткою суттєво економить час. Також в цьому способі оплати є ще масса переваг, які ви можете дізнатись в статті нижче.
Анна Примаченко

Фінансовий експерт, юрист в Kredit-ok.

Оплата за проїзд банківською картою - вкрай популярний і зручний спосіб для оплати проїзду. Ні для кого не стане новиною, що безготівкові розрахунки вже встигли стати невід'ємною частиною життя будь-якої сучасної людини. Все більше і більше людей користуються безконтактними платежами, а не носять в гаманці багато готівки фінансових коштів. Тенденція не обійшла стороною сферу громадського транспорту. Через появу нових можливостей пасажири задаються новими питаннями: чи можлива оплата за проїзд банківською картою і наскільки це вигідніше і зручніше використання готівки?

 


На даний момент існує безліч видів громадського транспорту. У великих містах України пасажири мають можливість здійснення безконтактної оплати поїздки в більшості видів громадського транспорту. Для прикладу розглянемо найбільш затребуваний вид громадського транспорту в столиці - метро. Щодня в вагони метрополітену сідає понад один мільйон жителів і гостей столиці. Для оплати проїзду система метрополітену передбачає наступні доступні методи:

 

  • За допомогою смартфона використовуючи Apple / Google Pay
  • Купуючи одноразовий QR-квиток.
  • За допомогою банківської карти з функцією Paypass
  • Використовуючи електронний квиток для всіх типів громадського транспорту.

 


Чому оплата в метро картою вигідніше, ніж купувати талони?

Оплата проїзду в метро банківською картою - відмінний спосіб заощадити свій час і не стояти в черзі на касу за одноразовим квитком. Сьогодні, вартість проїзду в київському метрополітені обходиться в 8 гривень. Необов'язково купувати квитки, можна скористатися спеціальними жовтими турнікетами, за допомогою яких ви можете оплатити проїзд безконтактно за допомогою банківської карти. Існує відносно новий спосіб оплати проїзду за вигіднішою ціною, а саме покупка карти Kyiv Smart Card. Придбавши цю карту у вас з'являється можливість економити фінансові кошти на поїздках в метро. Поповнити цю карту можна за допомогою спеціальних терміналів біля турнікетів на станції метрополітену, або прямо на касі. При оплаті проїзду даною карткою можна економити на кожній поїздці 1 гривню, а це 12,5 відсотка від загальної вартості проїзду.


Як оплатити проїзд в трамваї за допомогою банківської карти?

 

Для оплати проїзду в трамваї через банківську карту потрібно встановити спеціальний додаток - Київ цифрової. Якщо ви не можете бути повністю впевнені в тому, чи вийде у вас зробити оплату проїзду в трамваї банківською картою, найкраще купити спеціальний електронний проїзний, який підходить для будь-якого типу громадського транспорту в місті Київ. Проїзний поповнюється через термінали, але зручніше робити це через інтернет. Для поповнення потрібен смартфон або інший гаджета з виходом в інтернет і гроші на карті.

 


Оплата карткою можлива в швидкісних травмай у турнікета на вході на станцію. Здійснити пряму оплату карткою через валідатор в травмай не вийде. Щоб оплатити проїзд в трамваї картою потрібно скористатися додатком Київ цифрової. Після оплати проїзду в додатку ви отримаєте QR-код, який сканується через валідатор в трамваї. Це дуже зручний спосіб оплати проїзду не тільки в тролейбусі, але і будь-якому іншому виді громадського транспорту в місті Київ. Це дуже зручно, оскільки з таким інноваційним для України підходом можна забути про нескінченні черги біля кас громадського транспорту, і немає необхідності шукати найближчий термінал для того, щоб поповнити проїзний на потрібну суму.

Отримати кредит

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...