? Как получить кредит?

Як отримати субсидію в Україні

Субсидія - це різниця між сумою за комунальні послуги і обов'язковим платежем. Для її оформлення в першу чергу має бути заповнити заяву. Його оформляє та людина, на якого відкрито особовий рахунок по оплаті житлово-комунальних послуг за місцем реєстрації. Персони, які розпоряджаються орендним житлом, до заяви прикріплюють договір про оренду житла.

У верхньому правому куті необхідно вказати назву районного управління праці та соціального захисту населення в залежності від вашого місця реєстрації. Крім того, зазначаються особисті дані людини, який претендує на субсидію, зареєстроване місце проживання, а для орендарів - фактичне місце проживання, точна адреса квартири, контактний номер телефону, паспортні дані, ідентифікаційний код.

Наступний крок - в документі потрібно позначити вид субсидії, яку хоче отримати заявник: утримання прибудинкової території, газопостачання, водопостачання холодної або гарячої води, електропостачання або вивезення сміття. Також потрібно вказати відомості про житлово-комунальні послуги, які знаходяться в розпорядженні сім'ї. Зокрема, в графі «Номер особового рахунку» і «Назва організації, яка надає послуги», необхідно вказати позначені реквізити, які знаходяться в договорі про надання послуг в платіжному документі.

У графі «Примітки» необхідно вказати наявність лічильника.

Ще один важливий пункт в процесі отримання субсидії - відмітка про те, чи розглядати питання про призначення субсидії комісією, створеною місцевими органами влади, які займаються обстеженням актуальних умов проживання заявника.

Хто має право на субсидію і як його не втратити

Нам належить визначити - кому покладена субсидія? Субсидія 2021 року покладена кожній українській родині або окремої персони, чиї витрати на оплату житлово-комунальних послуг перевищують 15% загального щомісячного доходу. Відповідальні органи ЖКГ самі розраховують обов'язковий платіж для кожної родини. У тому випадку, коли загальна сума комуналки перевищує обов'язковий платіж - субсидія, як правило, не призначається.

Також існує ряд нюансів, через які субсидія не нараховується:

  • борг по сплаті комунальних послуг перевищує 340 грн;
  • площа квартири перевищує 120 м2, якщо приватний будинок - понад 200 м2;
  • не було повернення зайвої виплаченої суми субсидії за минулі періоди.
  • якщо протягом місяця один із членів сім'ї зробив покупку на більш ніж 50 000 грн одним чеком;
  • не була проведена виплата аліментів за останні 3 місяці;
  • якщо заявник не має постійного місця роботи або навчання і не стоїть на обліку в Центрі зайнятості;
  • якщо у володінні заявника є автомобіль молодше 5-ти років.

Як дізнатися чи нарахована субсидія

Сьогодні вже не потрібно ходити або дзвонити в управління соціального захисту населення, щоб дізнатися про нарахування. За допомогою інтернету субсидія онлайн перевіряється досить швидко і неважко. Для перевірки субсидії в Україні офіційний сайт був створений ще в 2018 році. Міністерство соціальної політики України відкрило доступ до Єдиного державного реєстру одержувачів житлових субсидій. За посиланням громадяни України можуть ввести свою поштову адресу і перевірити, чи призначена їм субсидія і який її розмір за опалювальний і неопалювальний сезони.

Даний реєстр був створений вперше за часи незалежності. Він дає можливість ефективно контролювати кожну гривню, виділену з державного бюджету для допомоги населенню щодо оплати за комунальні послуги, покращує ефективність програми житлових субсидій.

 

 

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...