? Как получить кредит?

Як працює ринок землі в Україні

Власником землі в Україні є народ. Це право по Україні-громадянами закріплено в Конституції країни. Але як це працює в реальності? Давайте розберемося.

Законодавство поділяє українську землю на дев'ять видів: для промисловості, житлове забудови, відпочинку та оздоровлення, але більшу частину займають сільськогосподарські земельні ділянки. Вона годує країну, на ній вирощують хліб, випасають худобу. Офіційно такої землею в Україні володіє більше 6-ти мільйонів сільського жителів, яка їм дісталася від колгоспів, які розпалися разом з Радянським Союзом.

Таким людям держава видала сертифікати про право власності, але правила для продажу землі Так і не були прописані. У 2001 році, коли в Україні взяли земельний кодекс, Який регулює оборот всієї землі в країні, депутати наклали заборону на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Відкриття ринку землі в Україні

Ринок землі України відкрила 1 липня 2021 року, де доступна продаж, покупка або оренда землі сільськогосподарського призначення. Раніше проводить подібні операції було неможливо через мораторій, Який український уряд наклав на землю в 1992 році. Спочатку це пояснював відсутністю інфраструктури, яка впроваджувала б ринок землі на потрібний рівень, а в подальшому - потребою захистити фермерів.

На першому етапі готової реформи продавати і купувати землі зможуть фізичні особи, в яких є українське громадянство. Течение трьох років з моменту прийняття реформи можна придбати НЕ більше 100 гектарів землі на одну людину. Наступний етап планується в січні місяці 2024 року. Згідно з наявними планами, другий етап дозволить проводить операцію фінансового лізингу, продажу та купівлі землі юридичним особам. Головною умовою є їх створення і реєстрація згідно із законодавством України, а представниками є виключно персони з українським громадянством. Буде доступно придбання землі, розміром до 10 000 гектарів.

Відповідно до закону, продажу не підлягає земля, яка є державною власністю. Іноземні компанії і іноземці Також не зможуть придбати українську землю, Поки не буде проведено Відповідний референдум.

Також покупка недоступна громадянам «країни-агресора», якій в даний час є Російська Федерація і банківським установам. Особливістю останніх є те, що вони не можуть купувати, але можуть бути власниками ділянок. Банки можу стати власниками землі в результаті її стягнення в рамках застави, але зобов'язані її продати в течение двох років.

Як здійснюється оренда або продаж землі в Україні

Один із способів продати наявний пай - онлайн аукціони. Він досить непоганий, але користується малим попитом. Це пояснюється тим, що більшість власників земельних ділянок - літні люди, яким цей спосіб важко освоїти.

Ще один варіант купівлі-продажу землі - юридичний. Коли власник ділянки вирішить його продати орендарю, вони повинні звернутися до нотаріуса і там укласти договір. Відповідно до закону, орендарі мають набагато більше переваг при покупці землю, яку він обробляв і орендував.

Ділянку можна продати і стороннє особі. Скільки триватиме процедура передачі майна - точно сказати не можна. Приблизно даний процес Займає 2-4 місяці. У цьому процесі належить зареєструвати продажу і згоду на передачу прав власності земельної ділянки.

Як правило, коли відбувається продаж землі в Україні 2021, ціна встановлюється відповідальним фахівцем. Він прибуває на продаваний ділянку, проводить розрахунки площі, з яких потім і вираховується вартість землі.

Отримати кредит

 

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Собственником земли в Украине является народ. Это право за украинскими гражданами закреплено в Конституции страны. Но как это работает в реальности? Давайте разберемся.