? Как получить кредит?
Головна - Блог - Кредит для фізичних осіб - Де взяти гроші крім банку?

Де взяти гроші крім банку?

Дуже рекомендую для прочитання цю статтю, якщо ви не знаєте, де терміново можна взяти гроші. Але хочу зазначити, що я не рекомендую здавати речі в ломбард та позичати гроші у родичів. По перше, в ломбардах занижують цінність ваших речей, в такому разі вже краще їх продати. По друге, позички та борги у родичів дуже псують відносини та спілкування.

Володимир Мінкович

Засновник сервісу Kredit-Ok. Кредитний експерт компанії Mywallet.

Незважаючи на те, що кредитування в Україні розвивається, і стає більш доступним і масовим, значна частина українців, як і раніше з побоюванням ставиться до банківських послуг. Головною причиною є слабка поінформованість про суть тих чи інших послуг і банальне небажання розбиратися в тонкощах юридичних документів. Звичайно, далеко не завжди банківський кредит - це благо і потрібно розглядати більш вигідні варіанти вирішення фінансових проблем за рахунок грошових позик, і питання: де взяти гроші крім банку стає актуальним.

Способи отримати гроші без банку

Де взяти гроші крім банку

Часто трапляється так, що гроші потрібні терміново, а власних заощаджень вже немає або їх не було зовсім. В такому випадку багато українців за звичкою вважають за краще йти в найближче банківське відділення, щоб оформити позику під великий відсоток і переплатити кредитору значну суму. Такий спосіб вирішення фінансових проблем можна назвати найефективнішим і розумним. Як правило, визначальне значення має розмір необхідної суми, який і визначає спосіб отримання додаткових грошей.

1. Зайняти у рідних і близьких

Цей спосіб популярний в усі часи і в різному ступені ефективний, в залежності від можливостей близького кола людей, здатних позичати гроші. Часто ніяких особливих фінансових можливостей і не потрібно, адже в більшості випадків гроші займаються на вирішення поточних проблем, таких як:

  • заборгованість за комунальні послуги;
  • пошкодження або знос меблів, побутової техніки, одягу та іншого;
  • лікування, юридична консультація і інше.

Оплатити більшу частину подібних витрат здатен кожен громадянин, який одержує навіть офіційну мінімальну зарплату, інша справа, що не у кожного є можливість розраховуватися за всіма пунктами щомісяця. В такому випадку взяти в борг у приватної особи - це розумне рішення, але і тут потрібно бути обережним, адже навіть найміцніші стосунки легко псуються боргом і фінансовим питанням.

2. Закласти цінну річ в ломбард

Послуги ломбардів актуальні в усі часи і являють собою обмін: змінюючи цінності на гроші з можливістю подальшого викупу. Приймаються практично всі цінні речі:

Закласти цінну річ в ломбард

  • побутова техніка та електроніка;
  • антикваріат;
  • аудіо- і відеоапаратура;
  • прикраси та коштовності.

Здаючи річ у ломбард, варто враховувати, що на її викуп дається певний час, після якого вона буде виставлена ​​на продаж. Крім цього вартість речі при оцінці піддається суттєвому зниженню, і клієнт отримує на 30-50% менше її реальної вартості. Інші нюанси при здачі цінностей в ломбард, це:

  • комісія за зберігання речі;
  • відсутність компенсації за пошкодження або поломку закладеного предмета;
  • викуп за повною вартістю на час прийому.

Такий спосіб отримати гроші непоганий, якщо є майно, яке не шкода надати, в іншому випадку можна продати дорогу річ за вартістю, нижчою від реальної.

3. Продати речі на розпродажі

Розпродажі дуже популярні за кордоном і в кожному місті України є місця, де збираються продавці антикваріату, дрібничок і цілком практичних речей. Вартість товарів на такому розпродажі істотно відрізняється від реальної ринкової, але дозволяє за раз позбутися від великої кількості непотрібних речей, виручивши за них трохи грошей. На розпродажі можна продати:

  • колекційний одяг і взуття;
  • грамплатівки;
  • марки, монети, книги;
  • антикваріат;
  • раритетну фототехніку, посуд, меблі та інше.

Старовинні речі збуваються за високими цінами, а значить, при їх наявності можна виручити значну суму грошей.

4. Здати житло в оренду

Здати житло в оренду

Цей варіант може бути актуальний не тільки як спосіб вирішення тимчасових проблем, але і як джерело постійного доходу. Квартири в великих містах України коштують великих грошей за квадратний метр, тому оренда користується високим попитом не тільки серед приїжджих, але і серед місцевих жителів. За місяць можна виручити від 2 до 10 тисяч гривень і більше в залежності від якості апартаментів і наявності в них всього необхідного. Недоліком такого доходу є ризик поселити в своїй квартирі недобросовісних мешканців, які з'їхавши, прихоплять з собою не тільки власні, а й хазяйські речі. Це не найстрашніший результат, але можливих варіантів може бути безліч і не всі вони будуть передбачувані. Крім цього, щоб здавати житло в оренду, його ще потрібно мати, а це вже серйозна проблема.

5. Отримати позику в мікрофінансовій організації

МФО є мережею міні-банків, які працюють за єдиним регламентом, надаючи громадянам України кредитно-фінансові послуги. Єдиною послугою є мікрокредит, що передбачає невелику грошову суму і короткий термін погашення. Такі умови позбавляють МФО від складнощів документального забезпечення позик, що дозволяє їм видавати кошти при наявності паспорта та ідентифікаційного номера. Це набагато вигідніше і займає менше часу, ніж оформлення кредиту в банку, а останнім часом популярність набирають онлайн-позики, що оформляються через інтернет і не потребують відвідування відділень. Однією з компаній, що працюють в сфері онлайн-кредитування, є MyWallet.

Переваги оформлення кредиту онлайн в MyWallet

Оформити заявку для отримання позики на сайті компанії може кожен громадянин України від 18 до 65 років. Запрошуються тільки паспортні дані і код ІПН, а для переказу коштів позичальнику потрібно вказати номер банківської карти. Верифікація даних відбувається за допомогою перевірки CVV коду через спеціальний сервіс, доступ до інформації якого співробітники MyWallet не мають.

Якщо дані вказані вірно, відповідь від консультанта надійде вже через 20 хвилин, а гроші будуть перераховані протягом 10 хвилин. Мінімальний розмір кредиту становить 3000 гривень, а максимальний 10 000 грн. При цьому позичальник сам встановлює термін погашення позики, який може варіюватися від 5 до 30 днів з можливістю пролонгації. Термін повернення коштів починається від 5 днів і може тривати 30 діб з можливою пролонгацією за умови своєчасного погашення відсотків.

Компанія пропонує клієнтам з усіх міст України сучасний сервіс онлайн-кредитування, переваги якого, це:

  • зрозумілий інтерфейс і зручне оформлення;
  • швидке надходження грошей на карту;
  • фіксована плата за кредит;
  • можливість пролонгації;
  • вибір інструментів для внесення платежів;
  • цілодобова доступність з будь-якого гаджета, підключеного до інтернету.

Якщо терміново потрібні гроші, а звертатися в банк не хочеться, не потрібно просити в борг у родичів або здавати дорогі серцю речі в ломбард, краще заповнити анкету і отримати кредит онлайн без поручителів і застави в MyWallet.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...