? Как получить кредит?

Як вибратися з боргової ями?

Ті клієнти які часто користуються мікрокредитами, іноді стикаються з проблемами погашення. З таких ситуацій завжди є вихід, тому рекомендую цю статтю для прочитання. Тут ви дізнаєтесь всі способи для вирішення такої ситуації з мікрофінансовими організаціями. 

Анна Примаченко

Фінансовий експерт, юрист в Kredit-ok.

Залізти в борги через те, що не вийшло розрахувати свої фінансові можливості досить просто. В матеріалі цієї статті ми розглянемо декілька методів які дадуть відповідь на запитання — як вибратися з боргів?

 

Загрузнути в боргах вкрай неприємно. Але далеко не всі знають, як вибратися з боргової ями. На просторах інтернету можна знайти безліч оголошень про те, що деякі особи пропонують свої послуги для видалення даних з баз Мікрофінансових організацій. На жаль таким простим способом позбутися від кредиту не вийде — це все виверти шахраїв. У цій статті ми порадимо вам кілька законних і ефективних методів, які допоможуть вам знайти фінансові кошти та повернути позику кредитору.

 

Не радикальні заходи

До числа цих заходів були зараховані ті, які дозволяють позичальникові виплатити кредит без продажу свого майна і без зміни умов договору з банком.

Пролонгація позики

 

Послуга пролонгації доступна практично у всіх сучасних МФО. Пролонгація позики — це зручний інструмент, за допомогою якого можна продовжити терміни раніше підписаного договору на більш зручний для клієнта. Для того, щоб підключити цю послугу, і віддати кредит пізніше буде потрібно оплатити відсотки по кредиту. Як правило, пролонгація доступна на термін, на який був оформлений сам займ.

 

Позичальники говорять про те, що пролонгація вкрай ефективний інструмент для того, щоб вибратися з боргової ями мікрофінансової організації. Для оформлення цієї послуги потрібно зайти в особистий кабінет МФО і знайти відповідний розділ.

 

Кредитні канікули

 

Даний інструмент використовується для відстрочки платежів за позикою. Як правило, така опція доступна клієнтам банків. Умови послуги узгоджуються між банківською установою та клієнтом. Кредитні канікули надаються наступним чином:

 

  • У вигляді відстрочки щомісячних платежів, при якій необхідно оплачувати процентну ставку;
  • У вигляді відстрочки щомісячних платежів з процентною ставкою;
  • Часткова відстрочка платежу;
  • Відстрочення платежу за відсотковою ставкою.

 

Для отримання цієї опції, ви можете вказати на недавню втрату робочого місця, хворобу або інші непередбачені обставини, тобто боржник має вказати на свою неплатоспроможність.

 

Також варто подумати про те, що треба затягнути пасок на деякий час.Як правильно економити гроші?Насправді в цьому немає нічого складного. Навчитися цьому можна за кілька днів. Ось деякі поради, які допоможуть вам заощадити. Варто відмовитися від усіх фінансових витрат, крім найнеобхідніших. Не витрачати гроші на розваги, походи в кіно та придбання нових речей та техніки. Таким чином ви можете зберегти фінансові кошти та витрати їх на погашення заборгованості.




Радикальні заходи

 

Реструктуризація кредиту

 

Реструктуризація боргу є укладенням угоди з кредиторами, внаслідок чого відбувається зміна умов надання кредитних коштів. Наприклад, позичальник може "розтягнути" кредит на більш тривалий термін, відповідно щомісячні платежі будуть зменшені. Якщо банк не йде назустріч клієнту, можна спробувати рефінансуватися в іншій фінансовій установі.

 

Банкрутство фізичних осіб

Що таке банкрутство фізичних осіб? Це юридичний термін, використовуючи який позичальник може розібратися зі старими заборгованостями, внаслідок чого відновлюється фінансова репутація.

 

Ініціація процедури банкрутства відбувається з боку самого боржника. Подача заяви про неплатоспроможність можлива за таких умов:

 

  • Сума заборгованості перевищила 30 мінімальних заробітних плат;
  • Протягом двох місяців боржник не погасив більш ніж половину місячних платежів;
  • Представники суду вирішили, що у позичальника немає ніякого майна, яке можна стягнути як сплати боргу;
  • Боржник серйозно хворий або втратив роботу.

 

У разі звернення до судових інстанцій для визнання банкрутства, сума боргу не буде зростати, що дозволить уникнути нарахування пені та штрафів. Згідно з Кодексом України про процедуру банкрутства, у період з'ясування обставин клієнт фінансової організації спілкується тільки з представниками суду, а не банком і колекторами. Коли процедура буде завершена, борг буде списаний навіть в тому випадку, якщо у боржника немає майна для погашення заборгованості.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...